Skip to main content

Odlo Logo

Odlo Active Spine

Tegenwoordig slaan we veel spanning op in ons bovenlijf. Met name in de schouders, bovenrug en in de nek. Zeker met het toegenomen aantal kantoorbanen en het vele autorijden, duiken we met de schouders snel naar voren. Dit kan een groot effect hebben op jouw loopprestaties. Om dit te voorkomen, heeft Odlo de Active Spine technologie ontwikkeld.

Odlo staat bekend om het ontwikkelen van innovatieve technologieën die je lichaam ondersteunen tijdens het lopen. De nieuwe Active Spine-lijn bevat basislagen die flinke tot lichte compressie geven. Het nauwsluitende sportondergoed bevat naadloze compressiezones om spiertrillingen tegen te gaan en de bloedsomloop te stimuleren. Naast het stimuleren van de bloedsomloop stimuleert het ook je houding.

Shop Odlo Active Spine

Hoe werkt het?

De shirts met de Odlo Active Spine-technologie geven gerichte ondersteuning. Bij de borst, longen en het middenrif wordt lichte compressie geven om de bloedsomloop te stimuleren en spiertrillingen te verminderen. Bij de schouders en de bovenrug is tape geïntegreerd dat je houding corrigeert. Het Active Spine shirt stimuleert je om de schouders laag te houden en iets naar achter te rollen. Hierdoor voorkom je het naar voren duwen van de schouders en het krom trekken van de bovenrug.

Expert aan het woord

All4running collega Yvanka trok het Odlo Active Spine shirt aan en testte het uit. In haar review beschrijft ze al haar bevindingen. “De tape geeft weerstand als je de schouders naar voren wilt duwen. Het voelt niet trekkerig, maar echt als lichte weerstand. Het geeft je een reminder om de schouders weer terug in de rug te draaien en rechtop te lopen. Tijdens het lopen was dit ook duidelijk voelbaar. Ik ervoer het niet als een beperking in mijn bewegingsvrijheid. Ook hoef je zeker niet bang te zijn dat de geïntegreerde tape je als het ware ‘achterover’ trekt. Als je ontspannen en met een rechte rug loopt, voel je de tape niet. Die gaat pas zijn werk doen, als je de schouders naar voren duwt en de rug bol maakt.”

Lees de review hier