Skip to main content

Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2 “OG”

Shop nu

Break your own barriers

De Nike Zoom Vaporfly Next% 2 bouwt voort op het model waar racers wereldwijd persoonlijke records op breken. Van 10 km tot een marathon. De Vaporfly NEXT% 2 is een neutrale loopschoen die de allerbeste energieteruggave biedt van alle Nike schoenen tot nu toe.

Vaporfly 2
Nieuwe vorm

Het bovenwerk is opnieuw vormgegeven waarbij het mesh-materiaal zorgt voor een betere ventilatie. De veters lopen door lichte zijvleugels en zorgen ervoor dat je geen ondersteuning rond de voetholte nodig hebt. Hierdoor is de schoen nog lichter en zorgt het voor minder druk op je pezen.

Vaporfly 2
ZoomX + carbon

Het ZoomX Foam in combinatie met een carbonplaat over de gehele lengte zorgen voor een uitstekende energieteruggave. De carbonplaat zorgt voor een stuwend gevoel en optimaliseert een soepele overgang. Het ZoomX-schuim zorgt voor een lichtgewicht en responsief gevoel.

Vaporfly 2
Elke ondergrond

Een interne pod van foam bij de hak biedt nog meer comfortabele demping zonder gewicht toe te voegen. De diepe groeven in de slijtzool helpen je om op verschillende ondergronden en wisselende raceomstandigheden toch optimaal te kunnen presteren.

The original

De “OG”-editie van de Vaporfly NEXT% 2 is een eerbetoon aan de eerste Vaporfly waar Eliud Kipchoge tijdens de eerste Breaking 2-poging op liep. In 2017 heeft hij in samenwerking met Nike voor het eerst een poging gedaan de 2-uurgrens te doorbreken. Eliud kwam toen 26 seconden tekort, maar geleerde lessen hebben Eliud geholpen zijn droom om de marathon binnen de twee uur te lopen twee jaar later te realiseren.

Shop the "OG"