Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Saucony Omni 16

door 27 June 2017May 25th, 2018No Comments
Saucony Omni 16De Saucony Omni-lijn is populair bij hardlopers die extra stabiliteit nodig hebben. Na de Saucony Omni 15 is er nu een nieuw model gelanceerd, de Saucony Omni 16. Wat is er nieuw in dit model en geeft deze schoen net zoveel stabiliteit als we gewend zijn van de Saucony Omni-lijn?

In de Saucony Omni 15 werd de Everuntechnologie geïntroduceerd. Ook in de Saucony Omni 16 is deze technologie geïntegreerd, net als in de Omni 15 in de tussenzool en in een Everun element onder de hak. De revolutionaire Everun techniek zorgt voor een goede energieteruggave bij elke stap en doorlopende demping tijdens het lopen. De antipronatieschoen is hierdoor comfortabel en reactief. Het antipronatie blokje is net als in de Omni 15 minder voelbaar dankzij de Everun tussenzool. Veel hardlopers vonden dit in het vorige model een goede verandering.

Verbeterde tussenzool

Het grootste verschil tussen de Saucony Omni 16 en de vorige variant zit in de Everun tussenzool. In de Omni 16 versie is de tussenzool beter gevormd, waardoor deze zorgt voor meer behendigheid. Hardlopen op de Omni 16 gaat hierdoor nog meer vanzelf. En het extern support frame bij de hiel zorgt voor extra bescherming. De Omni 16 is hiermee tegelijkertijd flexibel en stabiel.

Aangepast bovenwerk

Ook het bovenwerk van de Omni 16 heeft een upgrade gekregen. Het bestaat, net als in de vorige versies uit FlexFilm materiaal. Dit is een lichtgewicht maar zeer sterk materiaal, waardoor er minder diverse lagen nodig zijn. Dit resulteert in een soepel bovenwerk, met een naadloos en flexibel gevoel. De Omni 16 heeft nog minder naden in het bovenwerk en is hierdoor nog flexibeler. Het bovenwerk is ademend en stevig maar comfortabel. De pasvorm is bij de middenvoet verbeterd en dynamischer geworden. Qua fit raden wij aan dezelfde maat als bij de Omni 15 aan te houden.

Tri-Flex slijtzool

De Tri-Flex slijtzool die we al kenden uit de Omni 15 is ook in de Omni 16 terug te zien. De slijtzool, met een soort visgraat profiel, zorgt voor een flexibele en stabiele voetafwikkeling. Door deze techniek houdt de slijtzool altijd contact met de ondergrond, waardoor je altijd voldoende grip blijft houden en de schoen niet zomaar kan ‘knikken’ tijdens de afwikkeling.

Stabiele en comfortabele schoen

De Saucony Omni 16 is een mooie upgrade in de Saucony Omni-lijn. De schoen combineert de Everun technologie met een verbeterde tussenzool en een aangepast bovenwerk. Het is hiermee een perfecte schoen voor de loper die zoekt naar stabiliteit en graag op een lichtgewichte, flexibele en reactieve hardloopschoen loopt.

Technische specificaties

Saucony Omni 15 Saucony Omni 16
8 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 306 gram (heren US 10) Gewicht: 286 gram (heren US 10)
Pronerende loper Pronerende loper
Allroundschoen Allroundschoen


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Omni 16 ook in onze webshop.