Skip to main content

Run visible

Val op in het donker

Het wordt later licht, de zon gaat steeds eerder onder. Maar natuurlijk blijf je lopen.

 

Ondanks dat de korte dagen je er niet van weerhouden naar buiten te gaan, is het belangrijk om goed zichtbaar te blijven. Zo breng je jezelf niet in gevaar en zorg je dat andere weggebruikers jou goed zien. Er zijn verschillende manieren om op te vallen in het donker. Kies voor loopschoenen en loopkleding met fluorescerende elementen, zoals schoenen uit de Brooks Reflective Collection en reflecterende kleding van Odlo of Asics. Andere opties zijn losse loopverlichting en reflectievesten. We lichten een aantal merken en producten uit die je helpen om veilig te kunnen lopen.

Brooks Reflective Collection

Speciaal voor de donkere dagen heeft Brooks een aantal klassiekers in een speciaal jasje uitgebracht. De Glycerin 18, Ghost 13 en Levitate 4 zijn nu ook verkrijgbaar als Reflective-model. Het bovenwerk van deze schoenen bevat reflecterend materiaal, waarmee je extra opvalt.

Brooks Levitate 4 Reflective

Brooks Levitate 4 Reflective

De Brooks Levitate 4 zijn neutrale loopschoenen voor een snelle run. Ze zijn licht en responsief.

Shop nu
Brooks Glycerin 18 Reflective

Brooks Glycerin 18 Reflective

Voor de nodige demping ben je bij de Brooks Glycerin 18 aan het juiste adres. Het is een comfortabel neutraal model.

Shop nu
Brooks Ghost 13 Reflective Dames

Brooks Ghost 13 Reflective

De Brooks Ghost 13 biedt ondersteuning én responsiviteit. Het bovenwerk van dit neutrale model is ademend en zacht.

Shop nu

Odlo Zeroweight Pro Warm Reflect Jacket

Ook op het gebied van kleding zijn er genoeg mogelijkheden om op te vallen in het donker. Zo heeft Odlo een loopjack dat perfect is voor de kortere dagen met lagere temperaturen. Het Odlo Zeroweight Pro Warm Reflect Jacket is winddicht en warm, maar tegelijkertijd ademend en niet zwaar. De reflecterende print zorgt ervoor dat je goed zichtbaar blijft.

ASICS Lite-Show collectie

ASICS heeft een gehele collectie die gericht is op zichtbaar lopen. De Lite-Show loopkleding is er in de vorm van tights, shirts, jasjes én accessoires en bevat extra veel reflecterende elementen. Daarnaast zijn sommige producten zeer geschikt voor de winter: doordat ze naast reflecterende elementen ook extra voering bevatten, houden ze je warm tijdens de koude dagen.

Shop ASICS Lite-Show

Losse verlichting en reflectievesten

Als je geen reflecterende elementen in je loopkleding of schoenen hebt, kun je nog steeds in het donker gaan lopen. Zorg er in dat geval voor dat je losse verlichting bij je draagt of trek een reflectievest aan.

Losse loopverlichting komt in verschillende vormen. Zo zijn er armbanden met lichtjes erin, maar ook lampjes die je aan je kleding kunt bevestigen. Daarnaast zijn er hoofdlampen en vesten met lampjes erin.

Reflectievesten bevatten fluorescerend en reflecterend materiaal dat ervoor zorgt dat je zonder lampjes alsnog opvalt in het donker. Ze zijn vaak erg licht, waardoor je niet merkt dat je ze aanhebt en alsnog goed zichtbaar bent.

Orbiloc

LOOPVERLICHTING

Shop nu

REFLECTIEVESTEN

Shop nu