Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Asics DynaFlyte 2

door 11 December 2017May 25th, 2018No Comments
Asics DynaFlyte 2

Het verschijnen van een nieuwe Asics DynaFlyte-hardloopschoen is een moment waar veel hardlopers reikhalzend naar uit hebben gekeken. De originele Asics DynaFlytes, zijn namelijk erg populair en je ziet de veelzijdige hardloopschoenen vaak in het hardlooplandschap. Wij waren ook erg benieuwd naar het zojuist verschenen model, de Asics DynaFlyte 2 en testten de lichtgewicht hardloopschoenen voor je uit.

De originele Asics DynaFlyte werd gelanceerd in 2016. Maar deze vrij jonge schoen heeft al een reeks trouwe volgelingen opgebouwd. De innovatieve schoenen waren de lichtste en snelste dagelijkse hardloopschoenen tot nu toe. De FlyteFoam tussenzool maakte de schoenen super responsief en veerkrachtig. Nu is er een nieuw model DynaFlytes verschenen: de Asics DynaFlyte 2. De essentie van de schoen is hetzelfde, maar de schoen kent een aantal grote vernieuwingen.

FlyteFoam

“Don’t run, fly” is het motto van de Asics DynaFlyte hardloopschoenen. Dit gaat ook zeker op voor de nieuwste Asics DynaFlyte 2. De tussenzool is namelijk, net als in zijn voorganger, gemaakt van FlyteFoam. Dit innovatieve, responsieve dempingssysteem laat je veel energie uit elke pas halen tijdens het hardlopen. Het dempingssysteem zorgt dat de tussenzool goed zijn vorm behoudt tijdens het lopen en zorgt zo voor een veerkrachtig gevoel. In de DynaFlyte 2 hardloopschoenen is FlyteFoam opgenomen in de gehele tussenzool. De schoenen krijgen hierdoor het lichte, veerkrachtige gevoel dat we goed kennen van de originele DynaFlytes.

Adapt Mesh bovenwerk

De grootste verandering in de Asics DynaFlyte 2 is te zien in het bovenwerk. Waar bij de originele DynaFlyte soms wat kritiek werd geuit op het bovenwerk is dit in de DynaFlyte 2 volledig aangepast. De DynaFlyte 2 heeft een Adapt Mesh bovenwerk dat zich dynamisch aanpast aan de voet. Het bovenwerk zorgt voor een zachter en comfortabeler gevoel en een betere ventilatie. De DynaFlyte 2 voelt super ademend en wordt minder snel warm tijdens het hardlopen. Een gevolg van het Adapt Mesh bovenwerk is dat de schoenen iets groter uit vallen omdat er voorin de schoenen iets meer ruimte is ontstaan. Wij raden je dan ook aan om een halve maat kleiner te bestellen dan je normaal doet bij hardloopschoenen. Het bovenwerk omsluit de voet vrij nauw en de DynaFlyte 2 is hierdoor minder geschikt voor mensen met wat bredere voeten.

Slijtzool en GEL-demping

De slijtzool van de Asics DynaFlyte 2 hardloopschoenen is vergelijkbaar met de originele DynaFlytes. De Guidance-lijn zorgt dat je voet volledige ondersteuning en begeleiding krijgt vanaf de eerste impact tot het moment dat je weer afzet. Zo zorgen de schoenen voor een betere loopefficiëntie. De vertrouwde GEL-demping in de hak zorgt dat elke stap die je zet efficient wordt opgevangen, zonder extra gewicht toe te voegen aan de schoenen. De schoenen zijn lichtgewicht en ideaal voor neutrale, snelle lopers die alle mogelijke afstanden willen afleggen.

Lichtgewicht en responsief

De Asics DynaFlyte 2 zal de DynaFlyte-lopers niet teleur stellen. De responsieve schoen heeft met het Adapt Mesh een comfortabeler bovenwerk gekregen met een hoger ademend vermogen. De FlyteFoam tussenzool is als vanouds en zal ook lopers die de schoenen nog niet kennen aanspreken. De DynaFlyte 2 is lichtgewicht en responsief en zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je vliegt tijdens het hardlopen!

Technische specificaties

Asics DynaFlyte Asics DynaFlyte 2
8 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 270 gram (heren US 9) Gewicht: 255 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Snelle trainingsschoen Snelle trainingsschoen

Shop Asics DynaFlyte 2 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics DynaFlyte 2 ook in onze webshop.