Skip to main content

De Garmin Forerunner 645 en de Garmin Forerunner 645 Music zijn de nieuwste sporthorloges van Garmin. De GPS-hardloophorloges meten de hartslag op de pols. En met de Forerunner 645 Music kan je hardlopen op je favoriete muziek dankzij de ingebouwde muziekopslag. Het testen van de Garmin Forerunner 645 en de Forerunner 645 Music klonk ons dan ook als muziek in de oren!

Garmin is één van de grootste merken op het gebied van sporthorloges. De Garmin Forerunner-lijn is al sinds 2003 actief en zeer populair in de hardloop- en triathlonwereld. De Garmin Forerunner 645 en de Forerunner 645 Music zijn de nieuwste toevoegingen aan deze lijn. De GPS-horloges hebben dezelfde functionaliteiten, afgezien van de ingebouwde muziekopslag in de Forerunner 645 Music, zoals de naam al doet vermoeden. Beiden meten de hartslag op de pols en hebben een gehele nieuwe manier om de effectiviteit van trainingen te meten. Ook is Garmin Pay in de toekomst mogelijk met de horloges. Zo kan je contactloos betalen met de sporthorloges, zonder je portemonnee mee te hoeven nemen tijdens het hardlopen.

Muziekopslag (Forerunner 645 Music)

De Garmin Forerunner 645 Music is Garmins eerste sporthorloge met ingebouwde muziekopslag. Waar we dit al eerder zagen bij sporthorloges als de TomTom Runner 3 Cardio + Music, is nu ook Garmin de muzikale weg gaan bewandelen. De Forerunner 645 Music heeft een ingebouwde muziekopslag van 4 GB, hetgeen ongeveer gelijk staat aan 500 nummers. Zo kan je dus genoeg opzwepende afspeellijsten op het sporthorloge zetten die je door je trainingen en wedstrijden heen zullen helpen. De muziek hoor je niet direct uit het horloge zelf, maar valt te beluisteren via een Bluetooth hoofdtelefoon. Bij het horloge wordt geen hoofdtelefoon geleverd, maar je kan je eigen Bluetooth hoofdtelefoon eenvoudig aan het horloge koppelen. De muziek zet je eenvoudig via de computer op je horloge. Binnenkort is het ook mogelijk om offline muziek te luisteren via Deezer. Wij verwachten dat diensten als Spotify snel zullen volgen als dit mogelijk is, al is hier voorlopig nog niks over bekend.

Trainingsstatus

Los van de muziekopslag zijn de Forerunner 645 en de 645 Music identiek. Een geheel nieuwe feature van de sporthorloges is de trainingsstatusfunctie. Het horloge meet de hartslag nauwkeurig op de pols middels de Garmin Elevate hartslagmeting. Deze meting gebruikt het horloge vervolgens om onder andere je VO2 Max. en fitnessleeftijd te berekenen. De Forerunner 645 gaat met de trainingsstatus zelfs nog een stapje verder. Dit is namelijk een nieuwe prestatiemeetfunctie die automatisch je recente trainingsgeschiedenis en prestatie-indicatoren evalueert. Zo weet je of je effectief, optimaal of te intensief traint. En de nieuwe anaërobe trainingseffectwaarde geeft verdere inzichten in je trainingsprestatie. Zo geeft het horloge inzichten in je prestatievermogen en algemene trainingsbelasting.

Activiteitenprofielen

De Forerunner 645 en 645 Music beschikken over een grote hoeveelheid aan ingebouwde activiteitenprofielen. Zo kan je het horloge gebruiken bij het hardlopen, binnen en buiten, fietsen, binnen en buiten en het zwemmen in een zwembad. Ook zijn er profielen voor crosstraining, roeisporten en krachttraining en meer. Het horloge is minder geschikt voor triathlons omdat het geen functie heeft voor open water zwemmen en niet over een tri- of multisportmodus beschikt. Via de Garmin Connect online fitnesscommunity kan je gratis je eigen trainingen samenstellen en downloaden naar je sporthorloge.

Aanpasbaar, verbonden en Garmin Pay ready

Smaken verschillen, maar in het geval van de Forerunner 645 en de 645 Music kunnen we best zeggen dat het zeer stijlvolle sporthorloges zijn. Het is extra leuk dat je de sporthorloges een persoonlijk tintje kan geven. In de Garmin Connect IQ store kan je namelijk apps, widgets en watch faces downloaden om de horloges te personaliseren. De Forerunner 645 en 645 Music koppel je eenvoudig via Bluetooth Smart en Ant+ aan een compatibele smartphone. Zo blijf je verbonden tijdens het hardlopen en ontvang je sms-berichten, social media-updates en e-mails. Ook kan je je activiteiten delen in Garmin Connect, de levendige community van Garmin. Een laatste interessante feature van de Forerunner 645 en de 645 Music is dat deze Garmin Pay ready is. In de toekomst is het mogelijk om met de sporthorloges contactloos te betalen. Zo kan je betalen met je horloge en kan je je pinpas dus thuis laten tijdens het hardlopen.

Veelzijdige GPS-sporthorloges

De Garmin Forerunner 645 en de Garmin Forerunner 645 Music zijn zeer veelzijdige GPS-sporthorloges. Met de ingebouwde muziekopslag kan je met de Forerunner 645 Music hardlopen op je favoriete muziek. De Forerunner 645 en 645 Music meten de hartslag op de pols en geven veel inzichten in je trainingen door de nieuwe trainingsstatusfunctie. Beide horloges beschikken over een grote verscheidenheid aan activiteitenprofielen en zijn, vooral op het gebied van hardlopen, super veelzijdig. Met de Garmin Forerunner 645 en 645 Music kan je elke uitdaging aan. ‘Beat yesterday!’, zeggen ze bij Garmin, en dat zal zeker lukken met deze veelzijdige sporthorloges!

Technische specificaties

Garmin Forerunner 645 Garmin Forerunner 645 Music
Garmin Elevate polshartslagmeting Garmin Elevate polshartslagmeting
Kleurendisplay Kleurendisplay
Levensduur batterij: 7 dagen, 12 uur in GPS-modus 7 dagen, 12 uur in GPS-modus, 5 uur in Music-modus
4 GB muziekopslag, ruimte voor ongeveer 500 nummers
Nieuwsgierig? Je vindt de Garmin Forerunner 645 en de Garmin Forerunner 645 Music in onze webshop en winkels.