Skip to main content

Shoe4Africa

Run with purpose

Van elke bestelling die je plaatst gaat 1 euro naar Shoe4Africa

Shoe4Africa

Stap voor stap

Bij All4running doneren we 1 euro per bestelling aan Shoe4Africa. Op deze manier dragen we samen bij aan een betere toekomst voor Afrikaanse kinderen, waarbij de focus ligt op de educatie. Zo hebben we al een school gebouwd en zijn we bezig met sportvoorzieningen.

Onderwijs als basis

Met elke euro die we doneren zetten we vooral in op educatie. Slechts 30% van de Keniaanse kinderen heeft de kans om voortgezet onderwijs te volgen. Dit moet de basis zijn voor het sporten. Stap 1 is gezet want de school staat en de eerste studenten zijn al hard aan het studeren, maar er is natuurlijk meer nodig om een school draaiende te houden.

“We are here to give them hope. We are happy that these are our children who watch us on television while we compete abroad. We must show love and encourage them in life ”

– Eliud Kipchoge
Ambassadeur van Shoe4Africa

Zorgeloos kunnen sporten

Naast onderwijs focussen we ons op de sportvoorzieningen. Iedereen moet de kans krijgen om lekker te kunnen sporten. Lopen is meer dan een fysieke workout. Het gaat om balans in je leven en persoonlijke ontwikkeling. Eliud Kipchoge is ambassadeur van Shoe4Africa. Kipchoge gelooft dat alles mogelijk is. Zo heeft hij als eerste ooit de marathon onder de twee uur uitgelopen. Zo gelooft hij ook dat elk kind recht heeft op een mooie toekomst.

Shoe4Africa

Het ontstaan van Shoe4Africa

Na een trainingsstage in Kenia gaf hardloper Toby Tanser in 1995 zijn loopschoenen aan de taxibestuurder die hem weer naar het vliegveld bracht. De bestuurder had hem verteld hoeveel hij van lopen hield. Dit was het moment waarop Toby besefte hoe de juiste hulpmiddelen de ontwikkeling van een mensenleven kunnen bepalen.

Na terugkomst in Zweden, werkte Toby aan de start van Shoe4Africa en sindsdien worden de leefomstandigheden van kinderen in Kenia door verschillende projecten verbeterd.

Het was het moment waarop Toby besefte hoe de juiste hulpmiddelen de ontwikkeling van een mensenleven kunnen bepalen.

Door de jaren heen financierde Shoe4Africa verschillende projecten, waaronder vijf scholen. Daarnaast kondigde Shoe4Africa in 2008 aan het eerste kinderziekenhuis van Oost- en Centraal Afrika te bouwen. Om dit te kunnen financieren organiseerde Shoe4Africa honderden wedstrijden.

Elk jaar krijgt Shoe4Africa meer donateurs en ambassadeurs. Bekende mensen als Natalie Portman en Christiano Ronaldo doneren geld aan Shoe4Africa om de bouw van het kinderziekenhuis te kunnen realiseren. Twintig jaar na het ontstaan van Shoe4Africa werd het ziekenhuis geopend en direct in gebruik genomen. Kinderen vanuit de gehele regio komen nog altijd naar het ziekenhuis om geholpen te worden. Daarnaast creëert het ziekenhuis banen voor de lokale bevolking.

Shoe4Africa

Oprichter Toby Tanser

Updates realisatie school

29 juni 2022

In mei heeft de Shoe4Africa foundation samen met de nieuwe gouverneur van Iten het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe training faciliteit voor kinderen. De gouverneur was zo enthousiast dat hij ter plekke zijn telefoon pakte om de aannemer te bellen om de werkzaamheden te starten. Een update m.b.t. de voortgang van de werkzaamheden volgt spoedig. All4running is trots dat we samen met onze klanten op deze manier impact kunnen maken.

Shoe4africa

10 augustus 2021

Eindelijk is het zover: de school is opgestart! Op de foto zijn de eerste studenten te zien. Wie weet zijn dit wel de toekomstige kampioenen in de loopwereld.

