Skip to main content

De Asics Gel Pursue, een relatief jonge, neutrale telg binnen de Asics familie. Gebaseerd op één van de succesvolste antipronatiemodellen van Asics, het GT-2000 model. We mogen alweer de vijfde versie van de Pursue verwelkomen. De filosofie achter de Asics Gel Pursue-serie is volledig gericht op het beschermen en ondersteunen van je voeten met een hoge energieteruggave. Een stabiel en stevig harnas voor je voeten waarmee je de strijd met de weg aan kunt gaan. Wij vergelijken de nieuwe Asics Gel Pursue 5 met zijn voorgangers.

Shop nu de Asics Gel Pursue 5

De Asics Gel Pursue 5 staat in het rijtje naast de Nimbus en de Cumulus. Alle drie loopschoenen die ontwikkeld zijn voor de neutrale loper die graag gemiddelde tot lange afstanden loopt. Vergeleken met de Nimbus en de Cumulus is de Asics Gel Pursue gericht op de loper die een consistent en iets hoger tempo aanhoudt. Iets minder demping en een stuk meer energieteruggave. Dit responsieve gevoel verovert steeds meer harten, waardoor de Asics Gel Pursue 5 ook zeker aandacht verdient.

Asics Gel Pursue 5 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Vernieuwd Jacquard mesh-bovenwerk
Flytefoam Lyte-tussenzool
AHAR-slijtzool

Fits like a glove

De Pursue is ontwikkeld voor bescherming en het lopen van iets hogere tempo’s. Het resultaat was een iets stuggere Asics Gel Pursue 4 met minder zachtheid en demping dan we gewend waren van de Nimbus of Cumulus. De Asics Gel Pursue 5 gaat hierin een stapje vooruit. Het nieuwe bovenwerk bestaat uit lichtgewicht Jacquard mesh. Dit materiaal vormt zich naar de voet alsof je sok draagt in plaats van een schoen. Tevens heeft het een hoog ademend vermogen. Hierdoor wordt warme, klamme lucht naar buiten gedreven en kan koele, frisse lucht naar binnen.  De EVA inlegzool vormt zich naar de onderkant van de voet en biedt een persoonlijke pasvorm. Dit bij elkaar geeft een stuk meer comfort in de Asics Gel Pursue 5 loopschoenen zonder daarbij snelheid uit de schoenen te halen. De beschermende functie wordt natuurlijk niet vergeten. Dikker materiaal rondom de hiel en tenen beschermen de kwetsbare delen van de voeten. Op dit gebied zet de nieuwe Pursue 5 zeker een stapje verder dan zijn voorgangers.

Lang en luxe doorlopen

Als Asics ergens goed in is, dan is het in het ontwikkelen van nieuwe technologieën die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Één van de nieuwste en populairste ontwikkelingen is het Flytefoam Lyte dempingsmateriaal. Dit materiaal wordt toegepast in de tussenzool van de schoenen. Flytefoam Lyte is licht van gewicht, waardoor de schoen in zijn geheel lichter wordt. Dit geeft een zeer responsief en dynamisch gevoel tijdens het lopen, wat ideaal past bij de iets snellere loper. Na elke pas veert het materiaal terug. Zo biedt de tussenzool continue demping zonder dat er energie verloren gaat. De filosofie achter de Pursue 5 zien we ook terug in de tussenzool. Er is Nano-Fiber toegevoegd aan het Flytefoam Lyte-materiaal om de tussenzool duurzamer te maken. Zo kun je langer door blijven lopen en blijft de Asics Gel Pursue 5 je voeten beschermen.

Snelle bodyguard

Zoals we al eerder zeiden, is de Asics Gel Pursue ontwikkeld voor het beschermen van je voeten tijdens het lopen van wat hogere tempo’s. Om je zorgeloos te laten lopen, heeft Asics de Gel Pursue 5 een ARAH buitenzool en hielkap gegeven. Tijdens het lopen van je snellere runs wil je niet dat je voeten gaan schuiven in je schoenen. De hielkap houdt je voeten op hun plaats. De AHAR slijtzool is gemaakt van duurzaam rubber met een iets hogere dichtheid. Dit geeft je een beschermend en veilig gevoel tijdens het lopen. Ondanks de hogere dichtheid blijft de slijtzool flexibel en laten de schoenen je voeten natuurlijk afwikkelen. Het gel onder de voorvoet en hiel zagen we al voorbij komen in de Pursue 4. Dit is meegenomen naar de Pursue 5 en geeft je een zeer veerkrachtig gevoel tijdens je run. Wil je zonder zorgen langer en sneller doorlopen? Dan kan de nieuwe Asics Gel Pursue 5 zomaar jouw nieuwe snelle bodyguard zijn.

“Run further and faster.”

Snelheid, bescherming en comfort. Drie pijlers waar Asics zich op richtte bij het ontwikkelen van de Asics Gel Pursue 5. Met de nieuwste Pursue ren je verder en sneller.

De nieuwe Asics Gel Pursue 5 heeft al met al een behoorlijke update gekregen. Het snelle broertje van de Nimbus en Cumulus, met zijn roots vanuit de succesvolle GT-2000, omvat het beste van alle werelden voor de loper die graag gemiddelde tot lange afstanden loopt op een hoger tempo. Waar de Pursue 4 nog wat liet liggen op het gebied van comfort maakt de nieuwe Pursue 5 dit zeker goed. De schoenen zijn nog veerkrachtiger geworden en een stuk duurzamer. En niet te vergeten, het gewicht van de schoenen is ook aardig afgenomen. Drie aspecten die juist voor die snellere lange afstandsloper erg fijn zijn. Maar ook voor de beginnende loper die meer bescherming zoekt voor zijn of haar voeten kan de Asics Gel Pursue 5 een goede keuze zijn.

Nieuwsgierig geworden? Vanaf nu is de Asics Gel Pursue 5 verkrijgbaar in onze webshop en winkels. Je shopt hem hier. Heb je vragen? Neem dan gerust  contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10,5 mm
Gewicht
ca. 290 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

Asics Gel
Pursue 5

Dames

Shop Asics Gel Pursue 5
Nieuw

Asics Gel
Pursue 5

Overzicht

Shop Asics Gel Pursue 5
Zie ook

Alle Asics schoenen

Overzicht

ASICS logo
Shop Asics-schoenen