Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Nike Lunarglide 9

door 28 July 2017May 25th, 2018No Comments
Nike Lunarglide 9
We kennen de Nike Lunarglide als een model hardloopschoenen dat licht en comfortabel is. Dat heeft zowel voor als nadelen, zagen we al bij eerdere uitvoeringen. Hoe is dat bij het nieuwste model, de Nike Lunarglide 9?

Nike is niet bang zo nu en dan het roer totaal om te gooien. Dat past bij een innovatief bedrijf. Zonder verandering immers geen innovatie. Toch wil dat niet zeggen dat elke door Nike doorgevoerde verandering een voltreffer is. Juist bij de Lunarglide hebben we dit in het verleden meerdere malen mogen constateren.

Instabiel

In de voorlaatste uitvoering, de Lunarglide 8, had Nike laser gesneden pods onder de hak toegevoegd. Dit zorgde voor hoogteverschillen onder de slijtzool, waardoor de schoen als geheel minder stabiel aanvoelde. Dit terwijl een schoen voor een overpronerende juist extra stabiel hoort te zijn, omdat de enkel van deze lopers dit vaak wat minder is.

Lekker zacht

Gelukkig voelt de Nike Lunarglide 9 stabieler aan, zonder dat de voordelen van de pods teniet worden gedaan. De schijven onder de slijtzool zorgen voor een heerlijk zacht gevoel. Wat eveneens lekker zacht aanvoelt, is de middenzool die is gemaakt volgens de Nike Lunarlon-technologie. Speciaal ontwikkelde foams met verschillende dichtheden zorgen voor zeer lichte demping. De foam is zacht en biedt tegelijkertijd veel vering.

Dun, effectief bovenwerk

Het bovenwerk is gemaakt volgens de Flywire-technologie. Materiaal zo dun als papier bedekt de bovenkant van de voet, terwijl strategisch geplaatste dunne ‘kabels’ precies daar ondersteunen waar het nodig is. Vergelijk het met een brug die door middel van een fijn staaltje techniek omhoog wordt gehouden.

Licht en comfortabel

Dit soort elementen zorgen ervoor dat ook de Nike Lunarglide 9 licht en comfortabel is, net als de voorgangers. Gelukkig voelt dit model wat stabieler aan vergeleken met het voorgaande model, waardoor overpronerende lopers weer wat sneller voor de Lunarglide zullen kiezen.

Technische specificaties

Nike Lunarglide 8 Nike Lunarglide 9
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 275 gram (heren US 9) Gewicht: 312 gram (heren US 9)
Overpronerende loper Overpronerende loper
Allround hardloopschoen Allround hardloopschoen


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Nike Lunarglide 9 ook in onze webshop.