Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Asics Gel Kayano 24

door 14 June 2017May 25th, 2018No Comments
Asics Gel Kayano 24
Het is misschien wel de bekendste antipronatieschoen aller tijden: de Asics Gel Kayano. Voor veel lopers is het daarom groot nieuws als er een nieuwe uitvoering uitkomt. Eens per jaar is dat het geval. Nu mogen we kennismaken met de Asics Gel Kayano 24.

Hoewel veel lopers gehecht zijn aan de Asics Gel Kayano, is de liefde de afgelopen jaren soms wat op de proef gesteld. Dat had niet zozeer met de kwaliteit van de schoenen te maken, maar meer met de veranderingen die Asics had doorgevoerd. De wens van Asics om de schoen te blijven verbeteren, staat soms op wat gespannen voet met het vertrouwde gevoel dat lopers bij een specifiek model hebben.

Verandering in bovenwerk en maat

Zo had Asics twee jaar terug, ten tijden van de Asics Gel Kayano 22, een flinke wijziging in het bovenwerk van de Kayano doorgevoerd. Dit bovenwerk werd naadloos en sloot meer als een sok om de voeten. In de praktijk betekende dit echter ook dat de loper wat minder ruimte overhield aan de voorkant van de voeten, waardoor die een halve maat groter dan voorheen moest nemen.

Minder grote wijzigingen

Dergelijke verrassingen hebben we recent echter niet ontdekt. Asics is met de meest recente Gel Kayano 24 behoorlijk trouw gebleven aan de voorgaande twee uitvoeringen. Ook in de Asics Gel Kayano 24 zien we het naadloze bovenwerk terugkomen. Wie al op de Kayano 22 of 23 heeft gelopen, zou voor dit nieuwste model dezelfde maat moeten kunnen aanhouden.

Verbeteringen

Het sok-principe van het bovenwerk is in dit model verder uitgewerkt. Er is meer gebruikt van mesh-materiaal, waardoor de voeten meer kunnen ademen en het comfort verder is vergroot. Verder heeft Asics het gedeelte rond de hiel aangepakt. De hak is ietsje lager, met het idee dat tijdens het lopen minder snel irritatie ontstaat. De hielkap is anders vormgegeven om de hiel beter in de schoen te laten passen.

Gender specific

Net als de voorganger is de Asics Gel Kayano 24 ‘gender specific’ ontworpen. Dat wil zeggen dat het dames-model andere eigenschappen heeft dan het heren-model. Zo is de heeldrop van de damesschoen 3 mm hoger (13 mm) dan de herenschoen (10 mm). Dit om ervoor te zorgen dat het model voor beide geslachten zo comfortabel mogelijk is.

Technische specificaties

Asics Gel Kayano 23 Asics Gel Kayano 24
10 mm heeldrop (heren) 10 mm heeldrop (heren)
Gewicht: 326 gram (heren US 9) Gewicht: 320 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Trainingsschoen Trainingsschoen


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Gel Kayano 24 ook in onze webshop.