Skip to main content

ASICS introduceert de Gel Nimbus 22. De Nimbus loopschoenen van ASICS zijn al jaren één van de meest toonaangevende modellen in de markt. De neutrale loopschoenen zijn geschikt voor zowel beginnende lopers als langeafstandlopers. De Nimbus is al jaren een belangrijke loopschoen van ASICS en past bij iedere volgende versie nieuwe innovaties toe. In dit blog nemen we de ASICS Nimbus 22 onder de loep en kijken we waar het op vooruit is gegaan in vergelijking met de Nimbus 21.

! De ASICS Gel Nimbus 22 is begin december beschikbaar.

Bij ASICS zit het hem in kleine aanpassingen. Grote veranderingen passen niet bij het model Nimbus, innovatie daarentegen wel! Met kleine stapjes zorgt ASICS keer op keer voor een voelbare verbetering in de hardloopschoenen. Er zit in de hiel 180 graden Gel demping, wat zorgt voor nog meer demping in de schoen. Meer demping wordt er toegevoegd, zonder toename van gewicht. Er is 2 mm extra flytefoam toegevoegd in de tussenzool en dit zorgt voor een bouncy gevoel. De offset van de Nimbus 22 blijft gelijk in vergelijking met de Nimbus 21.

De ASICS Gel Nimbus 22 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

ASICS Gel Nimbus 22 heren
Heel Clutching System
FlyteFoam
Trusstic System-technology

Strong Heel Clutching System

Een van de aangename voordelen van de Nimbus 22 is het bovenwerk. Het bovenwerk is ademend en zorgt hiermee voor een juiste balans van temperatuur in de schoen. De Mesh-technologie is meer verfijnd en een stukje lichter dan de Nimbus 21, waarop soms kritiek werd geuit over het tekort aan absorbatie. Dit is nu verbeterd. De voeten zullen minder zweten met als positief gevolg dat er minder kans is op blaren. Het Mesh-materiaal sluit de voet volledig en is naadloos afgewerkt. Het Heel Clutching System is net als haar voorganger stevig en dit zorgt ervoor dat de hiel keurig op zijn plaats blijft.

ASICS Gel Nimbus 22

2mm extra FlyteFoam

De belangrijkste wijziging in vergelijking met de Nimbus 21 is de toevoeging van 2mm extra FlyteFoam in de tussenzool. De toevoeging van veerkrachtige vezels in de vorm van 2mm extra FlyteFoam zorgt voor extra demping en een beter verend gevoel. Deze combinatie vormt de basis voor een hogere responsiviteit en betere afzet van de schoen. De toevoeging van de extra FlyteFoam zorgt niet voor een toename in gewicht. In de hiel zit 180 graden Gel-demping. Voor de haklanders onder de hardlopers is deze toevoeging een vorm van extra stabiliteit bij de landing. Een stabiele landing is je basis voor een krachtige afzet. De offset van de schoen blijft gelijk, namelijk 10mm.

Trusstic System-technology

De Nimbus 22 van ASICS is de tweede versie waarin de Flytefoam tussenzool in is verwerkt en slechts één tussenbrug in plaats van twee. Een enkele tussenbrug aan de buitenkant van de Nimbus loopschoenen zorgt voor een betere afwikkeling tijdens het lopen. Het Trusstic System-technologie in de zool zorgt voor stabiliteit tijdens de afwikkeling en helpt de levensduur van de schoen te verlengen. De zool van de Nimbus 22 geeft je voldoende grip op verharde en onverharde wegen als grindpaden of het strand.

ASICS Gel Nimbus 22 zool

Cumulonimbus cloud

Het model ASICS Nimbus loopschoenen wordt in 1999 op de markt gelanceerd. De naam Nimbus is afkomstig van de cumulonimbus cloud, wat staat voor de eigenschappen licht en zacht. De term cumulonimbus cloud is vrij vertaald in het Nederlands: buienwolk. Dit type wolk heeft een lage wolkenbasis. Ook de Cumulus van ASICS dankt zijn naam ook aan een wolk, namelijk de stapelwolk.

Shop ASICS loopschoenen

De ASICS Nimbus 22 is geen snelheidsduivel, maar een echte kilometervreter waar iedere loper keer op keer veel plezier mee beleeft. Met enkele aanpassingen in het FlyteFoam en de demping is de Nimbus 22 nog responsiever geworden. De Nimbus fans kunnen met een gerust hart de loopschoenen gaan kopen. ASICS heeft wederom een Nimbus hardloopschoen van hoge kwaliteit op de markt gebracht. Chapeau. Zonder al te grote aanpassingen bouwt ASICS door op het huidige succes van de Nimbus 21 en luistert het naar de feedback van hardlopers om verbeteringen toe te passen.

Nieuwsgierig geworden over de Gel Nimbus 22 van ASICS. Shop hier de ASICS Gel Nimbus 22 voor heren en voor dames. Wil je de Nimbus 22 liever eerst passen, maak dan een afspraak met onze shoe advisor in een van onze winkels. In de winkels staan loopspecialisten klaar die jou kunnen adviseren bij de aanschaf van de ASICS Gel Nimbus 22. Voor vragen kun je ook contact opnemen met de klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10mm
Gewicht
nog onbekend
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Vorige editie

ASICS Gel
Nimbus 21

Dames

ASICS Gel Nimbus 21
Shop dit model
Vorige editie

ASICS Gel
Nimbus 21

Heren

Asics Gel Nimbus 21 heren
Shop dit model
Zie ook

Alle
ASICS
schoenen

Overzicht

ASICS logo
Shop alle ASICS schoenen