Skip to main content

De ASICS Metaracer is een nieuwe speler op het carbon-veld. Haal het meeste uit je race day met deze nieuwe wedstrijdschoenen van ASICS. De beste technologieën van het Japanse merk zijn in deze schoenen verwerkt en gecombineerd met een carbon-plaat in de tussenzool. In deze blog lees je meer over de specificaties van deze snelheidsduivel.

Shop nu de ASICS Metaracer

De Metaracer is het Japanse antwoord op de carbon-trend die de wereld verovert. ASICS gaat hiermee de strijd aan met onder andere de Nike Alphafly, Saucony Endorphin Pro en adidas Adizero Pro. Wie zal als kampioen uit de bus komen?

ASICS Metaracer in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

ASICS Metaracer
Engineered Mesh
Guidesole-technologie
Carbon plaat
Asics Grip

When Carbon takes Flyte

Bijna alle grote merken loopschoenen komen dit jaar met een nieuwe Carbon-schoen uit als antwoord op de eerste Nike Vaporfly. Toch hebben alle merken hun eigen technologieën hier omheen gevouwen om zo een unieke schoen te presenteren. Dit is ook het geval bij de ASICS Metaracer. Het foam om het carbon is minstens zo belangrijk als de plaat zelf. Bij ASICS hebben ze het FLYTEFOAM wat in de tussenzool verwerkt is. Dit schuim is licht en sterk en geeft je een zacht gevoel zonder je schoenen te verzwaren. De GUIDESOLE -technologie omvat de gebogen zool met een stijver laagje foam over de voorvoet. Samen met het carbon maakt dit de schoen zeer responsief. Je krijgt veel energie terug bij elke stap en het voelt alsof je vooruit gestuwd wordt.

ASICS Metaracer
ASICS Metaracer

Grip for the win

De slijtzool van de Metaracer is ook volledig ingesteld op het snelheid maken en behouden. ASICS GRIP zorgt ervoor dat je schoenen goed contact maken met de ondergrond tijdens de gehele afwikkeling. De groeven en de Wet Grip Rubber Sponge zorgen dat je ook bij een natte ondergrond voldoende grip behoudt en dat je kunt vertrouwen op je zolen. Op het hielstuk van de slijtzool vindt je nog zo’n winning technologie van ASICS. Het AHAR-rubber is duurzaam en draagt bij aan de demping tijdens de landingsfase.

Fast Comfort

Het bovenwerk van de ASICS Metaracer is gemaakt van Engineered mesh. Dit fijne materiaal maakt het bovenwerk ademend. Daarnaast is het bovenwerk heel dun en licht. Alleen om de hiel vind je een kleine versteviging zodat de schoenen zich naar je voeten kunnen vormen. Dit maakt race day wel heel comfortabel. De stof van het bovenwerk is blootgesteld aan een waterafstotende behandeling. Zo neemt de stof geen water op en kan een natte ondergrond of regenbui je schoenen niet verzwaren.

ASICS Metaracer

A racing revolution

De Metaracer is dè carbon schoen van ASICS. Met dit model betreedt ook ASICS het speelveld. Benieuwd wat carbon verder voor je schoenen doet en hoe andere merken dit interpreteren? Lees ons blog over alle carbon schoenen.

Lees meer over carbon

De ASICS Metaracer is voor ervaren lopers die snelheid willen maken en behouden. Alles in deze wedstrijdschoenen is zo gemaakt dat je het meeste uit je stappen kunt halen van landing tot afzet. Door het gebruik van een carbon-plaat in de tussenzool verlies je minder energie en wordt langer lopen makkelijker. Loop jij straks je PR op deze flitsende wedstrijdschoenen?

Past de Metaracer bij jouw wensen? Hij is nu beschikbaar in onze webshop. Heb je vragen over dit model? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

ASICS Metaracer
Technische specificaties
Geslacht
Heren
Offset
9 mm
Gewicht
ca. 190 gram (US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Wedstrijd
Technische specificaties
Geslacht
Dames
Offset
9 mm
Gewicht
ca. 155 gram (US 7)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Wedstrijd
Shop nu

ASICS
Meta
Racer

Overzicht

ASICS Metaracer
Shop alle carbon schoenen
Zie ook

ASICS
wedstrijd-
schoenen

Overzicht

ASICS Gel DS Trainer 24
Shop ASICS Wedstrijdschoenen
Zie ook

Alle
ASICS
schoenen

Overzicht

ASICS logo
Shop alle ASICS schoenen