Skip to main content

Voor de meest uitdagende trails

Salomon Wildcross

Shop nu

Op hoge snelheid een technische trail afleggen? De grond onder je voeten goed kunnen voelen tijdens een pittige bosloop? Ga ervoor met de Salomon Wildcross, het nieuwste model binnen de Salomon Cross-family.

Salomon Wildcross

Lichter, sneller, dunner

De Salomon Wildcross onderscheid zich op een paar punten van de andere Salomon Cross-modellen. Om te beginnen is dit nieuwste familielid lichter, waardoor je makkelijker op hoog tempo trails afwerkt. Daarnaast heeft de Wildcross ten opzichte van de Speedcross en de Supercross een dunnere zool. Dat zorgt ervoor dat de Wildcross wat minder demping heeft, maar dat heeft als voordeel dat je optimaal grondcontact ervaart. Iets dat goed van pas komt bij lastige, bergafwaartse trails.

Lees meer

Met de Salomon Wildcross wordt het bestormen van technische trails een feest

Tim van BeelenStoremanager All4running Shoe Advisor Amsterdam
Salomon Wildcross
Salomon Wildcross
Salomon Wildcross

‘Mijn nieuwe favoriet’

Tim van Beelen, storemanager bij All4running en fervent trailrunner, probeerde de Salomon Wildcross een tijdje uit. Hij is vooral erg positief over het lichte gewicht van de schoen, de omsluitende pasvorm en goede grip.

“De Salomon Wildcross is een alleskunner. Zodra je de schoenen aantrekt en je veters strikt met het Quicklace-systeem, vallen ze als pantoffels om je voeten. Doordat de schoenen zo goed aansluiten, is elke stap raak en gecontroleerd. Dankzij het lage gewicht van de Wildcross was het een eitje om mijn pasfrequentie hoog te houden en zo bergopwaarts minder energie te verspillen.”

“Voor mij lieten de schoenen zich écht zien tijdens het afdalen. Bij het testen liep ik op een slalommende, steile bergafwaartse trail. De eerste bocht liep ik op een gematigd tempo, omdat ik meestal wat wegschuif. Maar toen ik mijn voet met een redelijke vaart schuin neerzette in het mulle zand bleef hij in één keer staan! De schoenen gaven mij zijwaarts zoveel grip dat ik er stiekem van schrok. Wat was het vet om op hoge snelheid met perfecte grip af te dalen. Elke stap die je met de Wildcross zet, landt waar je wilt!”

SALOMON WILDCROSS

DAMES

Shop nu
SALOMON WILDCROSS

HEREN

Shop nu