Skip to main content
Review

Review: Asics Gel Cumulus 18 vs Asics Gel Cumulus 17

door 25 July 2016July 20th, 2018No Comments

Asics Gel Cumulus 18

De Asics Gel Cumulus is één van de klassiekers onder de hardloopschoenen van Asics. Voor het nieuwste model, de Cumulus 18, voerde Asics enkele (kleine) aanpassingen door. Hoe bevallen die in de praktijk? All4running-medewerkster Margon Groen zocht het uit.

De Asics Gel Cumulus, voor velen een vertrouwd trainingsmaatje, is alweer toe aan zijn 18e versie. Een mooi moment deze schoen weer eens van dichtbij te bekijken!

Slijtzool
Wanneer we naar de onderkant van de Cumulus 18 kijken, zien we op het eerste gezicht geen verschillen met de Cumulus 17. De voor Asics zo bekende Guidance Line is nog steeds aanwezig, en ook de brug onder de midvoet is weer present. Het lijkt echter wel alsof de brug minder hoog onder de midvoet is, waardoor het hak- en voorvoetgedeelte van de zool vloeiender met elkaar verbonden wordt. De schoen voelt ook meteen stabieler met betrekking tot de zool.

Asics Gel Cumulus 17
Asics Gel Cumulus 17

Asics Gel Cumulus 18
Asics Gel Cumulus 18

Demping
Uiteraard wordt er in de Cumulus 18 weer gebruik gemaakt van de bekende Gel demping in zowel de hak als de voorvoet. Toch zien we hier een klein verschil met de Cumulus 17. De gelpad in de hak is iets hoger geplaatst, waardoor het dichter bij de voet zit. Zo heb je in de landingsfase vanuit de hak optimale demping. Asics noemt dit ook wel Fluidride 2.0.

Bovenwerk
Ook het bovenwerk van de Cumulus 18 is weinig veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van de ComforDry Sockliner aan de binnenzijde. Dit materiaal is zeer ademend en comfortabel. Daarnaast helpt het bij het afvoeren van nare luchtjes. De buitenkant van het bovenwerk is in de Cumulus 18 totaal naadloos. In de Cumulus 17 zagen we op de neus nog een gestikte “stootrand”, deze is nu compleet weggewerkt in de schoen.

Uiterlijk
Zoals we van Asics gewend zijn, zullen de schoenen weer in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn. Voor de heren staat er sowieso een donkerblauwe versie klaar, voor de dames een donkerroze. De schoen heeft door het naadloze bovenwerk zijn luxe uiterlijk weer terug en over de kleurcombinaties is goed nagedacht. Zeker wanneer je er de komende kledingcollectie bij ziet.

Technische specificaties

Asics Gel Cumulus 17
Asics Gel Cumulus 18
  • 10 mm heeldrop
  • 10 mm heeldrop
  • Gewicht: 324 gram (heren US 9)
  • Gewicht: 315 gram (heren US 9)
  • Neutrale loper
  • Neutrale loper
  • Allround schoen
  • Allround schoen

Conclusie
Wat mij betreft is de Cumulus 18 weer een waardig lid van de Asics-familie. Zoals we gewend zijn worden de schoenen licht bijgeschaafd, maar niet elk jaar extreem veranderd. De verplaatste gelpad onder de hak geeft daadwerkelijk een comfortabel maar direct gevoel tijdens de landingsfase vanuit de hak. Metingen op onze Shoe Advisor wijzen uit de schoen stabieler is dan zijn voorgangers, zonder dat men als stugger beoordeelt.

Nieuwsgierig geworden naar de vernieuwde Asics Gel Cumulus 18? Kom eens langs en laat je adviseren in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Natuurlijk vind je de Asics Gel Cumulus 18 online in onze webshop.