Skip to main content

De Hoka One One Arahi 2 zijn de eerste antipronatieschoenen van Hoka One One bij All4running. De schoenen bieden stabiliteit en comfort tijdens het hardlopen. Allemaal in combinatie met de grote, iconische tussenzool van Hoka. Violet van All4running testte de antipronatieschoenen voor je uit.

De originele Hoka One One Arahi werd in 2017 gelanceerd. Hoka creëerde met de Arahi een geheel nieuwe technologie op het gebied van antipronatieschoenen. De Arahi maakt namelijk geen gebruik van een ‘blokje’ dat we in veel antipronatieschoenen van andere merken zien, maar van het speciaal ontwikkelde J-Frame. De Arahi 2 is vernieuwde en verbeterde opvolger van de Arahi. All4runnings Violet loopt normaal ook op antipronatieschoenen, maar testte haar eerste paar ondersteunende Hoka’s, de Hoka One One Arahi 2.

Meta-Rocker

Direct bij het aantrekken van de Hoka One One Arahi 2 merkte ik dat dit een hardloopschoen is die niet te vergelijken valt met andere merken. Hoka heeft in de Arahi 2 namelijk gebruik gemaakt van de iconische, grote tussenzool. Ik verwachtte dat deze zwaar aan zou voelen tijdens het hardlopen, maar de tussenzool voelde juist licht en comfortabel. Bij het aantrekken van de schoenen viel direct de Meta-Rocker in de tussenzool op. Deze technologie stuwt je als het ware voort tijdens het hardlopen. Je voelt echt dat de schoenen je in beweging willen laten blijven en zo kan je tijdens het hardlopen goed het momentum vast blijven houden.

Active Footframe en J-Frame

De Hoka One One Arahi 2 zijn de eerste antipronatieschoenen die ik voor Hoka mocht testen. De schoenen van Hoka zijn over het algemeen al iets stabieler door het Active Footframe. Door deze technologie zit de voet diep in de tussenzool in plaats van er bovenop. Dit zorgt voor geïntegreerde stabiliteit bij het hardlopen. De Arahi 2 gaat nog een stapje verder door dit Active Footframe te combineren met het speciaal ontwikkelde J-Frame. Wanneer je naar de slijtzool van de Arahi 2 kijkt, zie je dat het rubber op bepaalde plekken een andere kleur heeft en gevormd is in de vorm van de letter ‘J’, vandaar ook de naam. Het EVA-materiaal is in dit J-Frame steviger en het zorgt zo voor stabiliteit. De schoen maakt dus geen gebruik van een antipronatieblokje. Ik was heel benieuwd naar de mate van stabiliteit die de schoenen zouden geven, zeker omdat ik normaal best een correctie nodig heb. De Arahi 2 heeft mij blij verrast want ik voelde dat mijn voeten en enkels in de juiste positie bleven tijdens het hardlopen. Ik moest iets wennen aan het gevoel van het dempingsmateriaal omdat dit iets directer aanvoelde. Maar uiteindelijk kon ik flink wat kilometers maken, met een comfortabel gevoel.

Vernieuwd bovenwerk

Het comfortabele gevoel dat de Arahi 2 geeft, komt mede door het vernieuwde bovenwerk. Wie de originele Arahi kent, zal zien dat het bovenwerk in de Arahi 2 een flinke update heeft gekregen. Het nieuwe bovenwerk heeft een hoog ademend vermogen en is zeer comfortabel. Tijdens het hardlopen voelde het lichtgewicht en konden mijn voeten goed ademen.

Stabiel en comfortabel

De Hoka One One Arahi 2 is een antipronatieschoen die mij zeer enthousiast maakt. De stabiele en comfortabele schoen heeft mij blij verrast tijdens het hardlopen. Door de Meta-Rocker blijf je in beweging en kan het het momentum goed vasthouden. De tussenzool zorgt voor een goede afwikkeling van de voeten. Het Active Footframe zorgt, in combinatie met het J-Frame voor stabiliteit en ondersteuning. Wanneer je op zoek bent naar een stabiele antipronatieschoen die licht aanvoelt, is de Hoka One One Arahi 2 misschien wel iets voor jou. Ik ga in ieder geval nog heel wat kilometers maken op deze comfortabele hardloopschoenen!

Technische specificaties

Hoka One One Arahi 2
5 mm heeldrop
Gewicht: 261 gram (heren US 9)
Overpronerende loper
Allround hardloopschoenen

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Hoka One One Arahi 2 ook in onze webshop.

Shop Hoka One One Arahi 2