Skip to main content

productreview

Altra Olympus 6 – Loop langere trailruns met meer comfort

Voor lopers die deelnemen aan lange-afstandstrails en ultramarathons is de Altra Olympus 6 de perfecte keuze. De combinatie van maximale demping, een brede teenruimte en een zerodropplatform maakt het een unieke trailschoen. De Olympus stimuleert de natuurlijke loopbeweging en geef je tenen alle vrijheid. Loop binnenkort ook langer in de natuur?

Wat is nieuw?

  • Zachtere hielkap
  • Vastgemaakte schoenlip
  • Verbeterde Vibram Megagrip-slijtzool
Bekijk de damesmodellenBekijk de herenmodellen

3redenen waarom de Altra Olympus 6 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je loopt lange afstanden op de trails

Ben jij liefhebber van lange-afstandtrails? Dan is de Altra Olympus 6 een perfecte trailschoen voor jou. De dikke dempende CMEVA tussenzool is niet alleen zacht, maar geeft ook een prettige energieteruggave. Of je nu op pad gaat voor een 50 km of 100 mijl trail, met de Altra Olympus 6 ervaar je enorm veel comfort.

Opsomming 2

Je loopt van nature meer op de midden- en voorvoet

De overgang naar een zerodroploopschoen maak je niet zomaar. Dat moet je rustig opbouwen. Dit maakt de Altra Olympus 6 het meest geschikt voor een mid- en voorvoetloper. Mocht je wat meer op de hak landen, dan raden wij aan om de afstanden op te bouwen van 5 km tot en met je wedstrijdafstand. Door een lagere offset komt er meer druk op je kuiten en achillespezen. Het voordeel van zerodroptechnologie is dat je meer de demping uit je lichaam haalt in plaats van uit je gewrichten.

Opsomming 3

Je bent een wat zwaardere loper en/of hebt een brede voet

Deze trailschoen is voorzien van Altra’s ruimste Original Footshape-pasvorm. Dit geeft je de voet de vrijheid om op natuurlijke wijze te bewegen. Lopers met een wat bredere voet zullen blij worden van de Olympus 6. De Vibram Megagrip-slijtzool is relatief wat breder dan de meeste trailschoenen van Altra voor een verhoogde stabiliteit. Dit maakt de Olympus ook geschikt voor wat zwaardere lopers of iemand met een zwaardere loopstijl.

“De Altra Olympus 6 is een geweldige comfortabele trailschoen. Een beginner zal stabiliteit ervaren terwijl de ervaren loper enorm geniet van de maximale demping.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De Altra Olympus 6 een GaitorTrap heeft? Dit is een bevestiging aan het einde van de veters en bij de hielkap om een trail gaitor te kunnen bevestigen. Een trail gaitor is een band rondom de enkels die bescherming biedt tegen vuil, stof, doornen en takken. Deze zijn verkrijgbaar in een lage en hoge variant. Ideaal dus als je de bergen in gaat en je geen steentjes in je schoen wilt hebben!

De Altra Olympus 6 in detail

Technisch gebreid mesh

met verstevigingen voor optimale ventilatie en bescherming van de tenen.

Original FootShape pasvorm

geeft je voeten de vrijheid om op natuurlijke wijze te bewegen.

Compressie EVA demping

voor een aangename demping tijdens (ultra)afstanden op de trails.

Vibram Megagrip-slijtzool

geeft je optimale tractie, op welk type trail je ook loopt.

Zero Drop-technologie

stimuleert een betere loopstijl en zorgt voor een landing met lage impact.

Wat is de geschiedenis van de Altra Olympus?

De Altra Olympus werd voor het eerst geïntroduceerd in 2014 als een antwoord op de groeiende vraag naar maximale demping en comfort in trailrunningschoenen. De Olympus was Altra’s eerste poging om een schoen te creëren die een zacht gevoel onder de voeten gaf voor het lopen van zeer lange ultratrailafstanden. Voor de lancering van de Olympus stond Altra vooral bekend om zijn minimalistische en lichtgewicht trailschoenen.

3kenmerken van de Altra Olympus 6

Opsomming1

Original FootShape pasvorm

De Olympus 6 van Altra heeft een FootShape pasvorm. Dit is de ruimste pasvorm die Altra heeft zodat je tenen goed kunnen spreiden. Dit is heel fijn tijdens trailrunning, want tijdens het heuvelop en heuvelaf lopen hebben je tenen die ruimte echt nodig. Om het instapcomfort te vergroten heeft Altra een zachtere hielkraag gemaakt ter bescherming van de achillespees.

