Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Saucony Triumph ISO 4

door 8 December 2017May 25th, 2018No Comments
Saucony Triumph ISO 4

De Saucony Triumph ISO-hardloopschoenen zijn klassiekers die al veel neutrale lopers op de lange afstanden hebben bijgestaan. De nieuwste toevoeging aan de Triumph ISO-familie, de Saucony Triumph ISO 4, heeft een aantal grote updates gekregen. Wij konden dan ook niet wachten om deze comfortabele hardloopschoen te testen.

De Saucony Triumph-hardloopschoenen zijn van oudsher comfortabele neutrale schoenen die vooral goed geschikt zijn voor de langere afstanden. Een aantal jaar geleden gooide Saucony het roer volledig om en werd het ISOFIT bovenwerk toegevoegd aan de neutrale schoenen. Zo ontstond de Triumph ISO, waar nu dus het vierde model van is verschenen. De Saucony Triumph ISO 4 borduurt voort op het succes van de Saucony Triumph ISO 3, maar heeft een aantal grote vernieuwingen gekregen.

Volledige Everun tussenzool

Wie Saucony zegt, zegt Everun. Dit innovatieve materiaal zit in een extra laag dempend materiaal in de tussenzool. Het Everun-materiaal geeft energie effectief terug tijdens het hardlopen. Everun zorgt voor veel comfort en responsiviteit. In de Saucony Triumph ISO 3 zagen we het materiaal al in de topzool boven de tussenzool en in de Everun-hakinzet. De Saucony Triumph ISO 4 gaat nog een stapje verder. In dit model bestaat de hele top- en tussenzool namelijk uit Everun-materiaal, over de gehele lengte van de schoen. De schoen is hierdoor zachter en responsieve geworden en zorgt voor een nóg comfortabeler gevoel tijdens het hardlopen.

ISOFIT-bovenwerk

De ‘ISO’ in de Saucony Triumph ISO 4 staat voor het ISOFIT-bovenwerk. Dit bovenwerk sluit zich om de voet als een sok en zorgt voor ondersteuning tijdens het hardlopen. Het heeft een dynamische fit en past zich aan je voeten aan als je aan het lopen bent. In de Triumph ISO 4 heeft ook het bovenwerk een update gekregen. Het heeft een meer naadloos design en is gemaakt van een zachter mesh. Dit maakt de schoenen nog comfortabeler en zorgt voor een betere ventilatie tijdens het hardlopen.

Slijtzool

De slijtzool van de Saucony Triumph ISO 4 is qua elementen hetzelfde gebleven, alleen is de indeling van de slijtzool iets veranderd. De zool is opnieuw vormgegeven, maar bestaat nog steeds uit de vertrouwde Tri-Flex-groeven. Deze groeven zorgen voor een flexibele en stabiele voetafwikkeling. In de Triumph ISO 4 zijn de groeven in een verticale lijn in de slijtzool opgenomen, waardoor de schoenen nog flexibeler zijn geworden. Waar de zool van andere schoenen met veel demping soms wat stijf aanvoelt, is de slijtzool van de Triumph ISO 4 flexibel en veerkrachtig.

Comfort en flexibiliteit

De Saucony Triumph ISO 4 zijn dus comfortabele, neutrale hardloopschoenen. Dit comfort heeft de Triumph ISO 4 vooral te danken aan de volledige Everun tussenzool. De tussenzool en topzool maken de schoenen zachter en responsiever. Bij korte afstanden komt dit effect iets minder tot zijn recht, maar de Triumph ISO 4 is dan ook perfect geschikt voor het lopen van lange afstanden omdat de comfortabel schoenen zacht en flexibel zijn. De Saucony Triumph ISO 4 heeft met de volledige Everun tussenzool, het aangepaste bovenwerk en de opnieuw ingedeelde slijtzool een aantal goede updates gekregen. Dit maakt het een comfortabele en flexibele schoen waar we nog lang lange afstanden op kunnen gaan lopen!

Technische specificaties

Saucony Triumph ISO 3 Saucony Triumph ISO 4
8 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 298 gram (heren US 9) Gewicht: 306 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Allround hardloopschoenen Allround hardloopschoenen

Shop Saucony Triumph ISO 4 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Triumph ISO 4 ook in onze webshop.