Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Adidas Ultra Boost (ST)

door 21 September 2017May 25th, 2018No Comments
Adidas Ultra Boost
De Adidas Ultra Boost is om meer dan één reden een opmerkelijk model hardloopschoenen. Wij velden ons oordeel over de nieuwste uitvoering, die Adidas in 2017 uitbracht.

Bij All4running meten we schoenen aan. Dat wil zeggen dat wij op basis van de eigenschappen van een schoen bepalen of die bij jou past. Een eigenschap die hierin géén rol speelt is het uiterlijk van een schoen. Het gaat erom wat een schoen met jouw manier van lopen doet; niet om hoe die eruitziet.

Vertrouwen

Toch speelt bij veel lopers het uiterlijk van een schoen weldegelijk een rol bij het maken van een keuze. Dat is niet zo raar. Je wilt immers met zelfvertrouwen hardlopen, en vaak wordt dat ook beïnvloedt door hoe je schoenen eruitzien. Gelukkig zijn de meeste modellen in verschillende uitvoeringen/kleurstellingen beschikbaar.

Casual look

Een enkele keer wil het voorkomen dat hardloopschoenen er zó aantrekkelijk uitzien dat zelfs niet-lopers ze aan willen trekken. Dat is het geval bij deze Adidas Ultra Boost. De stijlvolle kleurstellingen en het bovenwerk dat als het materiaal van een casual sweater oogt, zorgt onder sneaker freaks voor, eh, een run op de Adidas Ultra Boost.

Neutraal én antipronatie

Naast het uiterlijk zijn wij lopers natuurlijk ook benieuwd naar de andere eigenschappen van dit model. Te beginnen met één van de belangrijkste eigenschappen: is de Adidas Ultra Boost een neutrale schoen of een antipronatieschoen? Het antwoord is: dat verschilt. Het model is namelijk in twee varianten beschikbaar: een ‘normale’ Ultra Boost (voor neutrale lopers) en een Ultra Boost ST (waarbij de ST voor ‘stability’ staat en dus bedoeld is voor lopers die een antipronatieschoen nodig hebben).

Boost

Het verschil tussen deze twee uitvoeringen is het antipronatieblok dat al dan niet in de zool verwerkt dus, wat overigens vanaf de buitenkant niet waarneembaar is. Voor de rest zijn de modellen hetzelfde. Kenmerkend is het ‘boost’-materiaal, dat voor demping zorgt. Bij de vorige uitvoering werd dit gedeelte als erg, misschien wel té, zacht ervaren. Nu voelt de zool vooral heel comfortabel en geeft het bovendien merkbaar energie terug bij elke stap die je zet.

Primeknit

Het bovenwerk draagt bij aan het genoemde comfort. Dit Primeknit-materiaal maakt de schoen vanwege de associatie met casual wear visueel aantrekkelijk, maar belangrijker is dat het zeer flexibel is. Het materiaal past zich bij elke stap aan, waardoor de kans op irritaties miniem is. Om de hiel en achillesspees voldoende stevigheid te bieden is bij de hak een Fitcounter-hielstuk over Primaknit-materiaal geplaatst.

Continental-rubber

Zoals het bovenwerk in het oog springt, geldt dat ook voor de slijtzool. Als je de schoen omdraait, zie je het logo van Continental. Dit autobandenmerk levert het rubber van de slijtzool. En daar zit een duidelijke strategie achter: Continental weet als geen ander merk met welk materiaal je optimale grip kunt creëren. Bovendien heeft het de nodige ervaring is het slijtvast maken van ditzelfde materiaal.

Topmodel

Het is één van die eigenschappen die de Adidas Ultra Boost in het oog laat springen. Belangrijker vinden wij echter wat het met je loopstijl doet. En voor lopers die op zoek zijn naar een relatief lichte schoen die comfortabel is en voor de dagelijkse lange-afstands-trainingen kan worden gebruikt, dan is dit één van de meest kwalitatief hoogwaardige modellen die op dit moment te verkrijgen is.

Technische specificaties

Adidas Ultra Boost (ST)
10 mm heeldrop
Gewicht: 304 gram (heren US 9)
Neutrale loper / overpronerende loper
Allround hardloopschoen

Shop Adidas Ultra Boost »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Adidas Ultra Boost ook in onze webshop.