 

Shoe4Africa

22 juli 2021

Vandaag kregen wij deze mooie foto doorgestuurd vanuit Afrika. Het All4running logo is op de muren geschilderd en daar zijn wij erg trots op. Nog even geduld totdat de school eindelijk opengaat voor de leerlingen.

 

Shoe4Africa

14 mei 2021

Het All4running logo wordt bijna geschilderd, de inspectie gaat binnenkort plaatsvinden en Toby gaat opzoek naar extra grond in de buurt van de school. Er gebeurt dus een heleboel.

De extra hectare grond dichtbij de school is bedoeld voor een educatief sportcentrum gecombineerd met slaapzalen en douches. Hierdoor kunnen alle schoolkinderen uit de provincie naar de All4running school komen voor loopkampen. Tijdens de loopkampen komen wereldkampioenen langs om als mentor te fungeren voor de kinderen. De wereldkampioenen gaan bijdragen in de ontwikkeling van sport en onderwijs. Hiermee gaat de school zich onderscheiden van alle andere scholen in het land.

 

Shoe4Africa

30 maart 2021

In Kenia hebben ze niet stilgezeten; van binnen en buiten is de school geschilderd, de vloeren zijn gestort en de plafonds zijn geplaatst. De kinderen zijn bijna welkom!

 

Shoe4Africa

23 februari 2021

Ook de binnenkant van de school is nu aan de beurt en daarmee komen we weer een stapje dichterbij de opening!

 

Shoe4Africa

3 februari 2021

Eindelijk mochten er mensen ontvangen worden in de All4running school. De speciale gelegenheid was een gebedsdag van de plaatselijke ambtenaren, waar Janeth Jepkosgei de gemeenschap toesprak. De komst van deze school zorgt voor voortgezet onderwijs in Nandi County en maakt het mogelijk dat de kinderen verder kunnen groeien in hun algehele ontwikkeling. De school is nog niet af, maar Toby verwacht nu al dat hier een paar geweldige PR verhalen vandaan zullen komen!

 

Shoe4Africa

1 december 2020

Er wordt nog steeds hard gebouwd aan de All4running school. Shoe4Africa werkt momenteel ook aan het opzetten van community projecten in de regio. Voor een van de projecten gaat Claudio Beradelli, een geprezen coach, samen met wereldkampioen 800m Janeth Jepkoskei aan de slag gaan om van lokale hardlopers kampioenen te maken.

Keniaanse hardlopers komen voornamelijk uit een Nandi County in Kenia. Hier bevindt zich ook de All4running school. De opening van deze zesde Shoe4Africa school staat gepland voor januari 2021!

23 oktober 2020

Het dak wordt opgebouwd! De muren staan en de plekken waar ramen komen zijn daardoor goed te zien. Tijd om het dak erop te zetten en van het gebouw een geheel te maken.

Shoe4Africa

2 oktober 2020

De fundering van de school krijgt vorm. Stukje bij beetje gaan de muren de hoogte in en wordt beter zichtbaar hoe groot de school zal worden!

Shoe4Africa

31 augustus 2020

De eerste steen is gelegd! Sterker nog, de eerste honderden stenen zijn inmiddels gelegd. Daarmee is de bouw van de school officieel begonnen. Een mijlpaal waar onder anderen de Keniase topatleten Amos Kipruto (podiumplek WK-atletiek) en Vincent Kipchumba (voormalig winnaar Amsterdam Marathon) aanwezig waren. De basis voor de All4running-school staat!

Shoe4Africa

12 augustus 2020

And so it begins… De allereerste stenen zijn aangekomen op locatie. Een locatie die snakt naar het moment om te kunnen starten met de lessen. De beste lopers komen uit deze omgeving en je kunt er zeker van zijn dat hun schoolresultaten net zo geweldig zullen zijn. Zoals de plannen er nu uitzien, kan de officiële kick-off van dit bouwproject plaatsvinden op 18 augustus. Nog heel even wachten dus!

Shoe4Africa