Skip to main content

De UltraBOOST. Dé loopschoen van adidas. Een tijd lang was het stil rondom de schoen die bij een zeer breed publiek geliefd is. Op 13 december was het zover. Toen vond het launch event van de nieuwe adidas UltraBOOST 19 plaats in Parijs. All4running was erbij om alle ins en outs te weten te komen over de UltraBOOST 19. We interviewden de bedenkers en ontwerpers om te achterhalen wat voor schoen dit nu precies is.

Shop nu de adidas UltraBOOST 19

In februari 2015 werd het eerste model van de UltraBOOST gelanceerd. De loopschoen werd warm onthaald, niet alleen door de loopwereld. Ook in de fashion wereld werd de schoen erg populair. Vandaag de dag is de UltraBOOST een zeer belangrijke schoen voor adidas. Het duurde maar liefst bijna vier jaar voordat de opvolger van de originele UltraBOOST klaar was voor haar entree. Wij namen de UltraBOOST 19 onder de loep.

adidas UltraBOOST 19 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Primeknit 360 Bovenwerk

Biedt veel comfort, alsof je een sok aantrekt.

3D Heel Frame

Geeft de perfecte combinatie van ondersteuning en flexibiliteit.

Verbeterd BOOST Materiaal

Het verbeterde BOOST materiaal geeft 20% meer energie terug dan het BOOST materiaal van zijn voorganger.

Torsion Spring Technologie

Stuwt je voorwaarts en geeft een responsief gevoel.

Een samenwerking met lopers

Om het proces van de nieuwe adidas UltraBOOST 19 te begrijpen, interviewden wij Anne Nebendahl, Senior design director running footwear bij adidas. Wij vroegen haar waarom de UltraBOOST 19 een tijdje op zich liet wachten. “De UltraBOOST is een zeer belangrijke schoen voor adidas. We wilden geen overhaaste beslissingen maken. Om tot het perfecte resultaat te komen, zijn we in gesprek gegaan met duizenden lopers die lopen op de UltraBOOST. We wilden eerst weten wat we absoluut niet moesten veranderen volgens de lopers. En vervolgens wat zij graag wilden veranderen aan de schoenen. Zo kwamen we te weten, dat ze het hoge niveau van comfort wilden behouden, net als de Boost in de tussenzool. Het grootste punt van verbetering was de mate van stabiliteit. En als het even kon, mochten de schoenen ook lichter van gewicht worden. ” volgens Anne.

Échte loopschoenen

De originele UltraBoost werd in 2015 geïntroduceerd. De schoenen werden goed ontvangen binnen de loopwereld, maar uiteindelijk nog meer geadopteerd door de fashion wereld. Wij vroegen Anne of de UltraBOOST 19 het imago van haar voorganger achterna gaat. “Nee. Natuurlijk is het iets moois als een schoen door een breder publiek wordt geliefd. Maar de UltraBOOST 19 is echt bedacht als loopschoen en ontwikkeld met en voor lopers.” Een échte loopschoen dus. Wie zijn die lopers dan, die op de UltraBOOST lopen? “Uit de gesprekken met de lopers bleek, dat vooral experimentele lopers op de UltraBOOST lopen. Pioniers van het lopen. Lopers die de nieuwste technologieën willen testen en buiten hun comfort zone kijken. Ze nemen niet genoegen met minder.” aldus Anne.

“With runners for runners.”

Play Video

Meer info over de UltraBOOST 19

Veelzijdige partner

Experimentele lopers dus. Welk type loper valt hier dan onder? Had adidas een specifieke loper in gedachten bij het ontwikkelen van de UltraBOOST 19? We vroegen het aan Anne. “We hadden niet een specifieke loper in gedachten toen we begonnen met de ontwikkeling van de UltraBOOST 19. Een experimentele loper hoeft niet per se een ervaren loper te zijn.” Dus de UltraBOOST 19 is niet alleen voor ervaren lopers geschikt? “Nee, zeker niet. Wellicht zullen ervaren lopers eerder met de UltraBOOST 19 experimenteren. Maar de UltraBOOST 19 is ook geschikt voor beginners die veel comfort en energieteruggave willen ervaren om zo moeiteloos mogelijk te lopen.” En hoe zit dat met afstand? “Ook afstand maakt niet uit. Je kunt er snelle, korte rondes op lopen of een marathon. Je kunt elke afstand bedwingen met deze schoen.” volgens Anne.

