Skip to main content

In 2017 lanceerde Brooks een geheel nieuwe loopschoen: de Brooks Levitate. Deze responsieve, neutrale schoenen gaven veel energie terug tijdens het lopen. In de Levitate werd gebruik gemaakt van een aantal nieuwe, interessante technologieën. Nu is de Brooks Levitate 2 gelanceerd. All4running’s Violet testte de responsieve loopschoenen voor je uit en onderzocht wat er veranderd is in deze energieke schoenen.

Shop Brooks Levitate 2

De eerste Levitate maakte gebruik van een geheel nieuwe dempingstechnologie: DNA Amp. Deze technologie maakte de tussenzool van de Levitate Brooks’ meest responsieve tussenzool. De Levitate werd met veel enthousiasme ontvangen in de loopwereld. Lopers die op zoek waren naar en responsieve, luxe loopschoen waren bij de Levitate aan het juiste adres. Zelf vond ik de originele Levitate aanvankelijk lastig te plaatsen. Voor een responsieve loopschoen leek de Levitate mij wat zwaar, maar na het proberen maakte het luxueuze gevoel van de schoenen dit ruimschoots goed. Ik kon dan ook niet wachten om de onlangs gelanceerde Brooks Levitate 2 te testen en te onderzoeken wat er vernieuwd is in deze neutrale schoenen.

Brooks Levitate 2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Fit Knit-bovenwerk
DNA Amp-tussenzool
Arrow-Point-slijtzool
Achilles Guard
Heel Collar

Fit Knit-bovenwerk

 

De grootste verandering in de Brooks Levitate 2 is te zien in het bovenwerk. De Levitate 2 heeft een geheel nieuw, Fit Knit-bovenwerk. Het gebreide bovenwerk omsluit de voeten op comfortabele wijze. Bij het aantrekken voelde het bovenwerk haast aan als een sok. Door het bovenwerk gaf de Levitate 2 mij een ander gevoel dan de eerste Levitate. Ook de kraag is in de Levitate 2 iets veranderd. Waar de eerste Levitate een heel dikke, gevoerde kraag had, is deze in de Levitate 2 uitgebreid met een flexibele, gebreide kraag. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat de Levitate 2 mijn voeten nog meer omsloot, op een zeer comfortabele wijze. Een nog grotere toevoeging aan de Levitate 2 op het gebied van comfort is de extra demping achter de hiel. Aan de hiel is een extra stuk suède toegevoegd. Dit materiaal zorgt voor een super comfortabel gevoel achter de voeten. Ook loopt de Levitate 2 aan de achterzijde iets hoger door dan de eerste Levitate. De Levitate 2 beschermt hiermee de achillespees tijdens het lopen.

DNA Amp-tussenzool

 

In de tussenzool van de Levitate 2 is wederom gebruik gemaakt van de revolutionaire DNA Amp-technologie. De DNA Amp-tussenzool biedt een mix tussen demping en energieteruggave. De tussenzool vangt de energie op die je produceert tijdens het lopen en geeft deze direct aan je terug. Zo kan je langer blijven lopen, met een energiek gevoel. Het dempingsmateriaal maakt de schoenen zeer responsief en veerkrachtig. Het materiaal, in een opvallend zilveren TPU-omhulsel, maakt de schoenen wederom wat aan de zware kant voor responsieve loopschoenen. Wel geeft de Levitate 2 het energieke en luxe gevoel dat we van de Levitate gewend zijn.

Arrow-Point-slijtzool

 

Ook in de Levitate 2 is de kenmerkende Arrow-Point-slijtzool opgenomen. De slijtzool met ‘pijlpunt’-ontwerp zorgt dat je effectief af kan wikkelen van hiel naar teen, zonder dat er energie verloren gaat. De slijtzool draagt bij aan het snelle karakter van de loopschoenen. Het unieke, kenmerkende ontwerp maakt snelle transities mogelijk. Het viel mij op dat het voelde alsof ik maar door kon blijven lopen op de responsieve schoenen. Brooks heeft dit in het onderstaande filmpje op een leuke manier weergegeven.

Responsief en energiek

Responsieve loopschoenen die oneindig veel energie teruggeven tijdens het lopen, zo kan de Brooks Levitate 2 het best worden omschreven. De revolutionaire DNA Amp-tussenzool geeft de energie die je produceert tijdens het lopen direct aan je terug. Zo kan je maar door blijven lopen op deze veerkrachtige loopschoenen.

Play Video

Bekijk introductie video

Een nieuw model loopschoenen opvolgen is lastig, maar ik denk dat de Brooks Levitate 2 hier ruimschoots in is geslaagd. Het vernieuwde Fit-Knit-bovenwerk maakt de Levitate 2 nóg comfortabeler en het ‘sokachtige’ gevoel past goed bij het responsieve karakter van de schoen. De DNA Amp-tussenzool biedt de juiste mix tussen demping en energieteruggave. Wel blijft de schoen voor een responsieve loopschoen wat aan de zware kant. Maar het luxe karakter van de veerkrachtige schoen zal dan ook wel weer nieuwe lopers aanspreken en de Levitate 2 geschikt maken voor een breed scala aan lopers. Mij heeft de Levitate 2 in ieder geval in positieve zin verrast. Want de combinatie van DNA-Amp en de Arrow-point-slijtzool laten je maar doorlopen en maar doorlopen. En dat is iets waar veel lopers blij van zullen worden!

Technische specificaties
Brooks Levitate
Brooks Levitate 2
Gewicht
ca. 318 gram (heren US 9)
ca. 318 gram (heren US 9)
Type schoen
Neutrale loopschoen
Neutrale loopschoen
Categorie schoen
Allround loopschoenen
Allround loopschoenen
Nieuw

Brooks Levitate 2

Dames

Shop Levitate 2 dames
Nieuw

Brooks Levitate 2

Heren

Shop Levitate 2 heren
Zie ook

Brooks schoenen

Overzicht
Shop Brooks schoenen