Skip to main content

Productreview

New Balance Fresh Foam X Balos – Super comfort voor elke dag

Ervaar de snelheid van een wedstrijdschoen, maar de stabiliteit van een allrounder met de New Balance Fresh Foam X Balos. Deze loopschoen brengt jou een compleet nieuwe loopervaring. Fresh Foam bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met deze zeer unieke loopschoen, voorzien van superfoam. Betrouwbaar, veelzijdig en comfortabel, waar wacht je nog op?

Wat is nieuw?

    • Nieuw model van New Balance met PEBA superfoam voor dagelijkse trainingen

3redenen waarom de New Balance Fresh Foam X Balos geschikt is voor jou

Opsomming1

Comfort vind jij het belangrijkste in loopschoenen

De Balos brengt een nieuwe loopervaring dankzij de Fresh Foam tussenzool die bestaat uit het PEBA superfoam. Dit dempingsmateriaal kennen we van de wedstrijdschoenen en is enorm zacht, maar ook heel veerkrachtig. Daardoor heb je het gevoel alsof je op een trampoline staat. Door de dikke dempende laag en de ronde zool is dit misschien wel de meest comfortabele schoen die New Balance ooit heeft gemaakt.

Opsomming 2

Lange afstanden lopen is jouw grote passie

Wil je minder grondcontact en meer demping onder je voeten? Dan moet je zeker kiezen voor de New Balance Balos. Deze schoen geeft enorm veel comfort als je lange afstanden gaat lopen. Ondanks de maximale demping voelt de Balos heel licht aan tijdens het lopen. Door de brede basis van de slijtzool en de ruimte van de voorvoet krijg je veel stabiliteit, ook als je wat vermoeid raakt. Het PEBA-foam in de Balos vangt de trillingen van de spieren op, waardoor de impact op het lichaam wat minder is dan bij de gemiddelde loopschoen, welke meestal bestaat uit het standaard EVA-foam.

Opsomming 3

Je zoekt een loopschoen voor snelle trainingen

Je kan de Balos ook wel zien als de snellere versie van de bekende New Balance Fresh Foam 1080. Beide schoenen hebben een dikke, dempende zool maar de Balos heeft meer energieteruggave voor tempo- en intervaltrainingen. Alle energie die je in deze schoen stopt, krijg je ook daadwerkelijk terug. Met name voor langere tempoblokken is de Balos perfect, omdat je makkelijk in je pasritme blijft.

“Zoek je een speciale loopervaring met veel energieteruggave tijdens elke training én wedstrijd? Dan is de Fresh Foam X Balos jouw ideale match.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De New Balance Fresh Foam X Balos is geïnspireerd op het Griekse eilandje Balos nabij Kreta? Dit model is ontworpen om het tienjarige jubileum van de Fresh Foam-collectie te vieren. Het eiland Balos wordt door velen beschouwd als het mooiste strand van Kreta.

De New Balance Fresh Foam X Balos in detail

Zachte tong met stretch

voor een gestructureerde en ademende pasvorm.

Fresh Foam tussenzool

is verrijkt met PEBA waardoor je veel demping en energieteruggave krijgt tijdens elke stap.

Grondcontact EVA-slijtzool

voor een lichtgewichte ervaring onder de voeten met veel duurzaamheid.

Ronde geometrie van de zool

zorgt voor een automatische afwikkeling van hiel naar voorvoet.

3kenmerken van de New Balance Fresh Foam X Balos

Opsomming1

Semi-transparant bovenwerk

Het ademende en semi-transparante Creel-bovenwerk heeft een gebreide tong die vastgemaakt is aan de schoen. De schoenlip met stretch omsluit de voet voor langdurig comfort. De hielkap is hoog en heeft een zachte voering aan de binnenzijde. Maak je dus niet druk om te warme voeten of het krijgen van blaren.

Opsomming 2

Fresh Foam X gemaakt van PEBA en EVA

De magie van de Balos zit in de tussenzool. Deze is verrijkt met een mengsel van PEBA en EVA waardoor je niet alleen een zachte landing ervaart, maar ook veel energieteruggave krijgt tijdens de afzet. De dikke laag Fresh Foam X brengt je comfort tijdens het lopen van korte en lange afstanden. PEBA is namelijk het meest veerkrachtige dempingsmateriaal wat momenteel bestaat.

