Skip to main content

All4running verwelkomt de New Balance Fresh Foam Hierro v5. Deze nieuwe trailschoenen van New Balance zijn naar een hoger niveau getild om jou de ultieme trailrunning ervaring te kunnen bieden. De schoenen zitten vol innovaties maar ook vol bestaande technologieën. Er is aan alles gedacht. Wie weet loop jij straks alle trails zonder moeite met deze comfy schoenen.

! De New Balance Fresh Foam Hierro v5 is in december beschikbaar.

De New Balance Fresh Foam Hierro-serie is nog een vrij jong lid van de New Balance familie. Aan het uiterlijk alleen al is duidelijk te zien dat de trailschoenen veel veranderd zijn over de jaren. Bij de vijfde versie is dit niet anders. De schoenen hebben weer een flinke facelift gekregen. In deze blog leggen wij uit waarom de Hierro v5 jouw match zou kunnen zijn.

De New Balance Fresh Foam Hierro v5 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

New Balance Fresh Foam Hierro v5
Engineered Mesh Bovenwerk
Fresh Foam tussenzool
Vibram Slijtzool
Toe Protect

Stevig en beschermd

Fans van de Fresh Foam Hierro trailschoenen zullen meteen opmerken dat de look flink is veranderd bij de vijfde versie. De schoenen ogen iets “chunky-er” oftewel grover maar hebben een modieuze uitstraling. Naast het feit dat het bovenwerk er gaaf uitziet, is het ook functioneel. Het bovenwerk en de tong van de schoen bestaan uit één stuk. Zo hebben takjes en stenen geen kans om je schoenen binnen te dringen. De bootie-constructie welke iconisch was voor de Hierro v4 is niet meegenomen naar de v5. Hiervoor in de plaats heeft New Balance gekozen om een steviger, hoger stuk aan de bovenzijde van de tong te plaatsen en de hielkap hoger te maken. Zo blijft je voet goed op zijn plaats en beschermd. Het gehele Engineered Mesh bovenwerk is bedekt met een dun laagje TPU. Dit maakt het materiaal vuil- en waterafstotend. De rand bij de tenen heeft nog een extra laagje rubber voor extra stevigheid.

New Balance Fresh Foam Hierro v5
New Balance Fresh Foam Hierro v5

X marks the spot

Fresh Foam is inmiddels bijna niet meer weg te denken uit de schoenen van New Balance. In de Hierro v5 is dan ook weer gebruik gemaakt van dit responsieve schuim echter in verbeterde vorm. Bij New Balance hebben ze het foam nog lichter en een stuk zachter gemaakt en het Fresh Foam X genoemd.

In de New Balance Fresh Foam Hierro v5 is een doorlopende Fresh Foam X tussenzool gebruikt. Dit zorgt voor een makkelijke afwikkeling en veel energieteruggave zonder de schoen verder te verzwaren. De structuur aan de zijkanten van de zool zorgt dat de Fresh Foam X-technologie volledig tot zijn recht komt.

Op en af

Bij trailschoenen is de slijtzool één van de belangrijkste onderdelen. Bij de New Balance Fresh Foam Hierro v5 is bij de slijtzool aan alles gedacht. Het stevige Vibram rubber is plakkerig en zorgt voor goed contact met elke ondergrond. De noppen op de slijtzool staan in twee richtingen en op strategische plekken. Zo heb je zowel tegen de heuvel op als van de berg af de juiste hoeveelheid grip.
De slijtzool steekt bij de hiel iets uit. De zool is iets verlengd zodat je downhill extra grip behoudt en je je niet hoeft in te houden. De afwikkeling van je voeten wordt zo begeleid door de schoen. Voel je zeker op iedere trail.

New Balance Fresh Foam Hierro v5

“Cushioned to commit”

Grip, bescherming, demping en responsiviteit; daar draait het om bij de trailschoenen van New Balance. Of je nu lange afstanden of korte trails loopt, dit merk heeft voor iedere loper een bijpassende schoen.

Shop New Balance trailshoenen

De New Balance Fresh Foam Hierro v5 is voor het oog een geheel nieuwe trailschoen maar de technologieën zijn vertrouwd. Bij New Balance hebben ze het beste uit de Hierro v4 gepakt en in een jasje gestoken. Zelfs het bekende Fresh Foam heeft een update gekregen. Dit foam gecombineerd met alle bovenstaande eigenschappen maken dit de ideale trailschoenen voor lange afstanden.

Ben je zelf ook nieuwsgierig geworden? De New Balance Fresh Foam Hierro v5 is in december beschikbaar op onze webshop. Voor meer informatie en vragen kun je ook contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8mm
Gewicht
ca. 324 gram (maat 9 US heren)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Trailrunningschoenen
Vorige editie

New Balance Fresh Foam Hierro v4

Dames

New Balance Fresh Foam Hierro v4
Shop dit model
Vorige editie

New Balance Fresh Foam Hierro v4

Heren

New Balance Fresh Foam Hierro v4
Shop dit model
Zie ook

Alle
New Balance
schoenen

Overzicht

New Balance Logo
Shop alle New Balance schoenen