Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Brooks Levitate

door 29 September 2017May 25th, 2018No Comments


De Brooks Levitate is een geheel nieuwe hardloopschoen van Brooks. De neutrale hardloopschoen is zeer responsief en geeft energie terug tijdens het hardlopen. Wij testten of de Levitate inderdaad zorgt voor zo’n energiek gevoel als Brooks stelt.

De trend van hardloopschoenen die energie teruggeven zien we de laatste tijd bij veel merken. Saucony en Adidas brachten al modellen op de markt en nu doet ook Brooks mee aan deze ontwikkeling. Brooks combineert een responsief gevoel in de Levitate met een ontzettend zacht, comfortabel bovenwerk voor een luxueus gevoel in een responsieve schoen.

Responsief door DNA AMP middenzool

In de middenzool maakt Brooks gebruik van een geheel nieuwe technologie. De DNA AMP middenzool biedt zo de perfecte mix tussen demping en energieteruggave. Dit zorgt er voor dat je langer door kan blijven lopen. Het dempingsmateriaal, in een TPU omhulsel, geeft de energie die wordt gecreëerd bij elke pas die je zet direct aan je terug. En dit zorgt inderdaad voor een super energiek en veerkrachtig gevoel.

Fit Knit Upper

Ook het bovenwerk van de Brooks Levitate zorgt er voor dat zo min mogelijk energie verloren gaat tijdens het lopen. Het Fit Knit bovenwerk past zich aan de loper aan en beweegt mee met het afwikkelen van de voet. Het zorgt voor een persoonlijke fit en een comfortabel gevoel. Het bovenwerk heeft een hoog ademend vermogen en zorgt voor een luxueus gevoel.

Arrow Point Slijtzool

En ook de slijtzool, tenslotte, zorgt voor een energiek gevoel. De slijtzool heeft een ‘Arrow Point’, pijlpunt, ontwerp, dat er niet alleen snel uit ziet, maar er ook voor zorgt dat je snel en effectief je voet af kan wikkelen, zonder dat er energie verloren gaat.

Brooks Levitate
Slijtzool van de Brooks Levitate

Energiek gevoel

Het zal je niet ontgaan zijn dat de Brooks Levitate dus een energiek gevoel geven tijdens het hardlopen. De schoen is iets aan de zware kant voor een responsieve hardloopschoen, maar de luxe die hiertegenover staat maakt het een zeer comfortabele schoen. Een ideale schoen voor de neutrale loper die energiek door wil blijven lopen.

Technische specificaties

Brooks Levitate
10 mm heeldrop
Gewicht: 318 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Allround hardloopschoen

Shop Brooks Levitate »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Brooks Levitate ook in onze webshop.