Skip to main content
Review

Review: New Balance 880v6 vs New Balance 880v5

door 8 August 2016May 25th, 2018No Comments
New Balance 880v6

New Balance is met een opvolger gekomen van de New Balance 880v5. Die heet, niet geheel verrassend, New Balance 880v6. All4running-medewerkster Margon Groen testte deze twee hardloopschoenen en maakte een vergelijking.

New Balance is de laatste jaren bezig met een opmars binnen het Nederlandse hardlopen, met onder anderen Michel Butter als boegbeeld. Eén van de populairste modellen hardloopschoenen van het merk is in een nieuwe uitvoering uitgebracht. Hoe verhoudt deze 880v6 zich ten opzichte van de 880v5?

Slijtzool

De slijtzolen van de 880v5 en de 880v6 zien er op het eerste gezicht hetzelfde uit. De zolen zijn verdeeld in dezelfde vlakken, die de afwikkeling van de voet moeten vergemakkelijken. Wanneer we de zolen van dichtbij bekijken, is er toch een verschil te zien. Op de grote vlakken onder de voet zijn kleine rubberen pods geplaatst. Deze zorgen voor grip en contact met de ondergrond. Op de 880v6 zien we wat rondere vormen dan op de 880v5. New Balance geeft aan dat de zolen slijtvaster gemaakt zijn, iets wat in de voorlopers van dit model nog wel eens te wensen overliet.

New Balance 880v5

New Balance 880v5
New Balance 880v5

New Balance 880v5

 

Demping

Wanneer we naar de tussenzool van de 880v6 en de 880v5 kijken, zien we bijna geen verschillen. Beide schoenen maken gebruik van ABZORB: twee lagen schuim die tijdens elke stap in elkaar verweven. Zo zorgt de schoen voor een comfortabele demping, zonder het directe gevoel te verliezen. Verstevigingen op strategische plaatsen in de tussenzool en buitenzool zorgen voor stabiliteit.

Bovenwerk

New Balance heeft de afgelopen jaren wat strubbelingen gehad met het bovenwerk van hun schoenen. Bij aankoop zaten de schoenen heerlijk comfortabel, maar na een x-aantal kilometers begon het bij veel mensen te scheuren. Veelal ter hoogte van de voorvoet, precies op het punt waar de schoen knikt tijdens de afwikkeling. Door het vernieuwde bovenwerk op de 880v6 zijn deze problemen verleden tijd. Het upper voelt als een sok, bevat wat stretch en geeft evengoed een stevig gevoel rondom de midvoet. Daarnaast is gebruik gemaakt van een asymmetrische hielkap, om de hiel zo goed mogelijk te omsluiten.

Uiterlijk

Door het vernieuwde upper ziet de 880v6 er slanker uit dan zijn voorgangers. Hiermee valt het uiterlijk ongetwijfeld meer in de smaak. Voor de heren is de schoen fluoricerend geel, voor de dames knalroze. Beide kleuren zijn dus lekker opvallend en passen uitstekend bij kledinglijn voor herfst/winter 2016.

Technische specificaties

New Balance 880v5 New Balance 880v6
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 319 gram (heren US 9) Gewicht: 315 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Allround schoen Allround schoen

Conclusie

Wat mij betreft is New Balance met de laatste versie van de 880 een goede weg ingeslagen. De schoen voelt heerlijk comfortabel, nagenoeg naadloos en lekker stabiel. Zoals ik al eerder schreef waren er in het verleden wat problemen met het scheuren van het upper. Met dit vernieuwde bovenwerk zie ik dit niet zo snel gebeuren. De asymmetrische hielkap omsluit de hiel goed en geeft veel stabiliteit.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar!
Uiteraard vind je de New Balance 880v6 ook in onze webshop.