Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Mizuno Wave Rider 21

door 2 November 2017May 25th, 2018No Comments
Mizuno Wave Rider 21

De Mizuno Wave Rider 21 is de nieuwste uitvoering van wat gerust een klassiek model hardloopschoenen mag worden genoemd. Wat kunnen we anno 2017 van deze neutrale hardloopschoenen verwachten?

Bijna ongemerkt heeft Mizuno de status van een heuse klassieker weten op te bouwen. De Mizuno Wave Rider kan bogen op een traditie van meer dan 20 jaar. Hoewel het model misschien niet als één van de populairste hardloopschoenen wordt beschouwd, is er iets aan het veranderen. De Mizuno Wave Rider wordt steeds populairder bij het grote publiek.

Wave-techniek

Van oudsher wordt de Wave Rider vaak als hard en daardoor wat ontoegankelijk ervaren. Het Wave-gedeelte in de naam duidt op de Wave-techniek, een belangrijk handelsmerk van Mizuno. Deze Wave-techniek bestaat uit een plaat in de schoen, die tijdens de landing verantwoordelijk is voor de demping en vervolgens de overgang naar de voorvoet stimuleert. Dit werd in het verleden nogal eens als stug ervaren.

CloudWave

In de Mizuno Wave Rider 20 werd daar iets aan veranderd. De Wave-plaat die in deze schoen was terug te vinden, was zachter dan voorheen. Daardoor werd een gevoel van verhoogde demping ervaren en werd de afwikkeling van de voet rustiger en soepeler. In deze nieuwste uitvoering, de Mizuno Wave Rider 21, is deze lijn doorgezet. De plaat in de zool, inmiddels CloudWave geheten, voelt zacht en soepel aan.

Bovenwerk

Geheel vernieuwd is het bovenwerk van de schoen. In nummer 21 is het bovenwerk aan de buitenkant voor een opvallend groot deel opgebouwd uit mesh. Dit deels doorzichtige materiaal brengt een hoog ademend vermogen met zich mee, waardoor de voeten – zeker bij lange afstanden – minder snel opwarmen. Ook zou deze techniek de levensduur van de schoenen moeten verlengen, maar dat kunnen we pas na lang, intensief gebruik beoordelen.

Groter publiek

Met de Wave Rider 21 zet Mizuno de vorig jaar ingezette lijn voort: het model wordt steeds wat zachter en comfortabel gemaakt, zonder al teveel aan de basis van de schoen te morrelen. Daardoor wordt dit model voor steeds meer neutrale lopers die op zoek zijn naar een allround hardloopschoen een aantrekkelijke keuze.

Technische specificaties

Mizuno Wave Rider 21
12 mm heeldrop
Gewicht: 286 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Allround hardloopschoen

Shop Mizuno Wave Rider 21 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Mizuno Wave Rider 21 ook in onze webshop.