Skip to main content

Wie antipronatie zegt, zegt Kayano. Al meer dan twintig jaar staan de populaire Asics-loopschoenen voor stabiliteit en comfort. De lancering van de nieuwste toevoeging aan de Kayano-serie: de Asics Gel Kayano 25, is dan ook groot nieuws. All4running’s Violet loopt zelf al jarenlang op de Kayano’s. Ze kon dan ook niet wachten om de nieuwe Kayano 25 uit te testen.

Shop Asics Gel Kayano 25

Stabiliteit en ondersteuning zijn essentieel in antipronatieschoenen. De Asics Gel Kayano 25 Kayano is dan ook, zoals Asics stelt, ‘ontworpen om te beschermen’. De ondersteunende loopschoenen werden op 6 juni 2018, internationale loopdag, door atleten over de hele wereld getest op de Asics Blackout Track. Deze baan was volledig gehuld in duisternis en ontzag de lopers elke vorm van afleiding. Ze hadden alleen de Kayano 25 om zich op te focussen en konden zo hun hoofd leegmaken en zich richten op de flow van het lopen. Mentale kracht is volgens Asics zeer belangrijk tijdens het lopen. Met de juiste ondersteuning, hier in de vorm van de Kayano 25, kan je alle afleiding vergeten en je focussen op fysiek en mentaal sterker worden. Biedt de Kayano 25 de ondersteuning die we gewend zijn uit de Kayano-serie en wat is er vernieuwd in deze stabiele loopschoenen?

Asics Gel Kayano 25 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Jacquard-mesh-bovenwerk
MetaClutch-hielstuk
FlyteFoam Lyte en FlyteFoam Propel-tussenzool
Guidance Trusstic System

Vernieuwd bovenwerk en hielstuk

Het bovenwerk van de Kayano 25 is vernieuwd en voelt anders dan ik gewend ben van de Asics Gel Kayano 24. Waar de Kayano 24 bestond uit stretch-mesh, is in de Kayano 25 gebruik gemaakt van een Jacquard mesh-materiaal. Dit materiaal omsluit de voeten op comfortabele wijze en biedt ondersteuning. Ook is de Kayano 25 iets ruimer geworden bij de tenen en biedt deze zo een verbeterde pasvorm. Ik had zelf nooit last van de fit van de Kayano 24, maar lopers die deze schoenen iets te nauw vonden, zullen de verbeterde fit van de Kayano 25 zeker waarderen. Ook het hielstuk van de Kayano 25 is vernieuwd en verbeterd. De Kayano 24 had al een aan de buitenzijde geplaatste hielkap die ondersteuning bood. De Kayano 25 maakt gebruik van de MetaClutch, een vernieuwd hielstuk. Het hielstuk zorgt dat de hiel goed op z’n plek blijft tijdens het lopen. De MetaClutch is hard en voorkwam dat ik het gevoel had dat mijn voelen als het ware uit de schoenen kwamen tijdens het lopen. De harde hielkap zal de ene loper fijn vinden, maar de andere loper wellicht als iets minder comfortabel ervaren. Ik kreeg er in ieder geval een stabiel en zelfverzekerd gevoel door.

Vernieuwde tussenzool

Ook de tussenzool van de Kayano 25 is vernieuwd. De Kayano 24 maakte gebruik van een tussenzool van FlyteFoam. Dit responsieve dempingssysteem laat je meer energie uit elke pas halen. In de Kayano 25 bestaat de tussenzool uit twee lagen, de onderste laag bestaat uit FlyteFoam Lyte en de laag erboven uit FlyteFoam Propel. FlyteFoam Lyte biedt de luxe demping die we van FlyteFoam gewend zijn, maar dan met een lichter gewicht. Ik had verwacht dat de nieuwe Kayano hierdoor lichter zou zijn geworden, maar deze is iets zwaarder dan zijn voorganger. Bovenop de laat FlyteFoam Lyte is de laat FlyteFoam Propel opgenomen. Dit lichte materiaal vormt een zeer goede toevoeging aan de Kayano-serie. Het materiaal maakt de Kayano 25 namelijk responsiever en zorgt voor een betere afzet met meer snelheid. Waar ik de Kayano 24 vooral droeg voor lange duurlopen, zie ik de Kayano 25 ook als een schoen voor snellere trainingen. Al zal het wat hogere gewicht dan wellicht tegenwerken. De innovatieve demping maakt de schoenen in ieder geval zeer comfortabel en zal een breed scala aan lopers aanspreken.

Ondersteunend

Stabiliteit en ondersteuning zijn van fundamenteel belang binnen de Kayano-serie. De vertrouwde Kayano-ondersteuning is ook in de Kayano 25 opgenomen. Het mediale supportsysteem biedt stabiliteit en ondersteuning tijdens het lopen. De Guidance Line, de lijn die goed te zien is aan de onderzijde van de loopschoenen, zorgt voor een betere loopefficiëntie. De lijn wordt onderbroken door een soort ‘brug’ bij de middenvoet, het Guidance Trusstic System. Deze zorgt voor een beter looppatroon. Dynamic Duomax zorgt, net als in de Kayano 24, voor een stabiel en ondersteunend gevoel dat we van de antipronatieschoenen gewend zijn. Ik voelde me veilig en stabiel op deze comfortabele loopschoenen.

Ontworpen om te beschermen

Stabiel en goed beschermd lopen is onbetaalbaar voor lopers. De Asics Kayano-serie staat al jarenlang voor stabiliteit en ondersteuning. Met de baanbrekende demping van FlyteFoam Lyte en FlyteFoam Propel kan je langer en energieker lopen, met de juiste ondersteuning natuurlijk.

Play Video

Bekijk introductie video

Een klassieker evenaren is lastig, maar ik denk dat het de Asics Kayano 25 ruimschoots is gelukt. Het vernieuwde bovenwerk met de verbeterde fit zal veel lopers aanspreken. De nieuwe MetaClutch-hiel vond ik persoonlijk erg fijn, maar zullen sommige lopers misschien als iets minder comfortabel ervaren. De grootste update, de vernieuwde tussenzool met de innovatieve demping, maakt de Kayano 25 comfortabeler en responsiever. Dit alles, in combinatie met de vertrouwde stabiliteit en ondersteuning, maakt de Kayano 25 een waardige toevoeging aan de Kayano-familie. De Kayano is ‘ontworpen om te beschermen’ en ik verwacht dat de Kayano dat op deze manier nog jarenlang gaat doen! Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam, Alkmaar of Den Haag! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Gel Kayano 25 ook in onze webshop.

Technische specificaties
Kayano 24
Kayano 25
Gewicht
ca. 320 gram (heren US 9)
ca. 336 gram (heren US 9)
Type schoen
Antipronatieschoen
Antipronatieschoen
Categorie schoen
Allround loopschoenen
Allround loopschoenen
Nieuw

Asics Gel Kayano 25

Dames

Shop Kayano 25 dames
Nieuw

Asics Gel Kayano 25

Heren

Shop Kayano 25 heren
Zie ook

Asics schoenen

Overzicht
asics
Shop Asics schoenen