Skip to main content
ReviewSporthorloges

Polar: welk model sporthorloge past bij jou?

door 8 December 2016January 11th, 2019No Comments
Polar

Je bent geïnteresseerd in sporthorloges, maar je hebt geen idee welke je moet kiezen. Geen paniek! All4running-medewerkster Margon Groen zet de verschillende modellen Polar-sporthorloges op een rijtje en helpt je op weg.

Hardlopen kun je om verschillende redenen doen. Zo loopt de een om vooruitgang te boeken in bijvoorbeeld snelheid of afstand, terwijl de ander vooral geniet van het sportieve bezig zijn in de buitenlucht. Toch zijn de meeste lopers nieuwsgierig naar data. Tijden, afstanden, maximale snelheid en vergeet toch vooral de hartslag en het calorieverbruik niet. Het is dan ook niet voor niets dat er zo veel verschillende apps zijn voor op de smartphone. Ook de hardloophorloges worden steeds populairder, mede door de GPS en activity trackers die er tegenwoordig op zitten. En wil je je hartslag meten via een borstband of direct op de pols? En is het belangrijk voor je dat je horloge functioneert als smartwatch? Dat de keuze voor een horloge passend bij jouw wensen daardoor niet per se makkelijker is geworden geeft ik direct toe. In dit artikel zetten we de populairste modellen op een rijtje, met daarbij hun specifieke eigenschappen.
Polar

Polar

Polar is op het gebied van hartslagmeting al jaren een toonaangevend merk. Het is niet voor niets dat zij als enige mogen beweren dat de metingen met hun borstbanden 100% ECG nauwkeurig zijn bij juist gebruik. In veel (hart-)revalidatie centra en fysiotherapie praktijken wordt dan ook gewerkt met Polar borstbanden voor de hartslagregistratie. Ook zijn ze compatibel met de meeste cardio fitnessapparaten. Zo heb je dus niet altijd een horloge nodig tijdens je training. Naast hartslagmetingen, doen ze het ook al een tijdje goed op het gebied van GPS horloges. En sinds kort worden er ook horloges gemaakt met hartslagmeting in de pols.

Loop 2

De Polar Loop is meer een wearable dan een hardloophorloge. De Loop ziet eruit als een armband, met een klein ledscherm voor de gegevens. Het is een activity tracker voor dagelijks gebruik, waar je ook mee kunt sporten. Zo wordt 24/7 je beweging bij gehouden, krijg je een melding wanneer je langer dan een uur inactief bent en kun je zelf een activitieits- of stappendoel invoeren. Wanneer je de Loop combineert met de Polar H7 hartslagband heb je ook een hartslagweergave op het horloge. De Loop 2 functioneert geheel in het Engels.

Shop Polar Loop 2
Polar Loop 2

A300

De Polar A300 is een combinatie van de Loop en de fitnesshorloges zoals we die de afgelopen jaren hebben gezien. Dit horloge is in de markt gezet als fitnesshorloge en activity tracker, zodat je 24/7 inzicht krijgt in jouw bewegingen. Wanneer je gebruik maakt van de hartslagband, krijg je inzicht in jouw hartslag tijdens de trainingen, maar kun je ook de Polar Fitness Test doen om je voortgang te meten. De A300 ondersteunt het Polar Running Program, waarbij je een trainingsschema van Polar gebruikt richting een bepaalde afstand. Helaas heeft ook dit horloge geen GPS, dus ontvang je geen informatie over de afgelegde afstand en tijd tijdens de training. Wel kun je trainingsdoelen instellen via Polar Flow. Het horlogebandje is te verwisselen en verkrijgbaar in diverse verschillende kleuren.

Shop Polar A300

A360

De A360 is het eerste Polar sporthorloge met hartslagmeting in de pols. De A360 is simpel gezegd een combinatie van de Loop 2 en de A300. Het uiterlijk maakt dat het horloge niet extreem opvalt en gewoon als een armband om de pols zit. Het kleurenscherm en touchscreen maken het toch een functioneel sporthorloge. Anders dan bij de Garmin horloges, wordt de hartslag niet 24/7 gemeten in het dagelijks leven. Wanneer je de hartslag wilt weten ga je naar ‘mijn hartslag’ op de A360. Tijdens trainingen is dit uiteraard niet nodig, en wordt er intensiever gemeten. Dit horloge is voor (bijna) alle sporten te gebruiken, maar heeft geen GPS. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, met wisselbare horlogebandjes.

Shop Polar A360
Polar M400

M400

De Polar M400 is ondertussen al een aantal jaar op de markt, maar nog steeds een van de populairste hardloophorloges. Het feit dat dit horloge is voorzien van GPS, meer dan 100 verschillende sportprofielen ondersteunt, een activity tracker heeft en ook nog eens zeer gemakkelijk te bedienen maakt het een topper. De M400 is verkrijgbaar in een aantal kleuren, waarvan zwart en wit de meest verkochte zijn. Opvallend is dat het witte bandje soepeler is, zodat deze perfect aansluit bij dames met een smalle pols. De hartslagmeting gaat via een borstband, de Polar H7. Deze elastieke band is comfortabel, met een afneembare sensor. Deze kun je ook op diverse sportbeha’s bevestigen, zodat je de borstband verder niet hoeft te dragen. De M400 biedt de mogelijkheid eigen trainingsschema’s in te lezen, pasfrequentie via de polsunit en een back-to-start functie tijdens het sporten. Ideaal wanneer je de weg kwijt bent!

Shop Polar M400

M600

De M600 is de nieuwste telg binnen de Polar familie. Een multisporthorloge met hartslagmeting in de polsunit. Dit horloge is een combinatie van een Smart Watch en sporthorloge, wat duidelijk te merken is aan de functies. Zo combineert de M600 het gebruiksgemak van Android Wear met de sportfuncties zoals we die van Polar kennen. De hartslagmeting in de pols wordt gedaan door middel van zes LED-lampjes, waar we in de A360 nog twee van deze lampjes zagen. Houdt er rekening mee dat deze meting niet zal werken tijdens het zwemmen. In dat geval kun je het beste de Polar H7 borstband gebruiken. Het is wel belangrijk te weten dat dit horloge totaal afgestemd is op Android. De batterijduur van twee dagen wordt dan ook niet op iOs producten gehaald. In training zal het horloge zelfs maar 8 uur meegaan. Opladen is echter snel gedaan, met zo’n 60 minuten is het horloge weer klaar voor gebruik.

Shop Polar M600

V800

De V800 is het meest professionele sporthorloge dat Polar momenteel op de markt heeft. Het is dan ook niet gek dat vele topsporters met dit horloge gezien worden. De multisport mogelijkheden, pasfrequentie via de pols, vermogenszones en routebegeleiding zijn nog maar enkele opvallende eigenschappen van dit horloge. Zo is het ook mogelijk eigen routes in te laden, en meerdere sporten te selecteren voor een training of wedstrijd. Op deze manier kun je dus eenvoudig schakelen tussen bijvoorbeeld zwemmen, fietsen en lopen en worden de overgangstijden bijgehouden. Ook handig; de energiebesparende GPS-modus, je kunt zelf het interval met de GPS satelliet instellen. De V800 is ook een van de weinige horloges die rondetijden opneemt door middel van een tik op het scherm, en een ortostatische test voor meer inzicht in je training en herstel.

Shop Polar V800
Polar-sporthorloges
Bekijk Polar-sporthorloges.