Skip to main content

Be cold ready

de nieuwe wintercollectie van adidas

De juiste outfit

Als de temperatuur daalt en het buiten koud is, is het belangrijk dat je loopkleding aan hoge eisen voldoet. Je wilt een outfit die je warm houdt én beschermt tegen wind en regen. De functionele loopkleding van adidas houdt je warm, terwijl de ademende stoffen er ook voor zorgen dat vocht goed wordt afgevoerd.

Het drie-lagen-systeem

Het drie-lagen-systeem wordt met name gebruikt om het bovenlijf warm te houden in de winter. Meer dan twee lagen om het onderlijf gaat vaak ten koste van je bewegingsvrijheid. Vandaar dat het drie-lagen-systeem meestal toegepast wordt op het bovenlijf.

Basislaag

Deze laag dient met name voor het afvoeren van vocht. Zo blijf je droog en voorkom je afkoeling. De laag kan bestaan uit een singlet of t-shirt met goede vocht afvoerende eigenschappen.

Tussenlaag

Deze laag heeft voornamelijk een isolerende functie. De tussenlaag beschermt je tegen winterse kou van buitenaf en dat zorgt voor minder energieverspilling.

Buitenlaag

Een jas over je kleding beschermt je tegen koude wind en/of regen. Om afkoeling door wind te voorkomen is het belangrijk dat een loopjas winddicht is.

herenkleding adidas
adidas wintercollectie
Vergeet de accessoires niet

Geen koude handen meer

Om je energie zo efficiënt mogelijk in te zetten, vernauwen de aderen in de uiteindes van je lijf. Hierdoor kun je dus koude handen en voeten krijgen. De oplossing hiervoor is heel simpel; schaf een paar goede handschoenen aan. De handschoenen van adidas zijn gemaakt van vochtafvoerend materiaal en zorgen ervoor dat je niet afkoelt. Als jouw handen warm en droog zijn, kan ook het winterse weer je niet tegenhouden om te gaan lopen.

Shop handschoenen
Vergeet de accessoires niet

Put a hat on it

Via je hoofd kun je ook veel warmte verliezen. Het dragen van een muts kan daarom erg fijn zijn. Zo’n hoofddeksel is ook bij regen en sneeuwval prettig. Hierbij is het wel handig dat de muts waterdicht is.

Mutsen en nekwarmers