Skip to main content
Meet the brand

HOKA

ONE ONE

Hoka one one logo

History

HOKA ONE ONE is in 2009 ontstaan in de Franse Alpen. De woorden ‘Hoka one one’ staan in de Maori-taal voor ‘aarde’ en ‘vliegen’. De schoenen van het merk geven je namelijk het gevoel dat je vliegt over de aarde. De oprichters van HOKA komen uit Frankrijk en probeerden de oplossing te vinden voor een simpel probleem. In Annecy liepen ze veel in de bergen en vonden ze met name het bergafwaarts lopen zo belastend voor het lichaam. Ze wilden dit bergafwaarts lopen minder zwaar maken door de aard van de loopschoenen te herzien.

Why run when you can Fly?

Bij de ontwikkeling van de loopschoenen liet HOKA zich niet leiden door de gangbare standaarden die toentertijd in de loopwereld golden. Dit deden ze niet om controversieel te zijn, maar juist om het comfort en de demping centraal te laten staan. HOKA ontwikkelde in eerste instantie schoenen voor trail- en ultralopers die het merk direct omarmden vanwege de demping en inherente stabiliteit van de schoenen. Vandaag de dag biedt HOKA een zeer veelzijdig aanbod aan loopschoenen aan voor verschillende typen lopers op verschillende ondergronden. Het lopen in een ‘flow’ is een fantastisch gevoel. Bij HOKA noemen ze dit gevoel ook wel ‘flying’, wat symbool staat voor gevoelsmatig en moeiteloos bewegen, bijna zwevend over de grond.

Het HOKA verschil

HOKA ONE ONE heeft maar één doel voor ogen: lopen gemakkelijker maken. Dit doen zij anders, van het uiterlijk van de schoenen tot de technologieën die ze mogelijk maken. Ontdek welke technologieën het HOKA verschil maken.

HOKA Cushioned Midsole

Cushioned Midsole

HOKA staat zowat synoniem voor premium-demping. Het merk is constant op zoek naar lichtere, responsievere en duurzame demping die beschermen zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Hierdoor konden we snellere, lichtere schoenen aan ons assortiment toevoegen.

De Cushioned midsole biedt:
- Premium schokabsorptie
- Superieur comfort
- Ontworpen voor prestaties op runs van alle afstanden

Meta-Rocker

Meta-Rocker, of wielen voor je voeten, draait allemaal om de geometrie. HOKA combineert een laag hiel-teenstuk met de unieke tussenzolen om de normale loopcyclus van een loper aan te vullen. Je wordt als het ware vooruit gestuwd.

Meta-Rocker betekent:
- Ondersteuning van het natuurlijke looppatroon
- Een soepele afwikkeling
- Ontworpen om de loopefficiëntie te verhogen

HOKA Meta Rocker
HOKA Active Footframe

Active Foot Frame

Het Active Foot Frame zorgt ervoor dat de hiel en de voet diep in de middenzool zit. Dit betekent dat elke loopschoen begeleiding biedt zonder de noodzaak van beperkende elementen. Het Active Foot Frame is als een kuipstoel in een raceauto om je voet op zijn plek te houden.

Active Foot Frame biedt:
- Geïntegreerde stabiliteit in de schoen
- Past zich aan een breed scala aan voeten en loopstijlen aan
- Een comfortabele optie ter vervanging voor traditionele extra ondersteuning

J-Frame

Doordat de j-vorm van de zool van de binnenkant van de voet langs de hak naar de buitenkant loopt, heeft de zool de naam J-Frame gekregen. In het J-Frame wordt gebruik gemaakt van een foam met een hogere dichtheid. De hoge dichtheid geeft meer stabiliteit en ondersteunt de hak en binnenkant van de voet effectief. Hierdoor wordt een soepele en natuurlijke afwikkeling van de voeten gestimuleerd zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een antipronatieblokje.

J-Frame zorgt voor:
- Ontworpen voor overpronerende lopers
- Begeleidt de voet zonder stijve of meedogenloze materialen
- Biedt stabiliteit met behoud van lichtgewicht demping

HOKA J-Frame
HOKA ProFly

ProFly

De ProFly-tussenzool bevat dempingsmateriaal van twee verschillende hardheden. Het hielstuk is van zachter materiaal voor demping en schokabsorptie tijdens de landing van je voeten. Het deel op de voorvoet is steviger wat je meer responsiviteit geeft. Je krijgt hierdoor bij het afzetten meer energieteruggave en voelt alsof je vooruit gestuwd wordt.

ProFly biedt:
- Zachtere demping voor bescherming van de hiel
- Stevigere demping voor voortstuwing
- Snell en comfortabel

Ontdek de uitgebreide collectie

De loopschoenen van HOKA ONE ONE zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: Sky, Glide en Fly. De schoenen uit de Glide-collectie staan bekend om hun Maximum Cushioning, de lichtgewicht schoenen zijn te vinden in de Fly-collectie en met de schoenen uit de Sky-categorie heb je op ieder ondergrond de best grip. Hiernaast lichten we enkelen modellen uit deze collecties uit. Ben je nieuwsgierig geworden naar de hele collectie? Klik dan op de onderstaande button.

Ontdek de hele collectie

Clifton

Ideaal voor je dagelijkse trainingen en runs. De iconische tussenzool geeft je de zachte en comfortabele loopervaring die je van de Clifton gewend bent.

>

CArbon X

Een echte lange afstandsschoen. De Carbon Fiber plaat stuwt je voeten tijdens het lopen vooruit door zeer veel energie terug te geven.
>

Mach

Zacht, licht van gewicht en ideaal voor langere trainingsruns waarbij je als neutrale loper snelheid wilt maken.
>

Speedgoat

Geen trail is te gek. Lichtgewicht trailschoenen met een goede dosis demping, een wijde tussenzool en voldoende meta-rocker.
>

Arahi

De Arahi 4 biedt ondersteuning en stabiliteit voor overpronerende lopers. Het model is zeer geschikte voor het lopen van lange afstanden over de weg.
>

Rincon

Gebaseerd op het Clifton-model, ontworpen voor een soepele afwikkeling van de voeten en een vloeiende ervaring tijdens het hardlopen.
>