Skip to main content

De vernieuwde New Balance 880v9 is alweer de negende versie van de serie. Deze loopschoenen zijn vanaf nu te vinden in onze webshop. De loopschoenen van de 880 serie zijn ideale schoenen voor het lopen van lange afstanden. Een lichtgewicht schoen met naadloze pasvorm en dynamische demping. Wat zijn de verbeteringen ten opzichten van de voorganger, de 880v8? Wij zochten het uit!

Shop New Balance 880v9 direct

Geloof je ons als we je vertellen dat de inspiratie voor de merknaam New Balance van kippen afkomt? Niets is minder waar! William J. Riley, schoenmaker, besloot steunzolen en speciale schoenen te maken om mensen met voetproblemen te helpen. Toen Riley Kippen aan het observeren was in zijn tuin raakte hij gefascineerd. Want hoe kunnen kippen met 3 klauwen aan hun voet hun evenwicht bewaren? Hij gebruikte deze ‘nieuwe balans’-methode voor het ontwerpen van zijn steunzolen. Sinds de jaren 50 maakt New Balance loopschoenen en is het uitgegroeid tot een van de meest populaire merken in de loopwereld.

New Balance 880v9 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

New Balance 880v9
Naadloos bovenwerk voor een flexibele pasvorm
TruFuse-tussenzool
Flex Grooves in de slijtzool

Comfort verzekerd

De New Balance 880v9 zijn ontworpen voor de dagelijkse run van neutrale lopers. De lichte en flexibele loopschoenen zijn uitermate geschikt voor lopers die graag kilometers maken. Ten opzichten van zijn voorganger is er niet veel veranderd, enkel verbeterd. Het mesh-bovenwerk van de nieuwe New Balance 880v9 zorgt voor een flexibele pasvorm. Daarnaast ben je verzekerd van comfort dankzij het naadloze bovenwerk dat ook nog eens een optimaal ademend vermogen heeft.

New Balance 880v9
New Balance 880v9

Know your tech

De zool van de New Balance 880v9 is gemaakt van diverse materialen. Zo is de TruFuse-tussenzool gemaakt uit een combinatie van Acteva en Abzorb. Abzorb is een materiaal dat ontworpen is om schokken te absorberen. Het bestaat uit consistente cellen die bestand zijn tegen compressie. Voor lopers betekent dit, dat Abzorb een lichtgewicht comfort biedt dat vergelijkbaar is met EVA-schuimen die we kennen uit bijvoorbeeld Asics loopschoenen. Abzorb is in staat om zijn dempende eigenschappen langer te weerstaan ​​dan standaard EVA. Tijdens het lopen verdrijft Abzorb de schok zodra de voet de grond raakt, wat resulteert in een zachte, beschermende run. Abzorb in combinatie met Acteva is zeer responsief en biedt veel demping. De combinatie absorbeert de schokken en verdeelt de druk over de voeten. Ook stimuleert het de natuurlijke afwikkeling van de voeten. Wil je meer weten over het Acteva materiaal? Bekijk dan de onderstaande video.

Play Video

Ontdek New Balance Acteva

Een oude bekende

De slijtzool van 880v9 zal voor lopers die de voorgangers kennen vertrouw aanvoelen. De slijtzool is wederom voorzien van de bekende Flex Grooves. Deze groeven zorgen dat je soepel af kunt afwikkelen en bieden uitstekende tractie voor alle oppervlakken. De geblazen rubberen buitenzool verbetert de duurzaamheid van de loopschoenen. Daarnaast zorgt het op deze manier voor een nog zachter gevoel tijdens het lopen.

New Balance 880v9

“De perfecte startschoen voor iedereen met een neutrale stap”

We kunnen concluderen dat er niet veel veranderd is in de nieuwe New Balance 880v9. Het model is geoptimaliseerd. Vertrouwde New Balance lopers zullen daarom ook meerdere features herkennen. Maak jij graag kilometers? Dan is de nieuwe editie van de New Balance 880 serie iets voor jou. Je bent met dit nieuwe model verzekerd van comfort tijdens je run.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de New Balance 880v9 nu vinden in onze webshop. Je shopt hem hier. Heb je vragen over de hardloopschoenen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 305 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale lopers
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

New
Balance
880v9

Dames

New Balance 880v9
Shop New Balance 880v9
Nieuw

New
Balance
880v9

Heren

New Balance 880v9
Shop New Balance 880v9
Zie ook

Alle New Balance schoenen

Overzicht

New Balance
Shop New Balance loopschoenen