Skip to main content

De adidas Adizero Adios Pro; het nieuwe unisex topmodel van adidas om de strijd aan te gaan met de snelste loopschoenen van dit moment. De wedstrijdschoenen bevatten enkele nieuwe technologieën zoals LightstrikePRO en met Carbon verrijkte EnergyRods. Wat die voor je doen? Daar lees je hieronder meer over. De innovatieve wedstrijdschoenen zijn ontwikkeld voor het lopen van lange afstanden op een hoog tempo. Misschien is dit wel de snelste adidas-schoen ooit.

Shop nu de Adios Pro

Samen met vele atleten heeft adidas het concept van de adidas Adizero Adios Pro ontwikkeld. Verschillende eisen kwamen daarbij naar voren. Denk aan stijfheid in de schoenen, maar ook een hoge energieteruggave, de geometrie van het ontwerp en een gewicht wat zo licht mogelijk is. Om al die eisen in één paar schoenen terug te laten komen, was een ware uitdaging voor het merk.

adidas Adizero Adios Pro in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

adidas Adizero Adios Pro
Transparant Celermesh-bovenwerk
LightstrikePRO-tussenzool
Met Carbon verrijkte EnergyRods
Korte Carbon-plaat onder de hiel

Nieuwe Carbon loopschoenen

De tussenzool is behoorlijk technisch opgebouwd. Het bestaat uit het nieuwe LightstrikePRO-foam en de met Carbon verrijkte EnergyRods. Deze EnergyRods kun je zien als enkele dunne staven die met de lengte van de voet mee onder de voorvoet in de tussenzool zijn verwerkt. Deze EnergyRods geven een hoge energieteruggave maar bieden ook iets meer flexibiliteit dan een volledige Carbon-plaat zou geven. De staven volgen de anatomie van de voeten. Hierdoor ontstaat een natuurlijk gevoel en wordt de fysieke impact op het lijf verminderd. In de hiel is nog een korte Carbon-plaat verwerkt om ook bij een haklanding het responsieve gevoel te stimuleren. Bij een haklanding sort de combinatie van de Carbon-plaat onder de hiel en de EnergyRods in de voorvoet voor een krachtige overgang en afwikkeling.

adidas Adizero Adios Pro
adidas Adizero Adios Pro

Meer energie dan ooit

Dat energieke, rollende gevoel komt niet enkel vanuit die Carbon-magie. Ook de twee lagen van het nieuwe LightstrikePRO-foam dragen hieraan bij. Het dempingsmateriaal slaat meer energie op dan ieder ander dempingsmateriaal wat adidas tot nu toe heeft ontwikkeld. Uiteraard heeft dat weinig zin als het niet wordt teruggegeven, dus ook daar is aan gedacht. Geen one way street. maar een hoge energieteruggave bij iedere pas. De schoenen worden compleet gemaakt met een lichtgewicht Celermesh-bovenwerk. Dit bijna transparante bovenwerk houdt weinig vocht vast, is zo dun en sterk mogelijk en biedt lichte ondersteuning voor de voeten door ze goed te omsluiten.

New kid on the block

Wat valt op aan de adidas Adizero Adios Pro? Als we met één oog enkel naar het silhouette van het bovenwerk kijken, herkennen we misschien een vleugje van de originele Adizero Adios of de nieuwe Adizero Pro. Maar eigenlijk kunnen we de Adizero Adios Pro als een volledig nieuwe schoen behandelen. De wedstrijdschoenen bevatten veel meer dempingsmateriaal dan zowel de Adios 5 als de Adizero Pro. Laatstgenoemden bleven trouw aan het traditionele silhouette van wedstrijdschoenen met een vrij dunne tussenzool en veel grondcontact. De Adizero Adios Pro volgt de nieuwe ontwikkeling van wedstrijdschoenen met een dikkere tussenzool die meer foam en vaak ook een Carbon-plaat bevat.

adidas Adizero Adios Pro

Not just fast, but WTFAST.

De Adizero-familie van adidas ‘makes you feel fast’. Niet lang geleden kreeg de Adizero-familie een nieuwe toevoeging, namelijk de adidas Adizero Pro. De Adizero Pro is te typeren als een klassieke ‘racing flat’. De schoenen geven je veel grondcontact en zijn zeer licht van gewicht. Wil je een snelle 10 km of halve marathon lopen? Dan is de Adizero Pro een hele goede match. Ga je liever voor een nog snellere halve marathon of een nieuw record op de marathon afstand? Dan zeggen we toch ‘adios’ tegen de Adizero Pro en nemen we die Adios Pro mee.

Shop de adidas Adizero-familie
adidas Adizero Adios Pro

Team prestatie

Het ontwikkelen van de Adizero Adios Pro is niet tot stand gekomen door één briljante geest los te laten gaan in een specialistisch lab. Het proces om tot het indrukwekkende eindresultaat te komen, is een ware teamprestatie. Van de vraag “How do we create a shoe to claim back records?” gaan we naar een week lang de eerste, witte prototypes testen met atleten in San Diego, om vervolgens in Iten in Kenya met 24 elite atleten en 5 verschillende prototypes nog meer testen te doen. Dan terug naar Duitsland om alle feedback samen te brengen in het definitieve prototype. De visie van Adi Dassler werd tot in de puntjes verweven met de ontwikkeling van de Adios Pro: testen tot je erbij neervalt. Alle biologische, anatomische en emotionele reacties en gegevens werden nauwkeurig vastgelegd met de meest innovatieve apparatuur en leidden tot het felgekleurde eindresultaat.

In één adem

Je zou bijna door het Adizero-bos de Adios niet meer zien. Daarom zetten we alles even op een rijtje en in perspectief. De Adizero-familie van adidas staat bekend om haar loopschoenen met een zeer licht gewicht en een hoge energieteruggave. De recent gelanceerde adidas Adizero Pro is een ideale wedstrijdschoen voor de 10 km of halve marathon. Heb je als doel een nieuw PR te lopen op de halve of hele marathon? Dan zou je de Adizero Pro ook goed als snelle trainingsschoen kunnen gebruiken. Op race day draag je dan de adidas Adizero Adios Pro voor dat nieuwe persoonlijke record.

Als we de Adizero Pro en Adios Pro in het grote geheel zetten, zouden we de Adizero Pro naast HOKA’s EVO Carbon Rocket, de Hyperion Tempo van Brooks, de Nike Zoom Fly 3 en Saucony’s Endorphin Speed zetten. De Adizero Adios Pro vind je dan onder andere naast de Brooks Hyperion Elite 2, de Nike VaporFly en de Saucony Endorphin Pro.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de nieuwe adidas Adizero Adios Pro hier in onze webshop. Heb je liever een iets traditionelere wedstrijdschoen? Dan shop je de adidas Adizero Pro hier. Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8,5 mm
Gewicht
ca. 255 gram (US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Nieuw

adidas Adizero
Adios Pro

Dames & Heren

Shop de Adios Pro
Zie ook

adidas
Adizero-familie

Dames & Heren

adidas Adizero Adios 5
Shop de Adizero-familie
Zie ook

Alle adidas
schoenen

Overzicht

adidas logo nieuw
Shop alle adidas-schoenen