Opsomming 2

Compressie EVA demping

In de tussenzool vind je een dikke laag van drukgegoten EVA. Dit luxe, lichtgewicht foam is speciaal ontwikkeld om lopen zo comfortabel mogelijk te maken. Het is relatief zacht en zorgt voor een goede energieteruggave. Het CMEVA foam zorgt ervoor dat je voeten comfortabel blijven. Het materiaal zorgt voor comfort zonder dat het té zacht is.

Opsomming 3

Vibram Megagrip slijtzool

De Vibram Megagrip slijtzool heeft een aantal kleine aanpassingen gehad ten opzichte van de Olympus 5. Zo zijn de noppen gefinetuned om wat meer grip te geven op zowel droge als natte oppervlakken. Vibram is al jaren de gouden standaard als het gaat om grip en duurzaamheid. Met de Altra Olympus 6 ben je gegarandeerd van veel loopkilometers en weinig slijtage.

Altra Olympus 6 of Altra Lone Peak 8?

De Lone Peak is de meest gekozen trailschoen van Altra, omdat hij zo veelzijdig en dynamisch is. Het is een goede trailschoen voor beginners en gevorderden. Het model is stabiel, lichtgewicht en geeft een goede grip op ruige ondergronden. De Altra Olympus heeft wat meer demping door een dikkere tussenzool gemaakt van compressie EVA. De Olympus 6 is ontworpen voor het lopen van trails over afstanden van 50 km en langer. De Vibramzool maakt de Olympus geschikt voor de meest technische trails.

De Altra trailschoenen

Ben jij op zoek naar een allround trailschoen? Altra heeft een breed scala aan trailschoenen die je voor elke type trail kan aantrekken, welke training je ook gaat doen. De Altra Lone Peak 8 is het populairste model met een uitgebalanceerde demping en een goede grip. De Altra Olympus 6 heeft maximale demping voor het lopen van korte en lange afstanden. Mocht je meer op zoek zijn naar een lichtgewicht en dynamische trailschoen, dan moet je kiezen voor de Altra Superior. Voor de meest fanatieke trailrunners is er de Altra Mont Blanc Carbon, de snelste trailschoen met carbonplaat voor wedstrijden.

Voorbeeld Altra schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende loopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke loopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende Altra trailschoenen wil afwisselen.

Allround – Altra Olympus / Lone Peak
Tempo/interval – Altra Superior
Wedstrijd – Altra Mont Blanc Carbon

De Altra Olympus 6 in de test

Wij testen alle loopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Daan Glorie

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties Altra Olympus 6

Type schoen
Trailschoen
Offset
0 mm (36 mm hiel – 36 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 289 gram dames / 337 gram heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Compressie EVA (CMEVA type foam)

Verwachtingen

“Ik ben benieuwd hoe stabiel en comfortabel de Altra Olympus is. De laatste tijd loop ik voornamelijk trailruns op schoenen die een wat dunnere tussenzool hebben. Zo zijn de HOKA Speedgoat en Dynafit Ultra 100 voor mij uitgegroeid tot favoriete trailschoenen door hun dynamische karakter en goede grip. In het verleden heb ik de New Balance Fresh Foam X More Trail ook getest en die voelt wel heel comfortabel aan, maar ook een beetje zwaar als ik het tempo wil verhogen.”

Eindsprint

De Altra Olympus 6 bouwt voort op het succes van zijn voorganger. Met een verbeterd bovenwerk voelt deze trailschoen comfortabeler om de voeten. De zachte hielkap geeft geen druk op de achillespees en door de verstevigingen bij de tenen en aan de zijkant krijgt je voet wel veel ondersteuning. De Olympus 6 is minder geschikt voor snelle trainingen en wedstrijden. Ga dan voor de Altra Mont Blanc zonder of met carbonplaat.

Vergelijkbaar met de Altra Olympus 6 zijn de HOKA Mafate Speed en de Brooks Caldera. Dit zijn beiden trailschoenen met een dikke tussenzool voor het lopen van ultra-afstanden. Het grote verschil is dat de Olympus overal een stuk breder is en een een goede pasvorm heeft voor een hoge wreef en het spreiden van de tenen.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Altra Olympus 6 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom lopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal