Skip to main content

De HOKA ONE ONE Clifton 7 is de nieuwste editie van het populaire model. De Clifton is een best seller voor HOKA. Het model combineert veel comfort en demping met ultralichte materialen. HOKA ONE ONE staat bekend om haar loopschoenen met veel demping. De Clifton is er ook zeer geliefd voor. Wij nemen de nieuwe Clifton 7 voor je onder de loep en maken een uitstapje naar een nieuwe toevoeging aan de Clifton-familie, namelijk de HOKA ONE ONE Clifton Edge.

Shop de Clifton 7Shop de Clifton Edge

De Clifton is een van de bekendste modellen van HOKA. De neutrale loopschoenen zijn ideaal voor je dagelijkse run. Voor de lopers onder ons die normaal op loopschoenen met minder demping lopen, zouden het ook goede schoenen zijn om te dragen tijdens je herstelrun. De Clifton is door de jaren heen aardig veranderd. Het model werd steeds zwaarder. De Clifton 6 deed een stapje terug en werd weer lichter, waar het model juist zo voor geliefd werd. De combinatie van veel demping en zeer licht gewicht waren het magische duo. De Clifton 7 volgt haar voorganger en is nog iets lichter. Dit jaar krijgt de Clifton er een familielid bij, te noemen de Clifton Edge.

HOKA ONE ONE Clifton 7 en Clifton Edge in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

HOKA ONE ONE Clifton 7 en Clifton Egde
HOKA ONE ONE Clifton 7
Vernieuwde hielkraag met “Pull Tab”
Engineered Mesh-bovenwerk
EVA-tussenzool met Early Stage Meta Rocker-geometrie
HOKA ONE ONE Clifton Edge
Hielkraag met “Pull Tab”
Uitstekende hiel om een haklanding effectief op te vangen
Responsieve en iets stijvere tussenzool

Sneller uiterlijk

De Clifton is een model waar je op kunt vertrouwen als je lange afstanden wilt lopen met veel comfort. Het model geeft veel demping zonder een blok aan je been te zijn dankzij haar lichte gewicht. De Clifton 7 doet dit vertrouwen eer aan. Al het goede uit de Clifton 6 is meegenomen. De grootste update zien we in het bovenwerk en bij de hielkraag. Het bovenwerk van Engineered Mesh-upper ziet er strakker en minimalistischer uit zonder extra overlays. De dikkere tong is ook aanwezig in de Clifton 7. Het voorkomt dat je druk ervaart van de veters. In de Clifton 7 is de tong verbonden met het Mesh-bovenwerk wat voorkomt dat de tong tijdens het lopen verschuift. De lus op de hiel voor een groter gemak tijdens het aantrekken van de schoenen is verdwenen. Hier is een hielkraag voor terug gekomen die versmalt rondom de Achillespees en een stuk verder doorloopt. Deze kun je voor het gemak vasthouden tijdens het aantrekken van de schoenen. Ook geeft het iets meer lichte ondersteuning voor de hak.

HOKA ONE ONE Clifton 7 en Clifton Edge

Keep the good

Zoals we al zeiden, is al het goede uit de Clifton 6 meegenomen naar de nieuwe Clifton 7. De aangepaste geometrie en iets zachtere tussenzool uit de Clifton 6 vinden we terug in de Clifton 7. Je kunt je ook afvragen waarom je iets wat heel goed werkt zou veranderen. De EVA-tussenzool vangt schokken effectief op en geeft een zacht en comfortabel gevoel, waardoor de Clifton een hele fijne loopschoen kan zijn voor mensen met gevoelige knieën. De Early Stage Meta Rocker-technologie laat je voeten soepel afwikkelen van hak en middenvoet naar de voorvoet voor een vlotte afzet. Het High Abrasion-rubber wat toegevoegd is op delen die veel slijtage moeten weerstaan, voegt duurzaamheid toe aan de schoenen. Al met al durven we te zeggen dat Clifton-fans tevreden zullen zijn met deze nieuwe versie. De loopschoenen blijven trouw aan hun aard wat betreft demping en comfort en gaan zelfs weer een klein stapje terug in gewicht.