Opsomming 3

Cambergeometrie

Met de cambergeometrie wordt de ronding van de zool bedoeld. Deze bevordert de afwikkeling van de voet waardoor energie wordt bespaard. Het afwikkelen van hiel naar voorvoet voelt een stuk makkelijker en natuurlijker. De slijtzool bestaat bovendien niet uit standaard rubber, maar uit EVA-rubber waardoor de schoen ook heel stabiel is.

New Balance Balos of Fresh Foam 1080?

De New Balance Fresh Foam X Balos is ontworpen om een nieuwe loopervaring te geven. De New Balance 1080 is zeer populair, maar heeft iets minder energieteruggave. Daardoor is de 1080 vooral comfortabel bij het lopen van rustige tempo’s. De Balos kan je zien als een snellere versie van de 1080 door de speciale tussenzooldemping met PEBA-foam. Hierdoor ervaar je meer energieteruggave tijdens intervaltraining én lange afstanden. Kortom de Balos is een iets veelzijdigere schoen die je voor meerdere doeleinden kan gebruiken.

De New Balance Fresh Foam collectie

Wil je de beste New Balance loopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

New Balance heeft verschillende type loopschoenen voor de neutrale loper. De Fresh Foam-collectie bestaat uit de comfortabele allround schoenen voor dagelijkse trainingen.
De Fresh Foam 880 en 1080 zijn het meest geschikt voor de beginnende loper of de loper die graag lange afstanden wil gaan lopen. De Balos heeft een wat sneller karakter waardoor hij ook prettig aanvoelt tijdens tempotrainingen.

De New Balance Rebel en SC Elite zijn onderdeel van de FuelCell-familie. Deze reeks loopschoenen is wat lichter en sneller waardoor ze geschikt zijn voor tempotrainingen en wedstrijden.

Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte New Balance loopschoen voor elke training.

Voorbeeld New Balance schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende New Balance loopschoenen wil afwisselen.

Allround – New Balance Balos
Tempo/interval – New Balance FuelCell Rebel
Wedstrijd – New Balance FuelCell SC Elite

Is de New Balance Balos een supertrainer?

Wij noemen een loopschoen een supertrainer als deze technologieën heeft van de wedstrijdschoenen. We kunnen bevestigen dat de Balos een echte superschoen is! Hij voelt lichtgewicht aan de voet, is voorzien van superfoam en stuwt je door de ronde zool echt naar voren. Het grote verschil is dat de Balos geen plaat heeft in de tussenzool en de schoen stabieler is gemaakt door een brede basis en een EVA-slijtzool. Daardoor is de hij zeer geschikt voor het lopen van zowel rustige als snelle tempo’s.

De New Balance Fresh Foam X Balos in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties New Balance Fresh Foam X Balos

Type schoen
Allround loopschoenen
Offset
6 mm (38.5 mm hiel / 32.5 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 245 gr dames / 265 gr heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Fresh Foam X bestaande uit een mix van PEBA met EVA demping

Verwachtingen

“New Balance heeft dit jaar veel spannende productlanceringen gehad. Zo zijn hun klassieke 880 en 1080 flink verbeterd, want ze voelen zachter en veerkrachtiger aan. Ook met de wedstrijdschoenen hebben ze grote stappen gezet, waardoor ze de strijd kunnen aangaan met andere merken als het gaat om de snelste loopschoenen ter wereld. Ik ben benieuwd hoe veerkrachtig de Balos aanvoelt, omdat de meeste schoenen met een dikke zool niet heel erg responsief zijn.”

Eindsprint

De New Balance Fresh Foam X Balos is een betrouwbare, comfortabele en efficiënte loopschoen voor dagelijkse trainingen. De zachte demping vermindert de impact op je gewrichten, terwijl de responsieve eigenschappen van het Fresh Foam X foam je helpen om met gemak en snelheid vooruit te komen. De Fresh Foam X Balos is voor ervaren lopers de ideale lange-afstandsschoen, terwijl beginners deze ook kunnen gebruiken als wedstrijdschoen.

Vergelijkbaar met de Balos zijn de ASICS Superblast en de HOKA Skyflow. Dit zijn beiden loopschoenen met een hoge energieteruggave door een dikke tussenzool die gedeeltelijk bestaat uit superfoam.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de New Balance Fresh Foam X Balos dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal