Skip to main content
LoopschoenenReview

Nieuw binnen: Saucony Ride 10

door 22 June 2017May 25th, 2018No Comments
Saucony Ride 10
De Saucony Ride-lijn kreeg met de Saucony Ride 9 een flinke upgrade door de introductie van de Everun tussenzool. Deze technologie zien we ook terug in het nieuwste model: de Saucony Ride 10. Wat is er nieuw in deze versie hardloopschoenen en is dit een verbetering?

Vernieuwd mesh bovenwerk

Een grote verbetering in de Saucony Ride 10 is te zien in het bovenwerk. Dit vernieuwde mesh bovenwerk is meer ademend geworden en heeft een betere fit dan de Saucony Ride 9. De Saucony Ride 9 kreeg vaak als kritiek dat deze wat nauw valt bij de tenen. Saucony heeft hier naar geluisterd en de fit is bij de tenen verbeterd in de Ride 10 uitvoering. Hoewel er voorin meer ruimte is gecreëerd, is de Saucony Ride 10 bij de middenvoet wat smal.

Verbeterd hielstuk

Een andere verbetering in de Saucony Ride 10 is het hielstuk. Dit is iets hoger geworden en zorgt voor meer support. De voet blijft hierdoor beter in de schoen zitten en glijdt niet. De schoen biedt zo meer structuur en ondersteuning tijdens het hardlopen.

Everun

De revolutionaire Everun technologie is ook in de Saucony Ride 10 geïntegreerd. De tussenzool van Everun materiaal en een Everun element onder de hak zorgen voor een goede energieteruggave bij elke stap en doorlopende demping tijdens het lopen. De schoen is heel comfortabel en voelt zachter in de tussenzool vergeleken met de Ride 9. De Saucony Ride 10 is hierdoor wel iets minder responsief dan de Ride 9 versie.

Tri-flex slijtzool

De Tri-flex slijtzool komt ook terug in de Saucony Ride 10. De ‘visgraat’ slijtzool onder de schoen zorgt voor een beter grondcontact en maakt de schoen stabieler. In de Ride 10 biedt de Tri-flex iets meer flexibiliteit in de voorvoet dan in de Ride 9 variant.

Comfortabele schoen

De Saucony Ride 10 is een flink verbeterde lichtgewicht hardloopschoen. De schoen is geschikt voor neutrale lopers en kan worden gedragen voor veel verschillende soorten hardlooptrainingen omdat Everun de schoen zeer comfortabel maakt.

Technische specificaties

Saucony Ride 9 Saucony Ride 10
8 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 264 gram (heren US 9) Gewicht: 269 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Allroundschoen Allroundschoen


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Ride 10 ook in onze webshop.