Skip to main content

Het verhaal van de Saucony Kinvara 10

De Saucony Kinvara 10, een bekend model waar al jaren op gelopen wordt. De eerste Kinvara kwam voort uit het geloof dat een lichtgewicht loopschoen de prestaties van een zware schoen kon evenaren. Nu, in de 10e uitgave, blijft de Kinvara vooroplopen op innovatie.

10 jaar Kinvara

A decade of fast

De eerste Saucony Kinvara werd geïntroduceerd in 2010. Al vrij snel werden deze wedstrijdschoenen één van de best verkopende loopschoenen van Saucony. Dankzij het lage gewicht, de lage heel to toe drop en de responsieve demping, is het door veel lopers geadopteerd voor snelle inspanningen. Of het nu gaat om trainen of racen. De Kinvara is vernoemd naar het Ierse havendorp met dezelfde naam. De ontwerpers wilden hun Ierse afkomst eren. Daarnaast vonden zij de naam Kinvara ‘snel’ klinken en paste het volledig bij de loopschoenen.

Tech-talk

Kinvara 10

De Saucony Kinvara 10 zijn ten opzichte van zijn voorgangers flink vernieuwd. De schoenen zijn gemaakt voor het lopen van snelle tempo’s tijdens wedstrijden en trainingen. De schoen heeft slechts een heeldrop van 4 mm en is zeer licht en responsief. De Kinvara 10 beschikt over een mesh-bovenwerk met 3D overlays. De geweven hiel houdt de voet op zijn plaats en biedt meer stabiliteit. Ook is het FORMFIT voetbed toegevoegd. Dit voetbed vormt zich naar je voeten en biedt extra demping en comfort. De volledige EVERUN-bovenzool en EVA tussenzool zorgen voor comfortabele demping bij elke stap met veel energieteruggave en veerkracht. De Tri-Flex slijtzool is flexibeler geworden in de Kinvara 10, waardoor de natuurlijke afwikkeling van de voet wordt gestimuleerd.

Saucony Kinvara 10

Back to..

Om 10 jaar Kinvara te vieren heeft Saucony iets bijzonders gedaan. Trouwe lopers herkennen wellicht de kleuren van deze Saucony Kinvara 10. Dat is niet zo gek, want de 10e editie van de Kinvara heeft het uiterlijk van de eerste Kinvara gekregen.

When you design an instant classic, you can change the running game. When you win that game over ten years, you create a movement. Introducing a decade of fast – in an original colourway

- Saucony

10 times better

Shop Saucony Kinvara 10