Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: New Balance Fresh Foam 1080v8

door 14 December 2017May 25th, 2018No Comments
New Balance Fresh Foam 1080v8

De New Balance Fresh Foam 1080 zijn populaire hardloopschoenen voor neutrale lopers. Met de toevoeging van de Fresh Foam veranderde de comfortabele hardloopschoen in de zesde versie totaal. De schoen is sindsdien niet drastisch veranderd, maar steeds voorzien van een aantal goede updates. Dit zien we ook in de nieuwste New Balance Fresh Foam 1080v8. Wij testten de schoen voor je uit.

De New Balance 1080 hardloopschoenen waren in het verleden snelle, lichtgewicht schoenen die vooral geschikt waren voor de meer ervaren lopers. Met de toevoeging van de Fresh Foam-tussenzool veranderde het karakter van de neutrale schoenen en hiermee ook de doelgroep. Waar de 1080v8 zich op een kleine doelgroep richtte, spitste de Fresh Foam 1080v6 zich juist op de meer gemiddelde loper en dus op een breder publiek. Deze trend is voortgezet in de New Balance Fresh Foam 1080v7 en ook terug te zien in de nieuwste toevoeging aan deze lijn: de New Balance Fresh Foam 1080v8.

Fresh Foam

De naam zegt het al: de New Balance Fresh Foam 1080v8 maakt gebruik van Fresh Foam. Dit dempingsmateriaal in de tussenzool bestaat uit bolletjes schuim die onder de gehele voet zijn geplaatst. De bolletjes zorgen voor een super zacht en luxe gevoel tijdens het hardlopen. In de 1080v8 zien we een aantal kleine veranderingen in de geometrische patronen van de tussenzool. Deze zorgen, in combinatie met de laserbewerking van de tussenzool, voor een zachtere landing van de voet. De 1080v8 voelt nog zachter en luxer aan dan zijn voorgangers en is ideaal voor het lopen van langere afstanden.

Vernieuwd bovenwerk

De grootste verandering in de Fresh Foam 1080v8 is te zien in het bovenwerk. Dit engineered mesh is gemaakt van een zachter materiaal en biedt een groter ademend vermogen. Het zachtere materiaal zorgt voor meer comfort, maar is tegelijkertijd stabiel.
De overlays en hiel zorgen voor iets meer ondersteuning in deze neutrale hardloopschoen.

Slijtzool

De slijtzool zal voor lopers die de 1080v7 kennen vertrouwd aanvoelen. De slijtzool is wederom voorzien van de bekende Flex Grooves, groeven die ervoor zorgen dat je soepel je pas kan afwikkelen. De groeven zijn in de 1080v8 alleen geherstructureerd, maar bestaat wel uit het bekende geblazen rubber. De slijtzool zorgt zo voor een nog zachter gevoel tijdens het hardlopen. De combinatie tussen zachter en harder rubber maakt de slijtzool duurzaam, zorgt dat deze schokken goed opvangt en maakt de slijtzool zeer comfortabel.

Zachter en comfortabeler

De New Balance 1080v8 is niet veel veranderd ten opzichte van de 1080v7. Door de populariteit van de 1080v7 is dat zeker te begrijpen. Het vernieuwde bovenwerk maakt de 1080v8 nog ventilerender en comfortabeler en de schoen voelt over het geheel genomen zachter aan. De schoen is hierdoor iets minder responsief, maar perfect voor het lopen van lange afstanden omdat de Fresh Foam zorgt voor super veel comfort. We kunnen dus met recht spreken van een frisse toevoeging aan de New Balance 1080-lijn!

Technische specificaties

New Balance Fresh Foam 1080v7 New Balance Fresh Foam 1080v8
8 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 300 gram (heren US 9) Gewicht: 314 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Allround hardloopschoenen Allround hardloopschoenen

Shop New Balance Fresh Foam 1080v8 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de New Balance Fresh Foam 1080v8 ook in onze webshop.