Skip to main content

Nieuw bij All4running

Rukka

Of je nu een beginnende loper bent of klaar bent voor je wedstrijd, het merk Rukka is er voor iedereen die zichzelf wilt overtreffen. Rukka heeft aandacht voor detail en biedt loopkleding aan voor een betaalbare prijs.

Rukka

Kenmerkend

Functionaliteit, comfort en veiligheid zijn de belangrijkste kenmerken van Rukka-producten. Ongeacht de weersomstandigheden waar je in belandt tijdens het lopen. Rukka produceert zijn hightech-producten met de beste materialen en besteed veel aandacht aan de afwerking, weersbestendigheid en functionaliteit.

Sinds 1950

De allereerste producten werden in 1950 gemaakt in de keuken van een oude boerderij in Kokkola aan de westkust van Finland. Nu, zo’n 70 jaar later, is Rukka een onafhankelijke divisie van de L-Fashion Group Oy, één van Europa's grootste fabrikanten van sportkleding. In het productontwikkelingsproces wordt nauw samengewerkt met verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsinstellingen om het perfecte product te creëren.

Vlagsignaalalfabet

Het bedrijf startte onder de naam 'AB Sportsbeklädnad Urheiluvaatetus Oy'. Dit veranderde in 1981 toen het bedrijf de naam 'Rukka' kreeg. Rukka is de bijnaam van oprichter Roger Störling. De vlaggen in het moderne Rukka-logo staan voor de letters R, U, K, K, A in het internationale vlagsignaalalfabet - een eerbetoon aan de zeilsport die ooit de kern van Rukka's bedrijf vormde.

Ontdek de collectie

Dames

Shop nu
Ontdek de collectie

Heren

Shop nu