Skip to main content

Steeds meer neutrale lopers kiezen voor de Brooks Ghost als hun allround model loopschoenen. Dat maakt des te meer mensen nieuwsgierig naar de nieuwste uitvoering van dit model. Wij gingen daarom op onderzoek uit. Wat is er nieuw in de Brooks Ghost 11?

Shop Brooks Ghost 11

Associeerden we het merk Brooks tot voor kort vooral met modellen als de Glycerin en Adrenaline GTS, tegenwoordig zien ook een mysterieus verschijnsel in dit rijtje terug. De Ghost is welhaast ongemerkt uitgegroeid tot een klassieker in de Brooks-stal. In relatief korte tijd hebben deze hardloopschoenen zich opgewerkt tot hét allround model voor een grote groep neutrale lopers.

De Brooks Ghost is een degelijke keuze voor veel neutrale lopers: van beginnende tot gevorderde lopers, voor lange en voor korte afstanden. De Brooks Ghost voelt snel vertrouwd aan. Het model is iets minder luxe dan de Glycerin (het absolute topmodel van Brooks voor neutrale lopers), maar biedt voor de meeste, niet al te zware lopers nog steeds genoeg demping en comfort.

Brooks Ghost 11 in detail

Ontdek de nieuwe toevoegingen in dit model loopschoenen

Brooks Ghost 11
DNA LOFT-dempingsmateriaal
BioMoGo DNA-dempingsmateriaal
Naadloos bovenwerk

DNA LOFT

De Brooks Ghost 11 is wel iets zwaarder geworden ten opzichte van de voorganger, de Brooks Ghost 10. Dit komt door een verandering in de tussenzool. Bestond in de Brooks Ghost de volledige tussenzool nog uit BioMoGo DNA-dempingsmateriaal, in de nieuwe uitvoering is dit voor een groot vervangen door de nieuwste uitvinding van Brooks op gebied van dempingstechniek: DNA LOFT. DNA LOFT is een combinatie van EVA-foam (ook wel bekend als DuraFoam), rubber en lucht. Alleen de tussenzool ter hoogte van de voorvoet bestaat in de Brooks Ghost 11 bestaat nog uit het traditionele BioMoGo DNA.

Brooks Ghost 11

Bovenwerk

Gevolg van deze aanpassing is dat de Brooks Ghost 11 zachter aanvoelt dan de voorganger. Wie voor het eerst kennismaakt met dit materiaal zal opmerken dat het voelt alsof je op wolkjes loopt. Dat zorgt niet alleen voor een veilig maar ook voor een zeer comfortabel gevoel. Ook het bovenwerk is comfortabeler geworden. Vorig jaar werd dit gedeelte al flink verbeterd door de introductie van het naadloze bovenwerk. In de Brooks Ghost 11 is ditzelfde naadloze bovenwerk terug te vinden, maar dan met toevoeging van mesh-materiaal. Dit zorgt ervoor dat de voeten minder snel warm worden tijdens het lopen.

The miles go by in the blink of an eye

Lopen op de Brooks Ghost 11 is zacht en comfortabel.

Play Video

Bekijk video

Met de nieuwste uitvoering van de Ghost lijkt Brooks zich ervan bewust te zijn dat dit model een hit is onder neutrale lopers. Door de toevoeging van het nieuwste DNA LOFT-dempingsmateriaal voelt de Brooks Ghost 11 nog zachter en comfortabeler aan dan de voorganger. Brooks heeft er bovendien voor gekozen om het model in een extra brede (Wide) en extra smalle leest (Narrow) te produceren. Grote kans dat nóg meer neutrale lopers voor de Brooks Ghost kiezen als allround loopschoen.

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam, Alkmaar of Den Haag! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Brooks Ghost 11 ook in onze webshop.

Technische specificaties
Heeldrop
12 mm
Gewicht
269 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Brooks Ghost 11

Dames

Shop Brooks Ghost 11 Dames
Nieuw

Brooks Ghost 11

Heren

Shop Brooks Ghost 11 Heren
Zie ook

Brooks-schoenen

Overzicht

Brooks Glycerin 16
Shop Brooks-schoenen