HOKA ONE ONE Clifton Egde

De HOKA ONE ONE Clifton Edge is een nieuwe toevoeging aan de Clifton-familie. De Clifton Edge is stijver en lichter dan de Clifton 7. Wat direct opvalt, is de brede basis en de uitstekende hiel. De brede basis biedt veel stabiliteit tijdens het lopen. Die brede basis zien we onder andere ook terug in de Nike React Infinity Run. Door de zool zo breed te maken, ervaar je ondersteuning tijdens het lopen. Dit betekent niet dat de loopschoenen overpronatie corrigeren, maar je zult zeker een stabieler gevoel ervaren. Die uitstekende hiel is ontworpen om de impact van een haklanding op te vangen. Een schoen bij uitstek voor haklanders! De tussenzool is qua materiaal te vergelijken met dat uit de Mach van HOKA. Het is stijver dan het foam uit de Clifton, maar biedt alsnog goede demping en is behoorlijk flexibel dankzij de diepe groeven. Het Air Mesh-bovenwerk maakt het geheel af en zorgt dat de schoenen zeer licht van gewicht blijven, met ca. 252,3 gram voor heren US 9 en ca. 204,1 gram voor dames US 7.5.

HOKA ONE ONE Clifton 7 en Clifton Edge

Running on marshmallows.

Als je gewend bent aan iets hardere loopschoenen dan kan het bij je eerste run op de Clifton aanvoelen alsof je marshmallows aan je voeten hebt. Veel demping, een zacht gevoel en een bouncy beweging. Juist als die hardere en zwaardere schoenen hun tol eisen van je lijf kan de Clifton de ideale uitkomst zijn. Ook voor herstelruns kunnen de loopschoenen goed ingezet worden.

Shop de Clifton 7

De Clifton 7 blijft een zeer goede schoen voor het maken van veel kilometers met veel comfort. Als we de Clifton in het totale plaatje moeten zetten, zou het model naast de ASICS Gel Cumulus, de Nike Vomero, de New Balance 1080v10, de adidas SolarBOOST en de Saucony Ride staan. Allen schoenen die behoorlijk demping geven. Als we dan naar het gewicht kijken, is de Clifton 7 verreweg het lichtst. Iets wat je wellicht niet zou zeggen als je op het uiterlijk afgaat. Loop je graag veel kilometers, zoek je veelzijdige, neutrale loopschoenen en vind je het fijn als die schoenen geen blok aan je been zijn? Dan is de HOKA ONE ONE Clifton 7 wellicht jouw nieuwe looppartner. Wil je een iets minder ‘marshmallow’ gevoel, maar een responsiever en iets stijver loopgevoel? En ben je een echte haklander? Probeer dan de Clifton Edge. Overigens kun je natuurlijk als voorvoet-/middenvoetlander ook prima op de Clifton Edge uit de voeten. De uitstekende hak zal dan amper gebruikt worden, maar ook niet in de weg zitten.

Nieuwsgierig geworden? De HOKA ONE ONE Clifton 7 hier in onze webshop. De HOKA ONE ONE Clifton Edge shop je hier. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties Clifton 7
Offset
5 mm
Gewicht Heren
ca. 247 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 201 gram (US 7.5)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Technische specificaties Clifton Edge
Offset
5 mm
Gewicht Heren
ca. 252,3 gram (US 9)
Gewicht Dames
ca. 204,1 gram (US 7.5)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

HOKA ONE ONE
Clifton 7

Dames

HOKA ONE ONE Clifton 7
Shop dames
Nieuw

HOKA ONE ONE
Clifton 7

Heren

HOKA ONE ONE Clifton 7
Shop heren
Zie ook

Alle HOKA
schoenen

Overzicht

HOKA ONE ONE mach 3
Shop alle HOKA-schoenen