Skip to main content

De Brooks Levitate 3 is de nieuwste editie van de populaire Levitate-serie van Brooks voor neutrale lopers. Het is inmiddels een kleine twee jaar geleden dat Brooks met het baanbrekende, responsieve Levitate-model de loopwereld binnen veerde. Over enkele weken zijn we alweer toe aan de derde versie van de Levitate en kunnen we stellen dat Brooks veel van de minpunten uit de vorige edities heeft weten weg te werken. In voorbereiding op de release van deze nieuwe versie nam All4running de Levitate 3 alvast onder de loep. In deze blog gaan we dieper in op de verschillen met de voorgaande edities, en op de nieuwe en oude vertrouwde technologieën.

Shop Brooks Levitate 3

De updates in de derde editie van de Brooks Levitate zijn voornamelijk te vinden in het bovenwerk van de schoen. De Levitate 3 heeft een nieuw flat-knit bovenwerk, een geïntegreerde kraag en een semi-geïntegreerde tong. De kenmerkende tussen- en de slijtzool uit de Levitate 1 en de Levitate 2 vindt men ook terug in deze nieuwste versie.

Brooks Levitate 3 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Brooks Levitate 3
Geïntegreerde kraag
Flat-knit bovenwerk
DNA-AMP tussenzool

Perfect comfort

Dankzij verschillende updates in het bovenwerk is de Brooks Levitate 3 nog comfortabeler geworden.

Flat-knit bovenwerk
Het vernieuwde flat-knit bovenwerk zorgt voor een verbeterde en aansluitende pasvorm. Het bovenwerk voegt zich om de voet als een sok en verzorgt dankzij haar flexibiliteit een fijne en comfortabele loopervaring. Doordat de stof meebeweegt met de voet zal de schoen niet knellen.

Semi-geïntegreerde tong
Ook de semi-geïntegreerde tong draagt bij aan het draagcomfort van de loopschoenen. Door de tong gedeeltelijk te integreren in het bovenwerk zijn er minder naden in de schoenen aanwezig en is er dus ook minder kans op irritatie.

Brooks Levitate 3
Brooks Levitate 3

Zit als gegoten

De nieuwe editie van de Levitate sluit nauwer aan en blijft op zijn plek tijdens je workout.

Geïntegreerde kraag
Waar de schoenkraag uit de tweede editie van de schoenen soms nog wat wijd viel en er opgemerkt werd dat de hiel uit de schoen kon slippen, sluit de nieuwe geïntegreerde kraag een stuk nauwer aan. Dankzij het aan weerszijden toegevoegde extra veteroogje kan de schoen nog strakker op de voet gedragen worden. Om te zorgen dat de schoen wel makkelijk aan en uit te trekken is, heeft Brooks een lusje toegevoegd op de hiel van de schoen. Daarnaast zijn de hoogste zes veteroogjes rond uitgevoerd en de onderste acht oogjes als gleufjes. De ronde oogjes maken het makkelijker om de voet wat meer ruimte te geven wanneer de schoenen aan- of uitgetrokken worden. Deze mogelijkheden en de smalle pasvorm van de schoen maken het een geschikte schoen voor lopers met enigszinds smallere voeten.

Oud en vertrouwd

Naast alle nieuwe technologieën en aanpassingen heeft Brooks de oude vertrouwde kenmerken uit de voorgaande versies ook in deze versie meegenomen.

DNA AMP tussenzool
De over de gehele lengte aanwezige DNA AMP tussenzool is de Levitate’s meest kenmerkende technologie. Dit is het onderdeel van de schoen dat zorgt voor de hoge energieteruggave tijdens het rennen. Door bij impact constant weer in model terug te veren krijgt de drager van de schoenen bij iedere stap een zetje voorwaarts.

Slijtzool
De volledig rubberen slijtzool van de Levitate is eigenlijk nooit echt veranderd en is een van de redenen dat de schoen zo zwaar aanvoelt. Voordelen van deze zool zijn de geweldige hoeveelheid grip en de lange levensduur van de schoenen (rubber is een zwaarder en duurzamer materiaal wat veel minder slijtgevoelig is dan vele andere materialen gebruikt voor de zool). Een nadeel is dat je door het gewicht nooit een heel snel gevoel zal hebben. Ben je een beginnende loper en is snelheid voor jou niet of nog niet van zo’n groot belang, dan zijn deze schoenen een goede eerste investering.

Brooks Levitate 3

“Get back what you put in”

De DNA AMP tussenzool is Brooks’ meest responsieve tussenzool. Hoe meer energie je in jouw stap steekt hoe meer energie je terug krijgt.

Play Video

Ontdek meer over DNA AMP technologie

Met de Levitate 3 heeft Brooks veel van de problemen uit de tweede editie van de schoen weten te verhelpen. Dankzij de updates is deze derde editie echt een verbeterde versie van de voorgangers. Desondanks springt de schoen niet echt uit boven de responsieve modellen van andere merken. Het is een allround goed presterende schoen die wat aan de zware kant is.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de nieuwe Brooks Levitate 3 binnenkort in onze webshop. Kan je niet wachten? De Levitate 2 vind je hier.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 318 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Vorige editie

Brooks
Levitate 2

Dames

Shop dit model
Vorige editie

Brooks
Levitate 2

Heren

Shop dit model
Zie ook

Alle loop
schoenen

Overzicht

Shop alle Brooks schoenen