Skip to main content

De Brooks Glycerin 16 is uitgekomen. Dat is een heuglijk moment voor veel lopers, aangezien de Glycerin een vertrouwde keus is voor menigeen die op zoek is naar een neutraal model allround hardloopschoenen. Wat kunnen we verwachten van de nieuwste uitvoering? Is die even comfortabel als de voorgangers?

Shop Brooks Glycerin 16

De Glycerin mag gerust een klassieker uit de Brooks-stal worden genoemd. Het model is voor veel neutrale lopers een relatief veilige keuze, vooral vanwege het grote comfort en de degelijke bouw. Die degelijke bouw heeft Brooks in het verleden ook weleens in de weg gezeten. Tuurlijk, bij hardloopschoenen gaat het erom of ze prettig dragen en geen fysieke klachten veroorzaken. Maar, eerlijk is eerlijk, het oog wil soms ook wat en in dat opzicht trok een schoen van Brooks wat minder de aandacht dan een model van een concurrent die zich ook op lifestyle richt.

Brooks Glycerin 16 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Brooks Glycerin 16
3D Fit Print-bovenwerk
DNA LOFT-demping

DNA LOFT

 

Afgaand op de nieuwste uitvoering van de Glycerin, de Brooks Glycerin 16, is dit beeld aan het veranderen. Het nieuwe model schoenen oogt dynamischer en strakker dan we van Brooks gewend zijn. Dat is gelukkig niet alleen te danken aan visuele foefjes, maar vooral aan nieuwe technieken die in de schoenen zijn verwerkt. Meest in het oog springend is de compleet vernieuwde tussenzool. Die oogt meer als één geheel en dat is te danken aan een gloednieuw dempingsmateriaal dat Brooks ontwikkelde. DNA LOFT, zoals deze techniek heet, zorgt bij de Glycerin voor een nóg zachter en responsiever gevoel dan we van het model gewend waren.

Brooks Glycerin 16
Brooks Glycerin 16

Bovenwerk

 

Een andere factor die de Brooks Glycerin strakker en dynamischer laat overkomen, is het bovenwerk. Bij de overgang van de Glycerin 14 naar de Glycerin 15 zagen we al dat dat naadloos was geworden. In de Glycerin 16 is het bovenwerk aan de buitenkant uitgerust van 3D-geprint mesh materiaal, wat zorgt voor een luchtig en licht gevoel. De binnenkant van het bovenwerk is extra flexibel, waardoor dat als een sok de voeten omsluit.

Is it us or did the earth get softer?

Lopen op de Brooks Glycerin 16 voelt zachter aan dan ooit tevoren.

Play Video

Bekijk video

De slogan die Brooks bedacht voor de lancering van de Brooks Glycerin 16 luidt: ‘Is it us or did the earth get softer?’ Door alleen al deze retorische vraag te stellen, kunnen we concluderen dat Brooks is geslaagd in haar missie om de Glycerin nóg zachter en comfortabeler te maken voor een grote groep neutrale lopers.

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam, Alkmaar of Den Haag! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Brooks Glycerin 16 ook in onze webshop.

Technische specificaties
Heeldrop
10 mm
Gewicht
310 gram (heren US 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Brooks Glycerin 16

Dames

Shop Brooks Glycerin 16 Dames
Nieuw

Brooks Glycerin 16

Heren

Shop Brooks Glycerin 16 Heren
Zie ook

Brooks-schoenen

Overzicht
Brooks Glycerin 16
Shop Brooks-schoenen