Skip to main content

De ASICS GT-1000 8 maakt zijn intrede in de markt. De GT-1000 bestaat al sinds 2012, daarvoor heette het nog de GT 1100 serie. Nu volgt dus de 8e editie van ASICS GT-1000 loopschoenen. Wat is er nieuw? Wat is veranderd en hoe haal je het optimale resultaat uit de schoenen. All4running zet de antwoorden op deze vragen in dit blog voor jou op een rijtje. Want wie weet worden deze toppers jouw nieuwe loopmaatjes.

Shop nu de ASICS GT-1000 8

Loopschoenen van ASICS zijn geliefd bij hardlopers en niet zonder reden. De licht corrigerende ASICS GT-1000 8 loopschoenen zitten boordevol technologie die meehelpen om jouw prestaties te verbeteren, maar ook om blessures te voorkomen. De GT-1000 8 zijn comfortabele loopschoenen en echte kilometervreters die je op een relaxte manier verder brengen. De GT-1000 8 is gemaakt voor afstanden van 5km tot 21km.

ASICS GT-1000 8 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

ASICS GT-1000 8
Rearfoot Gel Cushion
Duomax technology
Ahar+
Jacquard Mesh bovenwerk

Vernieuwd bovenwerk

Een van de vernieuwingen is het bovenwerk. Er is meer aandacht besteed aan het Jacquard Mesh en ASICS biedt hiermee een goed ademende schoen aan voor de licht overpronerende loper. Het mesh materiaal geeft meer verkoeling in je schoenen, waardoor je ontspannen kunt blijven hardlopen. Het vernieuwde bovenwerk heeft een betere pasvorm aan je voet en dit vermindert de kans op irritaties of blaren. De Flytefoam Lyte Midsole is lichter, geeft meer veerkracht en dit maakt de GT-1000 8 loopschoenen responsiever.

ASICS GT-1000 8
ASICS GT-1000 8

Boordevol technologie

De functie van een tussenzool is om de voet te ondersteunen tijdens het hardlopen. De trouwe ASICS hardloper voelt en kent deze technieken in de GT-1000 8 als geen ander. ASICS gebruikt bij de GT-1000 8 loopschoenen de Duo Max technologie om jouw overpronatie te compenseren. Deze technologie zorgt in de schoenen voor stabiliteit op het moment dat de voet volledig op de grond staat. Goede stabiliteit geeft balans en balans heeft een betere afzet als gevolg. De balans wordt versterkt door de Rearfoot Gel Cushion technologie die schokken verspreidt tijdens de drukfase.

Balans & duurzaamheid

In de hiel van de schoenen bevindt het Ahar+ materiaal. Dit is gemaakt van duurzaam rubber en heeft als belangrijkste voordeel: het gewicht. Nog minder ballast zorgt voor betere prestaties. Het Ahar+ is aanzienlijk lichter dan andere ASICS slijtzolen. Het is slijtvast en geeft voldoende grip bij de landing. Boven de slijtzool zit het EVA materiaal. Een schuim dat zorgt voor demping en de juiste balans. Dit maakt de loopschoenen erg responsief en klaar voor een volgende afzet. De zijkanten bevat reflecterende elementen, zodat je voor anderen zichtbaar blijft.

ASICS GT-1000 8

Recycling en hergebruik

ASICS blijft innoveren om jou beter te laten presteren. Tijdens ontwikkeling van nieuwe technologieën speelt het milieu een belangrijke rol. Zo maakt ASICS gebruik van gerecycled plastic bij het Jacquard Mesh bovenwerk. Natuurlijke afvalproducten van suikerriet en organische vezels uit houtpulp worden verwerkt in de FlyteFoam Lyte technologie. Je ASICS loopschoenen zijn zowel snel als duurzaam.

De ASICS 1000 8 kun je als beste gebruiken bij korte- of middellange hardloopafstanden. Het is de ideale schoen voor mensen met een lichte vorm van pronatie. Experts geven aan dat de mate van pronatie aanwezig is, maar minimaal. De verbeterde technologie van de GT-1000 8 zorgt voor meer grip en een betere schokdemping, waardoor je afzet beter wordt. Het bovenwerk is verbeterd, waardoor de kans op irritaties wordt verminderd.

Nieuwsgierig geworden? De ASICS GT-1000 8 loopschoenen shop je gemakkelijk online in onze webshop. Wil je de schoenen liever eerst even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels bij een shoe advisor. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 295 gram (US size 9)
Type loper
Licht overpronerende loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Vorige editie

ASICS GT-1000 7

Dames

ASICS GT-1000 7
Shop dames
Vorige editie

ASICS GT-1000 7

Heren

ASICS GT-1000 7
Shop heren
Zie ook

Alle
schoenen

Overzicht

ASICS logo
Shop alle ASICS schoenen