Skip to main content

De nieuwste uitvoering van de Asics Gel Cumulus mag een jubileumeditie worden genoemd. In hoeverre voldoet de 20ste versie van deze neutrale schoenen voor de middellange tot lange afstanden nog aan het traditionele beeld dat we ervan hebben? Wij zochten het uit en legden de Asics Gel Cumulus 20 onder de loep.

Shop Asics Gel Cumulus 20

De Cumulus is een zeer toegankelijk model binnen het totale aanbod aan loopschoenen. Lopers die de schoenen voor het eerst aantrekken, verzuchtten nog weleens dat het voelt alsof ze ‘op wolkjes’ lopen. Niet geheel toevallig dat het Engelse woord ‘cumulus’ zoveel als stapelwolk betekent.

Een andere factor die de Cumulus toegankelijk maat is het feit dat dit model al lange tijd ‘meeloopt’. Door de jaren heen, heeft Asics veranderingen in de schoenen doorgevoerd. Het uitgangspunt van een toegankelijke, comfortabele schoen voor neutrale lopers is altijd overeind gebleven. Bij de overgang van de Cumulus 18 naar de Cumulus 19 zagen we dat Asics het bovenwerk naadloos had gemaakt, waarmee het comfort werd vergroot en de kans op irritatie werd verkleind.

Asics Gel Cumulus 20 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model loopschoenen

Asics Gel Cumulus 20
FlyteFoam-dempingsmateriaal
Aangepaste slijtzool
Aangepaste leest
GEL Cushioning System

Toevoeging van FlyteFoam

 

In de nieuwste uitvoering, de Asics Gel Cumulus 20, zien we dit naadloze bovenwerk terugkomen. We zien echter ook een belangrijke verandering. Asics heeft ervoor gekozen om het nieuwe FlyteFoam-materiaal aan de middenzool toe te voegen. FlyteFoam is een organisch, lichtgewicht dempingsmateriaal met een hoge energieteruggave, dat ook al in de nieuwste Asics Gel Nimbus en GT-2000 werd opgenomen. Het gevolg is dat de Cumulus 20 meer energie teruggeeft tijdens het lopen dan voorheen. Het traditionele GEL-element in de hak, dat Asics al jarenlang in haar schoenen opneemt, zorgt ervoor dat de grootste schokken worden opgevangen.

Aangepaste slijtzool en leest

 

Ook de slijtzool is aangepast. Deze onderste laag van de schoenen is full contact geworden, wat in de praktijk betekent dat het oppervlak waarop geland wordt groter is dan we gewend waren bij dit model. Hiermee wordt tijdens het lopen de afwikkeling van hiel tot teen vergemakkelijkt. Aan de binnenkant van de schoenen zien we een soortgelijke verandering: door aanpassing van de leest is er meer ruimte voor de bal van de voeten en de tenen ontstaan. Dit vermindert de kans op irritatie.

Responsiever gevoel

Dankzij de toevoeging van het FlyteFoam-dempingsmateriaal geeft de Asics Gel Cumulus 20 energie terug tijdens het lopen.

Play Video

Meer over FlyteFoam

De Asics Gel Cumulus is ook in deze 20ste uitvoering een model schoenen dat toegankelijk is voor veel neutrale lopers die op zoek zijn naar comfort voor de middellange tot lange afstanden. Het gevoel van ‘op wolkjes’ lopen bestaat nog steeds, al is dankzij de toevoeging van het FlyteFoam-dempingsmateriaal de schoen wat reactiever en minder zompig geworden. Dankzij ditzelfde materiaal is de Asics Gel Cumulus 20 bovendien lichter dan de voorgangers.

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam, Alkmaar of Den Haag! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Gel Cumulus 20 ook in onze webshop.

Technische specificaties
Cumulus 19
Cumulus 20
Gewicht
ca. 320 gram (heren US 9)
ca. 310 gram (heren US 9)
Type schoen
Neutrale schoen
Neutrale schoen
Categorie schoen
Allround loopschoenen
Allround loopschoenen
Nieuw

Asics Gel Cumulus 20

Dames

Shop Asics Gel Cumulus 20 Dames
Nieuw

Asics Gel Cumulus 20

Heren

Shop Asics Gel Cumulus 20 Heren
Zie ook

Asics schoenen

Overzicht
asics
Shop Asics schoenen