Skip to main content

Salomon Speedcross 5

Salomon Speedcross 5

Als je aan trailrunning denkt, denk je aan Salomon. Om de nieuwe Salomon Speedcross 5 te ontwerpen ging het merk terug naar het begin. Het oorspronkelijke doel van de Speedcross was om zoveel mogelijk grip en tractie te bieden. En dat is precies wat deze schoen je te bieden heeft. Met de Speedcross aan je voeten weet je dat je elk terrein aankunt. Daag jezelf uit!

Bekijk alle Speedcross 5

Meer dan 1 miljoen

Het eerste model Speedcross werd ontworpen in 2006. Het belangrijkste doel van het ontwerp was om veel tractie te bieden op nat en modderig terrein. Er werd erg getwijfeld of de productie door moest gaan vanwege het niche-karakter van de Speedcross. Tegenwoordig is daar geen twijfel meer over mogelijk want er worden in Europa meer dan 1 miljoen Speedcross per jaar verkocht.

Een legende

In vergelijking met zijn voorganger heeft de Speedcross 5 een wat subtieler uiterlijk gekregen. De trailschoenen hebben een hoger profiel, meer noppen, verbeterd comfort en een geoptimaliseerde pasvorm. Dankzij de grote Chevron noppen op de slijtzool heb je op alle terreinen optimaal grip. De Salomon Speedcross 5 geeft je de ondersteuning die je voeten nodig hebben. Daarnaast zorgt het speciale hielstuk bijvoorbeeld voor goede stabiliteit en de EVA tussenzool voor goede demping tijdens het lopen van trails. Wil je meer weten over de technologieën in de Salomon Speedcross 5? Lees dan de blog waarin je wordt meegenomen in de wereld van de Speedcross 5.

Lees meer
Salomon Speedcross 5

Shop Salomon Speedcross 5

Dames

Shop Salomon Speedcross 5

Heren