Skip to main content

Productreview

Salomon S/Lab Genesis Spine – Voor lange en winterse trailruns

De Salomon S/Lab Genesis Spine is ontworpen voor de meest technische trails in winterse omstandigheden. Ervaar stabiliteit, een superieure grip en bovenal optimale protectie van je voeten. Door de speciale enkelgaiter worden stenen tegengehouden tijdens al jouw trailruns. Voor welk avontuur kies jij binnenkort?

Wat is nieuw?

  • Nieuw model van Salomon speciaal gericht op lange trailruns in winterse omstandigheden.

De Salomon S/Lab Genesis Spine is verkrijgbaar vanaf 6 september.

All4running trail

3redenen waarom de Salomon S/Lab Genesis Spine geschikt is voor jou

Opsomming1

Je loopt trails in winterse omstandigheden

De Salomon S/Lab Genesis Spine is een perfecte trailschoen voor winterse omstandigheden. Met een waterbestendige ritssluiting en enkelgaiter helpt de Genesis Spine om je voeten te beschermen op rotsachtig of technisch terrein. Bovendien krijg je extra mediale ondersteuning door het stevige en omsloten bovenwerk.

Opsomming 2

Je wil veel demping voor lange-afstandtrails

Hoe lang en zwaar je trail ook is, dankzij de dikke tussenzool van Energy Foam krijg je veel demping voor het volbrengen van elke lange-afstandtrail. Het foam is licht van gewicht en levert enorm veel demping om jou bij iedere stap die je zet vooruit te duwen.

Opsomming 3

Je hebt behoefte aan wat meer stabiliteit tijdens technische trails

Tussen de slijtzool en tussenzool bevindt zich het Active Chassis. Dit stevige frame biedt extra bescherming aan de onderkant van de voet en zorgt voor een stabiele loopbeweging. Het frame biedt een stabiele basis voor de voet, wat belangrijk is tijdens het lopen van technische trails. Het helpt de voet te stabiliseren en vermindert de kans op verzwikking of blessures.

Salomon Sense Ride trailschoenen dames
Salomon Sense Ride trailschoenenj
Salomon Sense Ride trailschoenenj
“De Salomon S/Lab Genesis Spine is de ultieme trailschoen voor winterse omstandigheden. Elk detail van de schoen klopt gewoon. Het bovenwerk beschermt, de demping is perfect en de grip buitengewoon.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De Salomon S/Lab Genesis Spine is ontwikkeld in samenwerking met rockartiest David Penney. Hij deed in 2022 mee aan de Spine Race in Engeland. Dit is een trailwedstrijd over een afstand van 268 mijl over de “ruggengraad van Engeland”. Helaas moest hij stoppen door pijn en gebrek aan energie. In 2023 deed hij opnieuw mee om revanche te nemen en wist toen wel te finishen, wat een prestatie!

De Salomon S/Lab Genesis Spine in detail

Ingebouwde enkelgaiter

met waterbestendige ritssluiting houdt stenen en ander vuil tegen.

Quicklace vetersysteem

zodat je de trailschoenen in één handomdraai kan aan- en uittrekken.

Energy Foam

levert veel demping tijdens korte en lange trailruns.

Active Chassis

stabiliseert de voet en voorkomt enkelverstuiking.

Contagrip All Terrain slijtzool

met een tweedeling noppenprofiel voor een superveilige grip op zeer technische trails.

3kenmerken van de Salomon S/Lab Genesis Spine

Opsomming1

Ingebouwde enkelgaiter

De ingebouwde enkelgaiter is voorzien van een waterbestendige ritssluiting. De gaiter is gemaakt van een speciaal folie om stenen eruit te filteren en extra mediale bescherming te geven. Je voeten worden op hun plaats gehouden door deze constructie, waardoor de loper zich kan focussen op het rotsachtige of technische terrein.

Opsomming 2

ActiveCHASSIS-constructie

Het Active Chassis is een slim concept van Salomon om de voet te begeleiden zonder het toevoegen van een zwaar correctieblok. Tijdens technische trailruns voorkomt dit ondersteunende systeem dat je je enkel verzwikt. Door het stabiele karakter kan je de S/Lab Genesis Spine zowel gebruiken voor bergultra’s als uitdagende paden in bos met veel boomstronken en andere obstakels.

