Skip to main content
Review

Review: Asics GT 2000-4 vs Asics GT 2000-3

door 25 January 2016May 25th, 2018No Comments

Asics GT-2000 4

Het is bijna een traditie: aan het begin van het jaar komt er een nieuwe versie van de Asics GT-2000 uit. Inmiddels zijn we aanbeland bij versie 4 van dit model. Deze nieuwe hardloopschoenen zijn dan ook Asics GT-2000 4 genaamd. Maar wat is er nu eigenlijk veranderd aan de Asics GT-2000 ten opzichte van de voorganger, de Asics GT-2000 3? All4running-medewerkster Margon Groen zocht het uit!

De Asics GT-lijn bestaat uit hardloopschoenen voor de pronerende loper. In deze review lichten we de Asics GT-2000 uit, voor veel mensen een onmisbaar trainingsmaatje tijdens hun vele runs. Wat is er nieuw? Onder meer een nieuwe techniek in de zool en een vernieuwde hielkap.

Slijtzool
Al jaren zien we onder de GT-2000 de voor Asics zo bekende Guidance Line en Impact Guidance System. Deze verticale groef onder de voet zorgt voor een gemakkelijke en efficiënte afwikkeling van de voet. Nieuw onder de zool is de manier waarop het rubber van de slijtzool is geblazen, ook wel de Light AHAR Sponge genoemd. Door deze techniek is de zool duurzamer, gecombineerd met een comfortabele, gedempte afzet onder de gehele voet. Het antipronatieblokje in de GT-2000 4 is uiteraard niet veranderd.

Asics GT-2000 4
Demping
Nieuw in de demping is het FluidRide systeem. Deze verandering in de middenzool maakt de schoen directer, zonder het comfort te doen verminderen. Daarnaast is de GT-2000 4 uiteraard voorzien van Gel-demping in zowel de hak als de voorvoet. De demping in de voorvoet lijkt vergroot, waardoor de schoen daar wat comfortabeler aanvoelt. Dit valt voornamelijk op tijdens de langere duurlopen, waar de GT-2000 3 soms iets te kort kwam.

Bovenwerk
Waar we in de GT-2000 3 al zagen dat de meeste naden uit het bovenwerk verdwenen zijn, om eventuele wrijving rondom de voeten te voorkomen, is dit in de GT-2000 4 ook het geval. Het grootste verschil tussen beide schoenen zit hem in de hielkap. In de GT-2000 4 is gebruik gemaakt van een vernieuwde hielkap, welke comfortabeler is en meer stabiliteit geeft.

Uiterlijk
Wat betreft uiterlijk zijn de schoenen niet veel veranderd. Behalve uiteraard de gave kleuren waarin de schoenen ook dit seizoen weer zijn uitgebracht.

Technische specificaties

Asics GT-2000 3
Asics GT-2000 4
  • 10 mm heeldrop
  • 10 mm heeldrop
  • Gewicht: 302 gram (heren US 9)
  • Gewicht: 312 gram (heren US 9)
  • Pronerende loper
  • Pronerende loper
  • Trainingsschoen
  • Trainingsschoen

Conclusie
De Asics GT-2000 4 is aan een aantal kleine veranderingen onderhevig geweest, maar is absoluut weer een goede opvolger in de GT-2000 serie. Wat opvalt is het gewicht van deze schoen, zo’n 10 gram zwaarder dan zijn voorganger. Storend? Absoluut niet!

Benieuwd of de Asics GT-2000 4 jouw vaste trainingsmaatje wordt? Kom ze eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Uiteraard vind je de Asics GT-2000 4 ook in onze webshop.