Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Nike Zoom Fly

door 12 October 2017July 20th, 2018No Comments
Nike Zoom Fly

De Nike Zoom Fly is een geheel nieuwe wedstrijdschoen van Nike. De schoen heeft snelheid hoog in het vaandel staan en zou je het gevoel moeten geven dat je vliegt tijdens je wedstrijden. Wij testten deze nieuwe, snelle wedstrijdschoen van Nike.

De Nike Zoom Fly is familie van de schoen waarmee door Eliud Kipchoge gepoogd werd de marathon in minder dan twee uur te lopen tijdens het Breaking 2-project van Nike. Kipchoges schoen is niet te koop, maar de Nike Zoom Fly is hier een afgeleide van. De Nike Zoom Fly is een snelle wedstrijdschoen die je als het ware voort stuwt tijdens het racen.

Flywire bovenwerk

De Nike Zoom Fly heeft een bijna naadloos, Flyknit bovenwerk dat veel comfort biedt. Het bovenwerk omsluit je voeten goed en de Flywire-technologie houdt je voeten goed op hun plaats tijdens het hardlopen. Daarnaast is het bovenwerk ademend door de ventilatiegaten en zal het er voor zorgen dat je voeten niet te warm worden tijdens de wedstrijd.

Responsief en duurzaam

De tussenzool van de Nike Zoom Fly is gemaakt van het bekende Nike Lunarlon. Dit materiaal staat vaak gelijk aan een zacht gevoel, hetgeen soms een negatieve invloed heeft op de responsiviteit van de schoen. Maar de Nike Zoom Fly is juist zeer responsief, waardoor je effectief kan lopen tijdens wedstrijden. De responsiviteit komt ook voort uit de Carbon Nylon plaat in de tussenzool. Deze plaat stuwt je als het ware voort tijdens het hardlopen, waardoor je sneller kan lopen dan ooit tevoren. Wel voelt deze plaat wat stijf aan en zal deze niet alle hardlopers bevallen. De Rubber Traction slijtzool is zeer duurzaam en biedt verrassend veel grip tijdens het hardlopen.

Gemaakt voor snelheid

De Nike Zoom Fly zijn echte wedstrijdschoenen die niet geschikt zullen zijn voor alle hardlopers. De schoen is zeer responsief en zal je snelheid bevorderen, maar biedt weinig flexibiliteit of stabiliteit. Hierdoor is de schoen niet geschikt voor hardlopers die in een minder hoog tempo lopen of voor hardlopers met een iets hoger gewicht. Maar voor de snellere hardlopers die een lichte schoen zoeken voor tempotrainingen of wedstrijden is het zeker een aanrader want de schoen laat je bijna vliegen over het parcours.

Technische specificaties

Nike Zoom Fly
10 mm heeldrop
Gewicht: 241 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Trainings-/ Wedstrijdschoen

Shop Nike Zoom Fly »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Nike Zoom Fly ook in onze webshop.