Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Asics Gel FujiTrabuco 6

door 14 July 2017May 25th, 2018No Comments
Asics Gel FujiTrabuco 6
De Asics Gel FujiTrabuco is het bekendste model trailschoenen van Asics. Asics komt nu met de nieuwste uitvoering in deze lijn van veelzijdige trailschoenen, de Asics Gel FujiTrabuco 6. Wat is er nieuw in deze versie en is dit een verbetering?

De Asics Gel FujiTrabuco trailschoenen zijn veelzijdige schoenen. Ze zijn geschikt voor het lopen van trails op verschillende ondergronden en bij verschillende soorten weersomstandigheden. De Asics Gel FujiTrabuco 5 was al populair, de FujiTrabuco 6 kent een aantal goede verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.

Verbeterde slijtzool

De grootste vernieuwing in de FujiTrabuco 6 is te zien in de slijtzool. Een slijtzool van een trailschoen ziet er anders uit dan die van een reguliere hardloopschoen. Asics maakt gebruik van de Trail Specific Outsole, de slijtzool die je offroad voldoende grip geeft op verschillende soorten ondergronden. De slijtzool is verbeterd in de FujiTrabuco 6. Deze heeft grovere noppen gekregen, die zorgen voor nog meer grip tijdens het lopen van trails. De schoen blijft lichtgewicht en comfortabel.

Verbeterd bovenwerk

Ook het bovenwerk van de FujiTrabuco 6 is verbeterd. Het vernieuwde bovenwerk bestaat uit sterk mesh-materiaal voor extra veerkracht. Het robuuste materiaal beschermt je voeten, is dynamisch en zorgt voor ventilatie. In de FujiTrabuco 6 is het mesh-materiaal iets lichter geworden, waardoor je nog comfortabeler kan lopen op de schoenen. En net als bij de FujiTrabuco 5 houdt de Anti Gravel Tongue, een speciale tongconstructie, vuil en steentjes buiten de schoen.

Nieuwe hielvoering en teenbescherming

Een andere verandering in de FujiTrabuco 6 is te zien in de hielvoering. Deze is namelijk comfortabeler en robuuster geworden, waardoor je nog fijner trails kan lopen op deze schoen. Ook de teenbescherming heeft een update gekregen. Deze is nieuw vormgegeven, waardoor de schoenen nog comfortabeler zijn geworden.

Veelzijdige trailschoen

De Asics Gel FujiTrabuco 6 trailschoenen zijn een waardige toevoeging aan de Gel FujiTrabuco-familie. De geliefde trailschoen is door de verbeterde slijtzool, het verbeterde bovenwerk, de nieuwe hielvoering en de teenbescherming een nog volledigere trailschoen geworden. Het zal dan ook een trailschoen zijn waar veel hardlopers met een gerust hart de trails mee kunnen bedwingen!

Technische specificaties

Asics Gel FujiTrabuco 5 Asics Gel FujiTrabuco 6
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 330 gram (heren US 9) Gewicht: 323 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trailschoen Trailschoen


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Gel FujiTrabuco 6 ook in onze webshop.