Skip to main content

Begin 2017 lanceerde Asics de Noosa FF hardloopschoenen. Deze neutrale schoenen zijn in eerste instantie ontwikkeld voor de triathlon, maar ook uitstekend te gebruiken als normale hardloopschoen. De populaire Noosa FF heeft nu een opvolger gekregen: de Asics Noosa FF 2. Wij testten de responsieve schoenen voor je uit.

De originele Asics Noosa volgden de Asics Tri-serie op. Het grootste verschil tussen de schoenen was te zien in de tussenzool. Waar de Asics Tri-serie gebruik maakte van een Solyte tussenzool, is deze in de Noosa FF vervangen voor het populaire FlyteFoam-materiaal, vandaar ook de ‘FF’ in de naam, dat voluit staat voor ‘FlyteFoam Fast’. Het verschil tussen de nieuwe Asics Noosa FF 2 en de Noosa FF is niet zo drastisch als dat tussen de originele Noosa en de Tri-serie. Maar toch zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd in deze populaire hardloopschoenen.

Vernieuwd bovenwerk

De grootste verandering tussen de Noosa FF 2 en de originele Noosa FF is te zien in het bovenwerk. De Noosa FF 2 heeft een geheel nieuw bovenwerk. Het nieuwe mesh-bovenwerk biedt extra comfort tijdens het hardlopen. Bij de voorvoet is gebruik gemaakt van een dun, open mesh-materiaal dat ideale ventilatie. Het open mesh maakt de schoenen zeer geschikt voor de triathlon, omdat ze vocht effectief afvoeren. Maar het materiaal is ook handig wanneer je aan het hardlopen bent in de regen. Het naadloze design maakt de Noosa FF 2 zeer comfortabel. De schoenen zijn hierdoor ook zonder sokken te dragen, handig bij bijvoorbeeld triathlons. De overlays omsluiten de voeten op comfortabele wijze.

FlyteFoam tussenzool

Sinds de lancering van de Asics Noosa FF bestaat de tussenzool van de Asics Noosa-schoenen uit FlyteFoam-materiaal. Dit responsieve dempingsmateriaal laat je meer energie uit elke stap zetten. Uit ‘FlyteFoam Fast’, waar ‘FF’ voor staat, valt al op te maken dat de schoenen zijn ontwikkeld voor snelheid. Het lichte materiaal biedt responsieve demping op elke afstand, maar is het beste geschikt voor kortere, snellere trainingen en wedstrijden.

Wet Grip slijtzool

De slijtzool van de Noosa FF 2 is speciaal ontwikkeld om de tijd tijdens de transitiefase in een triathlon te verminderen. De Wet Grip slijtzool biedt extra grip tijdens het hardlopen bij natte omstandigheden. De slijtzool heeft een speciale ring bij de voorvoet en een Asics Wet Grip Compound in het midden van de slijtzool. Deze elementen zorgen voor een betere grip en tractie. Dit is handig tijdens het lopen van een triathlon, maar ook handig wanneer je de schoenen enkel gebruikt om mee hard te lopen. De Noosa hardloopschoenen zijn gemaakt om makkelijk aan- en uit te trekken, hetgeen handig is tijdens het lopen van een triathlon. Zo kan je namelijk je transitietijd verkorten en een snellere eindtijd neerzetten. De Noosa FF 2 heeft geen lipje meer bij de hak dat we zagen bij de originele Noosa. Maar het aan- en uittrekken van de schoenen gaat nog steeds gemakkelijk en snel.

Veelzijdige hardloopschoenen

De Asics Noosa FF 2 zijn veelzijdige hardloopschoenen. De neutrale schoenen zijn handig voor de triathlon, maar ook goed te gebruiken als reguliere hardloopschoenen. Het vernieuwde bovenwerk maakt de schoenen extra comfortabel. De FlyteFoam tussenzool maakt de schoenen responsief en goed geschikt voor snelle trainingen en wedstrijden. De Noosa FF 2 biedt veel grip en tractie. Met recht kunnen we de Asics Noosa FF 2 veelzijdige hardloopschoenen noemen!

Technische specificaties

Asics Noosa FF Asics Noosa FF 2
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 255 gram (heren US 9) Gewicht: 240 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Triathlonschoenen / Allround hardloopschoenen Triathlonschoenen / Allround hardloopschoenen

 

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Noosa FF 2 ook in onze webshop.

Shop Asics Noosa FF 2