Opsomming 3

Contagrip-slijtzool met grof noppenprofiel

Om je te verzekeren van mega-grip heeft dit model de Contagrip-slijtzoool om zonder enige twijfel iedere trail te belopen. De zool biedt optimale grip, zowel op natte, mulle ondergronden als op droge en harde ondergronden. De zool past zich op iedere ondergrond aan zonder in te leveren op grip. Door de grote afstand tussen de noppen kan blubber en ander vuil makkelijk loslaten van de zool.

Salomon S/Lab Genesis of Genesis Spine?

De S/Lab Genesis is meer de allround trailschoen van Salomon gericht op lange trails met een standaard bovenwerk. Dit model heeft een geïntegreerde sok en zorgt ervoor dat er geen vuil in je schoen komt. De S/Lab Genesis Spine onderscheidt zich door de stevige enkel gaiter die speciaal is ontworpen voor trailruns in de sneeuw en kou.

De collectie Salomon trailschoenen

Wil je de beste Salomon trailschoenen kiezen? Ga dan eerst na wat voor type trail je gaat lopen. Is het een ultratrail? Heeft het parcours veel hoogtemeters of zijn er technische uitdagingen? Salomon heeft verschillende type trailschoenen. Globaal kan je deze onderverdelen in road-to-trail, allround en mountain running. Hieronder een tabel met een aantal voorbeelden.

Road to Trail Allround Mountain
Glide Max TR Sense Ride Speedcross
Supercross Pulsar Trail
Ultra Glide S/Lab Alpine

De Salomon Sense Ride is de meest veelzijdige trailschoen waarmee je zowel korte als lange afstanden kan lopen. De Speedcross is de perfecte trailschoen als je het hooggebergte in wil, want door het grove noppenprofiel heb je altijd optimale grip. Voor de fans van skyrunning is er de Salomon S/Lab Alpine, de lichtgewicht en dynamische trailschoen om veel hoogtemeters in korte tijd te overbruggen.

Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte Salomon trailschoenen voor elke training of wedstrijd.

Voorbeeld Salomon schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Salomon loopschoenen wil afwisselen.

Allround – Salomon Speedcross / Salomon Sense Ride
Tempo/interval – Salomon S/Lab Pulsar
Wedstrijd – Salomon S/Lab Genesis Spine

De Salomon S/Lab Genesis Spine in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Salomon S/Lab Genesis Spine

Type schoen
Trailschoen
Offset
8 mm (30 mm hiel / 22 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 239 gram
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Energy Foam

Verwachtingen

“De Salomon trailschoenencollectie is al heel erg uitgebreid en de Genesis Spine speelt in op de behoeftes van een specifieke doelgroep; de lopers die in de winter de bergen in gaan en zichzelf uitdagen met trailruns door de sneeuw en kou. In Nederland ligt er niet zo vaak sneeuw, maar toch heb ik wel een paar keer hardgelopen terwijl er sneeuw lag. Ik vond de HOKA Mafate Speed toen erg geschikt door de grove noppen en het stabiele karakter. Ben benieuwd of de S/Lab Genesis Spine vergelijkbaar is.”

Eindsprint

De Salomon S/Lab Genesis Spine is een comfortabele trailschoen die je voeten beschermt tijdens lange en koude trailruns. Gebruik deze schoen voor de zeer technische trails in de bergen. Door zijn stabiele karakter en het Energy Foam in de tussenzool krijg je veel comfort voor zelfs ultra-afstanden. Dit model is compleet nieuw, maar deelt wel veel eigenschappen met de gewone versie van de Salomon Genesis.

Vergelijkbaar met de Salomon Genesis Spine zijn de HOKA Mafate Speed en de HOKA Speedgoat GTX Spike en de Nike Pegasus Trail GTX. Allen zijn trailschoenen met een waterdicht Gore-Tex bovenwerk zodat je voeten droog en comfortabel blijven. Het grote verschil is dat de S/Lab Genesis Spine een ingebouwde trail gaiter heeft met veel protectie tegen scherpe stenen en takken.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Salomon S/Lab Genesis Spine dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal