Skip to main content
Review

Review: PureLime Padded Athletic BH

door 14 March 2017May 25th, 2018No Comments
PureLime Padded Athletic BH
De PureLime Athletic BH heeft bekende looks, maar is toch een volledig nieuw model. Het is de eerste sport-BH van PureLime met voorgevormde cups. All4running-medewerkster Margon Groen testte het model tijdens het hardlopen.

Wanneer je begint met hardlopen, of sowieso met sporten, komt er best veel op je af. Veel dames gaan direct shoppen voor nieuwe sportkleding, maar vergeten het belangrijkste. Naast hardloopschoenen en lekkere sokken, is een goede sportbeha namelijk een belangrijk onderdeel van de basisoutfit. Een sportbeha zeg je? Juist! Ik weet dat ze niet altijd even mooi zijn, maar heb je je weleens bedacht wat het doet met je borsten?

Beweging tijdens het lopen

Tijdens het hardlopen bewegen borsten met een D cup zo’n 9 centimeter op en neer. Dat dit niet de enige beweging is die ze maken, blijkt wanneer we de borsten van dichterbij bekijken. Je borsten bewegen als het ware in ‘achtjes’. Op en neer, van links naar rechts en van binnen naar buiten. Wanneer je weet dat er geen spieren in je borsten zitten die dit tegenhouden, snap je misschien waarom wat hulp van buitenaf nodig is. Voor het verminderen van de impact, het behoud van de stevigheid van je borsten, maar ook om eventuele schade te beperken.
“PureLime

Voorgevormde cups

PureLime is een van de grote merken op het gebied van sportbeha’s. Bij ons in het assortiment is de Compression BH de meest verkochte van dit merk. Sinds kort is er een nieuw model, de Padded Athletic BH. Deze beha heeft qua uiterlijk dezelfde looks, maar zoals de naam al zegt zijn de cups voorgevormd. Zo heb je geen last van doordrukkende tepels en biedt de BH wat meer comfort aan de borsten.

Geen irritatie

Door de voorgevormde cups bestaat de BH uit twee lagen. De borsten worden door deze cups van elkaar gescheiden, waardoor de beweging per borst wordt tegengegaan. Ook vermindert dit irritatie aan de huid bij een grotere cup. Om ook de beweging omhoog te beperken, zijn er stevige steungordels aangebracht boven de borst. De bovenste laag van de cups loopt door in de brede, gewatteerde schouderbandjes. Deze zijn in lengte verstelbaar, dus de beha kan op maat gemaakt worden. Ook is het mogelijk ze kruislings te dragen, zodat je onder bijvoorbeeld een tanktop geen bandjes ziet.

Op de rug zien we een brede sluiting, met 3 tot 4 haakjes afhankelijk van de maat. Onder de cups loopt een onderpand van 3 cm. Deze sluit netjes om de borstkas en houdt de BH op zijn plek. In de gehele BH is gebruik gemaakt van zachte, comfortabele en goed ademende materialen. Alles om wrijving en irritatie te voorkomen. De Padded Athletic BH is verkrijgbaar in een grote maatserie, tot en met cup G.

Shop PureLime Padded Athletic BH »