Skip to main content

Als het aan het merk Goodr ligt hoort jouw loopuitrusting net zo leuk te zijn als het lopen zelf. Voor het lopen op zonnige dagen kan een zonnebril erg prettig zijn. Goodr maakt zonnebrillen die speciaal ontworpen zijn voor lopers. Hierbij hebben ze rekening gehouden met zaken als het stuiteren van de bril op je neus en het wegglijden tijdens het transpireren. In deze blog duiken we in de (hilarische) wereld van Goodr en vertellen wij je alles over dit leuke merk loopzonnebrillen.

Shop direct een loopzonnebril

In de kern gaat het om het creëren van leuke, modieuze en vooral functionele zonnebrillen die iedereen zich kan veroorloven. Maar, het merk neemt zichzelf niet al te serieus. Dit blijkt alleen al uit de namen die ze de zonnebrillen hebben gegeven. Neem een voorbeeld aan Flamingos On A Booze Cruise en Sunbathing With Wizards.

De zonnebril in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van de Goodr zonnebrillen

Goodr
Glijdt niet van je neus
Stuitert niet op en neer
Gepolariseerde glazen

Meer dan 100 lopers

Lopen in de volle zon kan lastig zijn voor je ogen. Veel lopers lopen met reguliere zonnebrillen, die gaan schuiven en stuiteren tijdens het lopen. Dat is natuurlijk verre van comfortabel. Bij Goodr hebben ze in de ontwikkeling van speciale loopzonnebrillen meer dan honderd lopers gevraagd waar een goede zonnebril volgens hen aan moet voldoen. Vervolgens zijn de brillen ontwikkeld aan de hand van de volgende vijf speerpunten: ze moeten er goed uit zien, betaalbaar zijn, niet schuiven door zweet, niet stuiteren tijdens het lopen en natuurlijk je ogen beschermen tegen de zon.

Goodr
Goodr

Op en neer, dat willen we niet meer

Een belangrijke feature van een loopzonnebril is dus dat deze niet van je neus afglijdt tijdens het lopen. In plaats van extra randjes bij de neus of rubber bij de pootjes, maakt Goodr gebruik van een onzichtbare coating. Deze behandeling zorgt ervoor dat de bril niet gaat schuiven als jij transpireert. Het frame van de zonnebril is stevig en lichtgewicht. De pootjes van de zonnebril lopen ietwat naar binnen aan het uiteinde. Hierdoor blijft de bril goed op je hoofd zitten en hoef jij je geen zorgen te maken dat hij op en neer stuitert.

Sun’s out guns out

Hoewel de meeste lopers er blij worden en het je vitamine D geeft, kan de zon ook erg schadelijk zijn. De zon stoot ultraviolette straling uit en daartegen moet je jezelf goed beschermen. Naast het insmeren van je huid zodat je niet verbrandt, is het beschermen van je ogen minstens zo belangrijk. UV-straling kan namelijk schade aanrichten als deze in te grote hoeveelheden je ogen raakt. Alle zonnebrillen van Goodr hebben gepolariseerde 400 lenzen, die je ogen beschermen tegen schadelijke UV-A en UV-B stralen.

Goodr
Goodr

Er was eens..

Elke bril kent zijn eigen achtergrondverhaal en de kleuren van de brillenglazen verschillen per bril. Laten we de Flamingos On A Booze Cruise als voorbeeld nemen. Deze roze editie is een ode aan Carl, de koning van de Flamingo’s en inmiddels CEO van Goodr. Het team van Goodr ontmoette Carl de Flamingo tijdens hun zoektocht naar rum voor de Pina Colada’s die zij wilden maken. Het team verdwaalde helaas in de jungle maar gelukkig kwamen zij Carl tegen die hen aanbood om ze terug te brengen naar kantoor. Het transportmiddel zou het extravagante flamingo-jacht van Carl zijn, dat toevallig vol lag met alle Pina Colada’s die ze zich maar konden wensen. Ze feestten tot diep in de nacht. Geloof je het zelf?

Van alle markten thuis

De zonnebrillen van Goodr zijn ontworpen voor lopers. Ze beslaan niet tijdens jouw training en zijn ook nog eens slijtvast én krasvast. Deze brillen kunnen wel tegen een stootje. Naast de functionaliteit zien de brillen er ook nog eens stijlvol uit. Ga je dus een rondje fietsen of een drankje doen op het terras, ook dan kun jij je Goodr zonnebril heel goed gebruiken.

Shop een Goodr zonnebril

De zonnebrillen van Goodr zijn perfect voor lopers die op zoek zijn naar wat extra bescherming tijdens het trainen in de volle zon. Omdat de brillen speciaal ontworpen zijn voor lopers, neemt het alle vervelende eigenschappen van een reguliere bril weg. De brillen van Goodr stuiteren niet, glijden niet van je neus, beschermen je ogen en hebben ieder een geniaal achtergrondverhaal. De verhalen zijn jolig en de uitvoeringen fleurig, maar afgezien daarvan zijn de zonnebrillen ook gewoon heel praktische en aantrekkelijk geprijsd. Ga jij voor de This is Sparta-Its Not of is de Swedish Meatball Hangover meer jouw ding? Ontdek het zelf!

Je shopt de zonnebrillen van Goodr hier in onze webshop. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Goodr
Shop nu

Goodr zonnebrillen

Overzicht

Goodr
Shop nu
Zie ook

Alle accessoires

Overzicht

Hardloopaccessoires
Shop nu
Zie ook

Loop
schoenen

Overzicht

ASICS Gel Pulse 11
Shop nu