Skip to main content

Nike Air Zoom

Alphafly Next%

Toen Eliud Kipchoge in 2019 de marathon liep in 1:59:40, droeg hij een prototype van de Nike Alphafly NEXT%. Deze bijzondere prestatie was het resultaat van jarenlange voorbereiding in de samenwerking tussen Eliud en Nike. Nu is de Alphafly beschikbaar voor jou.

The Future of Fast

De Nike Air Zoom Alphafly NEXT% zit boordevol nieuwe technologie en innovatie, met twee ultra-responsieve Air Zoom pods in de voorvoet en extra ZoomX foam in de hak. Met deze schoen vliég je vooruit.

Nike Alphafly
Nike Alphafly

No human is limited

Toen Eliud Kipchoge de marathonafstand liep in 1:59:40, droeg hij een prototype van de Nike Air Zoom Alphafly NEXT%. Deze uitzonderlijke prestatie was het resultaat van jarenlange voorbereiding én een hoogtepunt in de samenwerking tussen Eliud en Nike. Deze samenwerking begon in 2017 met Eliuds poging om de twee-uursbarrière bij de marathon te doorbreken. Eliuds heldendaad heeft ook andere renners van wereldniveau geïnspireerd om hun grenzen op te zoeken en hun eigen records te breken.

Nike Alphafly

AtomKnit upper

Het Nike Innovation team ontdekte bij de tests dat de extra foam en de twee Zoom Air pods onder de voorvoet de schoen zwaarder maakten. Om er wat grammetjes af te schaven maakte het Nike Innovation team een nieuw Flyknit bovenwerk: AtomKnit. Flyknit levert door de stoom- en stretchbehandeling een vederlicht materiaal met een ideale pasvorm, minimale waterabsorptie en optimale ventilatie

Nike Alphafly

Flyplate

Samen met het ZoomX foam en de Zoom Air pods zorgt een koolstofvezelplaat over de gehele lengte voor een krachtige sensatie bij elke stap. Voor de Alphafly NEXT% werd de dikte op elke maat afgestemd: bij kleinere maten is de plaat flexibeler en bij grotere maten stugger.

Nike Alphafly

Zoom Air pods

Onder de voorvoet zijn twee zichtbare Zoom Air Units toegevoegd. Deze Zoom Air Units dragen bij aan het responsieve gevoel van de Alphafly. Ze geven energie terug en een licht gevoel tijdens het lopen. 
Of je nu een wedstrijd loopt of niet, de twee Zoom Air pods zorgen voor extra comfortabele demping.

Nike Alphafly

ZoomX

De Alphafly bevat meer ZoomX-foam dan de Vaporfly. Dit dempingsmateriaal is het succesvolle ingrediënt wat je efficiënter laat lopen dan op andere wedstrijdschoenen. Het ZoomX-foam vangt trillingen die tijdens het lopen ontstaan effectief op, waardoor de impact op je spieren verminderd wordt. Hierdoor kun je langer op een hoog tempo doorlopen.

Nike Air Zoom Alphafly Next%

Shop nu

Shop Alphafly