Comfortabel paar sokken

Het doel om de schoenen je voeten meer te laten ondersteunen is ruimschoots behaald. Waar de originele UltraBOOST je voeten nog wat liet zoeken naar steun ondersteunt de nieuwe adidas UltraBOOST 19 de voeten op comfortabele wijze met het nu al herkenbare 3D Heel Frame. Het 3D Heel Frame volgt de vorm van een traditionele hielkap. Zo wordt voorkomen dat de voet gaat schuiven tijdens het lopen en geeft het je dat gewilde lock-down gevoel. Maar het geeft ook de nodige flexibiliteit om je natuurlijke beweging te ondersteunen. Tevens zijn er twee banden toegevoegd voor extra stabiliteit in het bovenwerk, die door het 360 Primeknit bovenwerk subtiel te zien zijn. De leus ‘het voelt alsof je een paar comfortabele sokken aantrekt’ is niet gelogen. Het 360 Primeknit bovenwerk geeft je absoluut dit gevoel. Tenslotte zien we het Torsion Spring-systeem uit de populaire Adizero Adios wedstrijdschoenen terug in de UltraBOOST 19. Dit systeem geeft extra stabiliteit tijdens de landing en zorgt voor een efficiënte afwikkeling.

BOOST on steroids

Lichter in gewicht is de UltraBOOST 19 niet geworden. Wel is de BOOST tussenzool flink vernieuwd. Het vernieuwde BOOST materiaal geeft 20% meer energie terug dan het BOOST materiaal in de originele UltraBOOST. Hierdoor kun je efficiënter lopen en ervaar je een nog hoger responsief gevoel. De ultieme truc om je toch het gevoel te geven dat je schoenen lichter zijn geworden. Wij testten tijdens het launch event zowel de originele UltraBOOST als de nieuwe UltraBOOST 19 en die 20% extra energieteruggave was zeker te voelen. Waar de originele versie je nog merkbaar laat werken tijdens het lopen, geeft de UltraBOOST 19 je het gevoel dat je met een stuk minder moeite loopt. Ook geven ze een heel licht en bijna ‘vliegend’ gevoel. Een ander interessant feitje; de originele UltraBOOST bestond uit 17 componenten. De nieuwe adidas UltraBOOST bestaat uit slechts vier componenten. Al met al mogen we zeggen dat de UltraBOOST 19 een technisch hoogstandje is binnen de loopwereld en meedraait op het hoogste niveau.

“Running reinvented.”

De UltraBOOST 19 maakt onderdeel uit van de Recode Running campagne van adidas. Recode running draait om het nieuwe lopen. Een beweging waarbij lopen niet meer iets voor einzelgängers is, maar waarbij het draait om sociaal contact, vriendschap en toewijding. Een visie waarbij het niet meer draait om de snelheid, de afstand of ‘the struggle’. Maar juist om de instelling, de positiviteit van het samenzijn en het bij elkaar brengen van verschillende mensen.

We moesten even geduld hebben voordat de opvolger van de populaire UltraBOOST haar gezicht liet zien. Maar het was het wachten zeker waard. Wederom heeft adidas een zeer technische en vooruitstrevende schoen op de markt gebracht. Comfort en energieteruggave staan hoog in het vaandel en zijn beiden dan ook zeker verbeterd. De loopschoenen geven je het gevoel te vliegen over de straten. Een zachte landing en een efficiënte afwikkeling met een hoge energieteruggave zijn kenmerkend voor de adidas UltraBOOST 19. Het 3D Heel Frame geeft je een fijn lock-down gevoel, maar ook de bewegingsvrijheid waar je hiel zo nu en dan om vraagt tijdens een haklanding. Het ‘sok-gevoel’ blijft bestaan en wordt misschien nog wel iets vergroot met het nieuwe 360 Primeknit bovenwerk. Of je nu graag lange afstanden verslindt of kleinere, snellere rondes loopt. Al jaren de strijd met de weg aangaat of net je eerste passen binnen het lopen zet. Alleen loopt of juist de visie van adidas volgt en met een loopgroep loopt. De UltraBOOST 19 staat voor je klaar.

Op de vraag of we deze veranderingen ook kunnen verwachten in andere modellen van adidas, wilde Anne Nebendahl, senior design director running footwear bij adidas, nog niet zeggen. Maar dat adidas een nieuwe weg in is geslagen met de UltraBOOST 19 is wel zeker.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de nieuwe adidas UltraBOOST 19 hier in onze webshop.  Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 310 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale lopers
Type schoen
Allround loopschoenen
Nieuw

adidas UltraBOOST 19

Dames

adidas ultraboost 19 dames
Shop adidas UltraBOOST 19
Nieuw

adidas UltraBOOST 19

Heren

adidas Ultraboost 19 heren
Shop adidas UltraBOOST 19
Zie ook

Alle adidas schoenen

Overzicht

adidas Adizero Adios 4
Shop adidas loopschoenen